- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
Приятелю, той ни е поставил в този кръг и ни е дал всички наши качества, следователно очаква да ги покажем и след това да ни съди за грешките... И как така не ни е създал такива?
Да не би да ни е дал само добри и тези лоши качества да са паднали от небето? "Всеки човек си има добра и лоша страна."
Както казах, за мен не е милостив, а всезнаещ подлец... Признавам го в едно - умее да обърква живота на хората.
Е моля ти се,ако очакваш това в списание а го прочетеш..Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
Баща ми го беше прочел в книга,точно сега не помни в коя![]()
И искам да те попитам,ти в к'во вярваш ?Не си длъжен да отговаряш но ще се радвам да ми кажеш,може и да те разбера !
Оня свят определено би бил по-добър. За мен земята е ад. Но все пак животът тук е най-доброто училище. Надявам се обаче никога да не се раждам пак на тая нещастна планетаПървоначално написано от UNITED2
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
вярвам в това, в което трябва да вярвам, защото не мога да докажа. за всичко останало cи има наука и експерименти и логика.Първоначално написано от UNITED2
но магията, прераждането, богове - не (не съществува причина)
не съм виждал никакви доказателства за тяхното съществуване HO съм виждал много доказателства срещу съществуването им... уви.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Какви са ти доказателствата срещу прераждането ?
Я ми обясни само пророчествата от Фатима тогава. Сигурно имат чисто научно обяснение, да, и то, е че Бог съществува!!!Първоначално написано от gandalfepi4
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
ми мисля логично:Първоначално написано от ZipFail
прераждане-раждане с памет за цял един живот - раждане с пълен мозък??????
това е аналогично (за мен) с това да отвориш едно кенче бира и от него да изтекът два литра, братче. нема как да стане тоя номер са! няма как да побереш повече информация в компа отколкото му е капацитета и няма начин едно малко бебе да се роди с оформен мозък на 60-70 годишен човек и да му се налага да се учи да дриска в цукало отново.
дори да е нещо имплицитно запомнено (и съответно да ти идва по-малко и след време) пак ще има страхотни знания за неща които не би трябвало да знае и следователно да се превърне във феномен (ходене, говорене, сложно плуване, играене на шах/табла/комп такива неща, готвене, ебане, оправление на превозни средства и опериране с техника, битка и тн и тн и тн)
тези неща веднъж научени си стоят и ги правиш несъзнателно, тъй че дори и "нещо" да ти налива знания в недоразвития мозък, което е невъзможно само по себе си, няма как да си спомняш накакви глупави неща от стария живот а директно ще започнеш да сглобяваш мебели или да пишеш структурирана поезияя, примерно и ПОСЛЕ чак да ти дойде обяснението.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
по принцип отговарям откровено и се опитвам да избягвам личните нападки, когато не мога да се обоснова поне, но ТИ!!!!!...Първоначално написано от mech0
как смееш да ми доказваш бог с ТЪПИТЕ пророчества на "дева мария" бе малоумен кретен такъв! ти чел ли си ги дори???
ако просто си говориш наизуст без да си ги чел значи си просто дебил който не вижда очевидния факт, че това което е известно като пророчествата на фатима са глупости казани на някакви португалски селянчета които невероятно, супер, ултра, мега бегло биха могли, при подходяща нагласа, да бъдат свързани с въпросните събития.
ако обаче си ги чел и НАИСТИНА смяташ че дева мария е решила(а тя кога па започна да дава пророчества да ми опадат мъдете не знам) да се явява на някакви пишлемета и да им говори за някакви глупости дето не ги засягат по възможно най-крипичния, двусмислен и неразбираем начин вместо да се яви на някой "важен" чичка и да му каже "брато, папата е преебан, и европа ще бъде наебана два пъти... аре със здраве че имам за двама мъже вечеря да готвя." (което е МНОГО полезно и религиозно знание наистина, много в духа на стария завет) най-продуктивното нещо на което си способен е да си удряш кухата глава в кенефа докато не го счупиш в което имам пълна вяра че ще успееш![]()
наистина, как може, отвратително е че някой може да навира това в лицето на когото и да е и да очаква нещо повече от присмех или фейспалм![]()
ти дори знаеш ли нещо за контроверсиите около тях? човече вземи се в ръцеи прочети въпросните "тайни", които мара е разкрила на три овчарчета с идеята че това е нещо много умно и удачно
The Bird of Hermes
забрави ли беПървоначално написано от Nam3less3
аре че ми е интересно много това
The Bird of Hermes
Пич, успокой се малко и просто ми го обясни научно, може ли, мисля че не ти е по силите? И ми обясни ситуацията със движението на слънцето потвърдена от толкова хиляди хора, която се е случила при последното и появяване там. Ако може да ми кажеш и нешо за билокаиите на сестра Мария Хесус де Агерда ще съм ти наистина благодарен.Първоначално написано от gandalfepi4
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
^ честно казано дори не знам какво е "билокаи" нито пък съм чувал за въпросната мария джизъс де ахерда, нито пък за "ситуацията с движението на слънцето", пък и не можах да намеря в нета. ако ти ми кажеш нещо повече за тях започвам да отговарям доколкото ми е по силите ИЛИ ако не мога ме доближаваш до бог/спасение и аз изпадам в ексатаз и ти благодаря до сетния си дъх със сълзи на очи...
