.
Отговор в тема
Страница 2 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 135
    Град
    Варна, морето, сините вълни...
    То не е книга, ами май е малък разказ, ама... "Дамата с рентгеновите очи" за мен е вечно произведение, което ще важи за абсолютно всички епохи на човечеството.

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore``
    Цитирай Първоначално написано от Desi_etnies
    "До Чикаго и назад"...къде го бутате..толкова ми беше безинтересна
    Всъщност е доста брутално произведение...голяма гавра.
    Абсолютно. Пък и както мразя описания... А той всъщност само описваше разни работи /е почти де/. Много си се чудя как я изчетох цялата (: Както и да е. Щом са я дали за задължителна, значи има някакъв смисъл. Но явно не съм достатъчно умна, за да вникна в основния смисъл на книгата
    What you give is what you get!

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Абсолютно. Пък и както мразя описания... А той всъщност само описваше разни работи /е почти де/. Много си се чудя как я изчетох цялата (: Както и да е. Щом са я дали за задължителна, значи има някакъв смисъл. Но явно не съм достатъчно умна, за да вникна в основния смисъл на книгата

Ето! Точно това имам предвид! Защо се доверяваш на някакви хора, които са решили, че книгата е стойностна и трябва да се прочете? Защо се подценяваш поради същата причина? Иначе, да, нормално е да описва, щото е пътепис все пак.

Не, не си тъпа, просто "До Чикаго и назад" е боклук, както и "Под игото".
    Собственост на Canis_Dirus

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Цитирай Първоначално написано от _Cuddly_

Ето! Точно това имам предвид! Защо се доверяваш на някакви хора, които са решили, че книгата е стойностна и трябва да се прочете? Защо се подценяваш поради същата причина? Иначе, да, нормално е да описва, щото е пътепис все пак.

Не, не си тъпа, просто "До Чикаго и назад" е боклук, както и "Под игото".
    Само ми казват, че се подценявам...а не е така (:
    На едно мнение сме за "До Чикаго и назад", но "Под игото" наистина е стойностна книга...макар и да не ми харесва. Вазов си има свой стил, който не ми допада особено Велик писател, но...
    What you give is what you get!

Явно само на мен "Под игото" ми хареса...

---

Вечни книги:
    Стайнбек-'На изток от рая'
    Марио Пузо-'Кръстникът'
    Екзюпери-'Малкият принц'
    Достоевски-'Престъпление и наказание'
    Хариет Бичър Стоу-'Чичо Томовата колиба'

въпреки,че щом чуя "вечни книги",веднага се сещам за Световната литература,съм на мнение,че и някои български книги са доста стойностни и те би трябвало да бъдат споменати:

Димитър Талев-'Гласовете ви чувам'
    Димитър Талев-'Преспанските камбани'
    Иван Вазов-'Под игото'
    Иван Вазов-'Една българка'
    Николай Хайтов-'Дервишово семе'

...и много,много други...

Супер фен
    От българските автори харесвам най-много Й.Йовков и книгите на Ваня Щерева са повече от страхотни. “Тютюн” на Димитър Димов струва си да се прочете.
    Също така "Война и мир" на Л.Толостой.
    От съвременната литература П.Коелю - "Алхимикът", "11 минути" (или поне на мен тези най ми харесват).
    Също така някой книги на Тери Пратчет - "Вещици в Чужбина", "Фантастична светлина".
    иии "Нощ в Лисабон" на Ерих Мария Ремарк.
    Лично за мен това са вечни книги.
    И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

Цитирай Първоначално написано от extreme_
    Как може да харесваш "една българка" Тази книга е лишена от всякаква красота и не предизвиква никакъв интерес в мен...
    За "Престъпление и наказание" да не говорим...Достоевски е...ужасен автор

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от true.
    Как може да харесваш "една българка" Тази книга е лишена от всякаква красота и не предизвиква никакъв интерес в мен...
    От кога "Една българка" е книга ?! То си е... разказ.

Saatana vittu perkele hate crew!

Цитирай Първоначално написано от Boot
    Да,разказ е...Не знам защо обаче в училище казваха да го водим като книга...

