- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За или против разхлабване на закона за.....
Защото няма да ти свърши работа срещу човек с пистолет.....![]()
е бате,аз да не живеем у гетото...![]()
Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that?
Аз па живеем баш у гетото и повече бих разчитал на пистолета си (ако имах), отколкото на чичко ти ушев.Първоначално написано от Alcohooligan
Хи Хи както му се вика закона ти е тук и сега в ръцете......![]()
пич,да не си некое от братчитата от факултето ?!![]()
Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that?
Тук разсейвам противоречието като казвам че за мен са без значение нивата на престъпността и дали се увеличава или намалява....и съм по-скоро за това всеки(или поне тези с недоказани психични отклонения) да имат право да получат оръжие.....
Между другото, според сегашния закон, ако употребиш огнестрелно оръжие при положение, че нападателят е нямал такова (може да е имал хладно), виновният си ти. Огнестрелно оръжие може да се използва само в случай на "неизбежна самоотбрана" (разбирай оня е застрашил пряко живота ти). Та всички тези положения са толкова бозави ...
А пробвай афектиран в някоя ситуация да працениш, кое еди-кой-си съдия ще приме за "неизбежна самоотбрана".
А относно батите и прочее. Абе, деца, вие като пишете мислите ли? Къде я разнасяш тая бата? Да не е някаква сгъваема? Щото батата обикновено е доста обемна.
То и хладните оръжия е добре да не влизат в употреба. Един удар по главата в телескопична палка е доста сериозно нещо. Палките са стоманени и ударите са доста силни. Докато дървените палки могат да докарат до пукната глава и комоция (лека телесна повреда) и да се разминеш с условна, телескопа директно чупи черепе и може да има фатален изход (тежка телесна повреда, непредумишлено убииство) и заминавате за 10 години вътре.
Баща ми има пистолет (Барета 92ф .22 калибър). И? Абсурдно е да се защити с него от нападател с огнестрелно оръжие.
Първо: той си държи пистолета в кобур под рамо или на колана (един кат дрехи отгоре)
Второ: Ефекта на изненадата
Трето: По закона нямаш право да държиш заредено оръжието. Не трябва да има патрон в цевта и предпазителя трябва да е спуснат.
Special_K, стига ми разпрява фантастични филми. Никой не е тръгнал да обира на оживено място. Такива неща стават на неосветени улици, или ти влизат в къщата като си на почивка.
и ситга ми обяснява за статистиката. Говориш глупости. Кой когаозаплюл, кой кого заплашил.
Има си графи тежки престъпления и леки престъпления.
Когато има намесено оръжие - тежко престъпление. Следва затвор с ефективна присъда.
Законите в щатите са съвсем други. Те са на принципа на прецедентното право. Отсъжда се според случая. Можеш да заведеш дело за почти всичко.
Grumpy old madman
Казах това за хората със психични увреждания не защото го мисляа просто за благозвучие.....не би ми пукало ако лудите имат оръжие защото не ми пука дали някой ще ме убие....![]()
Ц, далече съм от факултето, но филипините са на 4 спирки от нас...Първоначално написано от Alcohooligan
Че то и сега има психотест. И всеки, който го премине има право да борави с оръжие. Обаче, за да закупи оръжие трябва да докаже НЕОБХОДИМОСТ. И тука става мазало...Първоначално написано от Special K
Запозната ли си със закона избощо? (мисля беше момиче).
ИНтересното е, че бившите кадрови военни имат пожизнено право на оръжие (но мисля вече го премахнаха). А да не казвам сред тях какви психари има. Още повече, че се разкарват а Макаров.
В тпзи ред на мисли. Българската полиция има нужда от превъоръжаване. Макаров не е пригоден за употреба в градски условия. Използва муниции със томанен връх, които не остават в тялото, ами пробиват една дупка, губят само % от енергията си и продължават. Тоест могат да засегнат невинни минувачи, да рикошират и тн.
Grumpy old madman
Именно за необходимостта ми е думата......просто трябва да бъде премахнато като текст......Извинявай но откъде може човек да знае дали му е необходимо оръжие докато не му стане необходимо ?![]()
Някои знаят де.....
Така е прав си.....
Как да го разбирам че си склонен семействата да имат право на притежание само, а например полицаи и охранители право на носене така ли ?
Ахам. Е то не знаеш и кога ще ти потрябва курс първа помощ, кога ще ти потрябва отверка и тн... Само дето курса за първа помощ и отверката не са оръжия.Първоначално написано от Special K
За какво ще ти е необходим пистолет? Самозащита? Ако е за защита - купи си бронирана жилетка. ПИстолета няма да спре куршума. Най-добре си купи анцунг адидас.
Друго: Никога няма да можеш да реагираш адекватно и да използваш оръжието по предназначение. За правилното боравене е необходимо упражнение. А то е времеемко и скъпо.
Също както притежанието на шофьорска книжка не те прави състезател. А иначе от такива състезатели виждаме последиците. С оръжията ще е още по-зле. С колите поне се натрисат я в сътлб, я в дърво и понякога в насрещно движение - не винаги има невинни жертви. А дай му оръжие на Пешо - да се напие и да земе да гърми по сватбарски - стой та гледай.
Grumpy old madman
Не обичам анцузи......![]()
Може просто да обичаш оръжия или пък просто да се чувстваш по-сигурен или пък може да ти се стреля.....Дори и трите може.....![]()
Хмм...Първоначално написано от Special K
exploitedteen, ти го каза. Оръщие трябва да се държи в сейф. А амунициите трябва да се държат заключени ОТДЕЛНО от оръжието. И като стане белята? Ще помолиш нападателя учтиво да изчака да си отключиш да си вземеш пистолета, да отключиш другия сейф и да си земеш амуницията, да заредиш ... Ми че той вече ще е на другия край на града![]()
И да обичаш оръжия: законно-притежавано оръжие може да използваш само на стрелбище, или в "ситуация на неизбежна самоотбрана". като ти се стреля можеш да идеш винаги на стрелбище. Още повече, че със законно притежавано оръжие имаш право само на ограничен брой патрони на година (40-50 броя). Ще ги изстреляш за един следобед.
Купи си една въздушна пушка и мирясай!
Grumpy old madman
ЗА разхлабването съм.
Всеки трябва да е свободен да притежава оръжие. Само в тоталитарните държави е забранено и оръжие има само милицията и народната армия за да държи в страх населението.
СВОБОДА!!!!!!!!!!!!!!!
"Evil is powerless, if the good are unafraid."
- Ronald Reagan, 1981