а за научно обяснение на това "тайните" - ОК, нема се плашиш:
тъпи овчарчета започват да плещят глупости, които според тях са от мара магдалена и въпросните неща се използват от църквата за да конвертира малодушни люде.(което пък е ТОЧНО това което мислят християните за начина по който мохамед получава корана)
мисля че биха били значително по-достоверни ако просто бяха паднали от космоса с много искри и божествена светлина, издълбани върху материал който е непознат на земните хора и не се подчинява на физиката на това измерение...
но това е само за мен де. така и не разбирам смисъла от тях във всеки случай![]()
The Bird of Hermes
Думата е билокация, извиняввай за правописа. Ами как ще го знаеш като не ти изнася, дори инквизицията не е могла да уличи сестрата, която твърди че с помощта на ангели е пътувала над 700 пъти до Новия свят и е покръстила някои племена още преди пристигането на мисионерите по тези места. Относно това със слънцето :Първоначално написано от gandalfepi4
Именно на 13 октомври 1917 г. се случва и т.нар. Чудото на Слънцето, след което дори и Ватиканът поглежда по-сериозно на случая. Заради популярността, която случката получава, на въпросния 13 октомври в областта Кова да Ирия присъстват над 70 000 човека, които очакват чудото, което Дева Мария е обещала да направи.
Изливащият се цял ден дъжд над множеството изведнъж спира, а тежките дъждовни облаци правят път на съвсем тънки сребристи облачета, които прикриват Слънцето така, че 70-те хиляди присъстващи да могат спокойно и без опасност за здравето си да гледат към него. И когато всички очи са вперени в слънчевия диск, чудото изведнъж се случва – Слънцето започва да мени цвета си и да се върти досущ като огнено кълбо, докато най-накрая сякаш пада от небето към земята и изчезва.
Колкото и това популярно описание на случката да звучи доста неправдоподобно в наше време, не трябва да подминаваме факта, че и най-тиражните вестници в Португалия, които по онова време са били отявлени противници на църквата, не успяват да намерят логично обяснение на случилото се. Специалният пратеник на проправителствения “У Секуло” пише: “Слънцето изведнъж започна да се движи против всякакви физични и научни правила. В същия момент, в който затанцува, то започна да сменя и цветовете си.” В същия дух са репортажите и на “Ордем” и “У Диа”, които също не намират други думи, за да опишат странното последно явяване на Богородица по друг начин освен като “Чудото на Слънцето”.
ох, мечо, колко ме зарадваето ти
http://en.wikipedia.org/wiki/Miracle...n_of_the_event
то даже се е случвало и преди това нещо. а колко се смях на това че като са гледали през облаците и не са се бъгнали очите им![]()
утре за другото
The Bird of Hermes
само да вмъкна, нищо че вече се отклонихте от темата: не става въпрос за знания а само за откъслечни спомени.
ПП: супер коравия подпис имаш![]()
ми за билокациите не знам какво има да обяснявам тъй като не намерих нещо документирано (въпреки че в който и религиозен сайт да влизах все пишеше колко добре е документирано това, без да дава нищо разбира се) та ако ти имаш нещо давайПървоначално написано от gandalfepi4
The Bird of Hermes
Ами да, в интернет няма почти нищо точно написано, всичко е разводнено на английски, а на български даже няма. Най - вероятно на испански има много материал, но едва ли някои от нас с теб разбира този език. И все пак - най - сигурният ми източник остава роман, написан от Хавиер Сиера, повлиян именно от сестра де Агреда. Накрая на романа е поместена и кратка хронология на истинските събития - през юли 1629 група индианци (хумани) от Ню Мексико отиват в мисията "Сан Антонио" в Ислета и молят франсисканците да ги покръстят. Индианците разказват как една малда Синя дама им се явявала нощем и им съобщила за пристигането на група монаси в мисията. Тя ги изпратила да доведат отците да покръстят племето, и така и станало в мисията индианците заварили току що пристигнали 22 монаси. Това е първото племе посетено от Синята дама, следват още племена района на Тексас, Ню Мексико и Аризона. По същото време в Испания се заговаря за монахиня, която изпадала в транс и левитирала пред очите на другите сестри. Макар никога да не е напускала родното си село, тя разказвала неща, които само човек ходил до Америка можел да види. През април 1631 е изпратен ортец Бенавидес да провери историята на Синята дама. Същитят този човек година по - рано е описал в своя известен мемориалза за чудото на покръстванията, на които е станал свидетел като пазител на провинция Ню Мексико. Мемориалът е отпечатан даже в кралската печатница в Мадрид, а копие от него, включващо и разпитът на сестра Мария Хесус де Агреда и заключението, че тя е причината за появлението на Синята дама в Америка е пратено на Папа Урбан 8 през февруари 1634. На два пъти - през 1635 и 1650 година Синята дама е разпитвана от Инквизицията, разкривайки нещата, които е преживяа по време на тези билокации, но НИКОГА не е била съдена, въпреки че по това време са се надигнали гласове, че било богохулство да се говори, че някаква проста монахиня се появявала пред индианците, а не самата Дева Мария. Важо е да се спомене, и че кралят на Испания Филип 4 е уавжавал много сестра де Агреда и писмата, които и е писал, говорят много повече за личността на монарха от всеки друг документ от епохата.Първоначално написано от gandalfepi4
^ роман???толкова арогантна и твърда убеденост са базирани на РОМАН?!
