- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Проблем с противозачатъчните :/
Здравейте, извинявам се, че пак досаждам. Та.. Ситуацията е следната:
Трябват ми спешно противозачатъчни, тъй като събота заминавам за друг град за седмица при приятеля ми и естествено ще правим секс. Отидох при личната ми лекарка, тя каза, че не може да ми даде направление, чак след Нова Година ще може. А нямам пари за частен преглед. Въпросът ми е ако си взема ”Ясмин” достатъчно ефикасни ли ще са? Утре (петък) ми свършва мензиса, а от събота трябва да почна хапчетата, тъй като тогава почва секс маратона. Нямам никакви хормонални проблеми, не съм боледувала от венерически болести, нямам хронични болести като цяло... Чакам мнения.
na kolko godini si?
Най-добре питай произволен фармацефт в аптеката. Но за твоята възраст ще ти препоръчат Новинет. Както и да е- не са важни хапчетата а кота се пият. Те се започват в точно определен ден от цикъла ти, не можеш просто да ги започнеш от днес и да очаваш резултат. Пъвтото и последното хапче трябва да бъдат изпити спрямо графика който не бива да нарушаваш по никакъв начин. Всяко отклонение от предписаното на опаковката намалява драстично ефикасността на хапчетата.
Няма никаква вероятност да бъдеш предпазена през следващата 1 седмица. Противозачатъчните се почват от първия ден на менструацията. Ако се почнат след него, не си защитена въобще през следващата 1 седмица. Да не говорим, че ако ги започнеш след това, не е много ясно дали ще подействат и след това и гинеколозите не го препоръчват.
Възможно ли е да бъде по-красиво?