мечо недей така бе! ако всички бяхме така да сме тръгнали с кирки и лопати да търсим дева мария под стъклената пирамида във франция защото има "основан на факти, логичен" роман който казва че е там. как може да се обиждаш така бе човек![]()
аз си мислех че наистина ще ми дадеш някакви необясними, документи които поне ще ме разколебаят па ти...![]()
ако беше тръгнал да ми говориш за "мистериозните" рани на вярващите щеше да имаш повече успех отколкото с това
The Bird of Hermes
А бе ти ИДИОТ ли си, написах, че след романа човекът е написал няколко страници с истинските факти, такива каквито ги е взел от Кралската библиотека в Мадрид, от манастира в Агреда и Бог знае от къде още.Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
Не разбирам какво искате да докажете. Тук всеки е убеден в мнението си, става въпрос за вяра, и някакви си линкове в някакъв си форум нито могат да докажат нещо, нито са фактор във вярата на хората.
Както казвам, споровете между атеисти и вярващи са напълно досадни и безплодни, и ако искаме свестни теми в които да обсъдим нещо, то тези теми трябва да са само за хора, които вярват в нещо, иначе ще се получат безкрайни и безсмислени спорове като този.
па дай да ги видим тея факти бе брат! що стоим у тъмнина кога имало документация, дай ги тея факти и ми запуши устата... клавиатурата.Първоначално написано от mech0
какво само ми казваш и ти като онея сайтове че имало факти и те доказвали че ставали някакви магии? дай ги и да се приключва, съмнявам се че ако са толкова важни за някаква институция тя ще ги пази под ключ, при положение че само и единствено може да спечели от излагането им. дай ги и тогава ще има радост и мир![]()
и неймлес още не си ми отговорил за оня превод брато! не забравяй такива неща молим те![]()
The Bird of Hermes
Ами съжаляввам, но ти просто си ужасно тесногръд човек и докато не си махнеш капаците от очите и не почнеш да четеш като хората, а не през ред нищо няма а се получи. Това, което написах в дългия пост са сбити ИСТИНСКИ факти, преписани от книгата, които авторът е преписал от ОРИГИНАЛНИ документи, след приключаване на романа, не мога да разбера защо се правиш на малоумен? Ако толкова искаш и други факти напиши Мария Агреда на английски и чети, но пак ти казвам, че на испански има предостатъчно материал, но се съмнявам някой от нас с теб да го владее.Първоначално написано от gandalfepi4
в интерес на истината говоря малко испански![]()
както и да е де, факти не видях. само и единствено - "тези хора са видели чудо" и други подобни изказвания. видях ОБАЧЕ че "свидетелите" не са много единодушни какво са видели, видях че специалните хора които са документирали слънчевата активност в този ден не са намерили нищо необикновено, видях че за мултилокациите на младата дама няма доказателства или документация.
само и единствено "това е станало така според еди-кой си и е документирано" (като "и е документирано" присъства САМО в религиозните сайтове или пдф-ове които прегледах)
а за тесногръдието ми можеш да ми цунеш барабанката щото аз повярвах на физическо доказателсво за паранормални същества (докато не разбрах че съм бил излъган) а това вървеше срещу ВСИЧКО в което вярвах и приемах за вярно![]()
The Bird of Hermes
Каквото и да предстаявм за тези билокации очевидно, че няма да ги погледнеш на сериозно. Факт е, че е имало такова нещо и никой учен не мое да го обясни. Радвам се, че опита да заформим някаква дискусия, която за съжаление стигна до никъде - ти ще си останеш атеист, аз вярващ и много трудно това би се променило.Първоначално написано от gandalfepi4
След няколко дена, че сега ще съм заетПървоначално написано от gandalfepi4
![]()