И "Една българка" си е много хубава.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от Boot
    Да,разказ е...Не знам защо обаче в училище казваха да го водим като книга...
    Не е книга. Книга е например "Бай Ганьо" просто не съответства на никой друг формат. "Една българка" си е определена.

Saatana vittu perkele hate crew!

на мен пък ми бяха много интересни ...
    Boot,разказ си е...вечен

Супер фен Аватара на Qnchety
    За мене тфа е поредицата Хари Потър Тея книги мога да ги чета 50 пъти ама пак няма да ми писнат

Цитирай Първоначално написано от ThE_sEa_GiRl{}
    За мене тфа е поредицата Хари Потър Тея книги мога да ги чета 50 пъти ама пак няма да ми писнат
    Оф,не умре ли тоя...
    Oomph!

Супер фен Аватара на Qnchety
    Цитирай Първоначално написано от oomph!
    Оф,не умре ли тоя...

Не все още. За ся Волдемор още го преследва :P

Цитирай Първоначално написано от oomph!
    Оф,не умре ли тоя...

Не все още. За ся Волдемор още го преследва :P
    ще умре,само почакай...
    Oomph!

Голям фен Аватара на gorska
    Град
    в гората... !We all live in оur yellow submarine!
    Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
    Цитирай Първоначално написано от gorska
    Цитирай Първоначално написано от _Cuddly_

На мен също, но е доста важна... за българската литература, българското виждане на нещата... ииии....подобни простотии.
    така ли? не знаех... е, човек се учи, докато е жив *с иронична усмивка*

Или просто си решила, че като се изучава в училище, е редно да я споменеш? Кое е важното в "До Чикаго и назад"? И какво е това българско виждане на нещата (не се заяждам - любопитствам)?
    А някакви други заглавия, които не са в графа "задължителни"?

Вазов да го духа, защото досега не съм чела нищо негово, което да ме впечатли и въобще не го харесвам.

Заглавията, които са в графа "Задължителни" са там, защото са важни и проницателни, не мислиш ли?

"До Чикаго и назад" показва начина на пъчтуване на българина, показва желанието му да намери място на България в големия свят, а и ако я прочетеш отново, ще забележиш, че има споменат проблема за замърсяването на околната среда, толкова наболяла тема в днешни дни, и Алеко и е обърнал внимание преди около стотина години.

между другото много ме мързеше да пиша това, но реших, че искам да си защитя позицията и това е в отговор.

Горска,проблемът със замърсяването въобще не е належащ за Българското Възраждане.
    Самото съдържание на "До Чикаго и назад" няма нищо новаторско,възрожденско,бу нтовническо.
    За Българското Възраждане не е, но днес е. И днес му се обръща много повече внимание отколкото преди... защото преди изобщо не е имало такъв проблем в такава степен на развитие. Важното е, че тогава някой(т.е. А. Константинов) му е обърнал внимание, но светът е бил твърде глух да го чуе!

Колкото до съдържанието на "До Чикаго и назад", не мисля, че има нещо новаторско, възрожденско или бунтовническо, нито пък мисля, че всяка книга, която се е пишела по онова време и няколко десетилетия по-рано трябва задължително да бъде на такава тема.

Голям фен Аватара на gorska
    Град
    в гората... !We all live in оur yellow submarine!
    Библията.
    Хари Потър евентуално...

Не виждам нищо смешно! По-вечна книга от Библията няма. Няма и човек на тази планета, които да не е чувал за нея, макар не всеки да я е чел. Не проповядвам някакви религиозни вярвания(някой да не ме разбере погрешно!!!).

Колкото до Хари Потър... има твърде много фенове, за да се пренебрегва така лесно! И щом на днешните хлапета им е интересен, то какъв би бил проблемът да е в сърцата и на следващите поколения. Казах евентуално, защото биха могли да станат някакви рязки промени и целия свят да се промени, а с него и вярванията му(ако въобще има такива). Все пак романът е твърде нов, за да се придвиди какво ще става по-нататък с него.

Град
    Smolqn
    За мен Хари Потър е велика книга. Има хора които са играли игрите или са гледали филмите и си позволяват да я съдят книгата. Според мен филмите и игрите имат толкова общо с книгата колкото от тях да се изкарват пари...за съжаление
    playin' basketball

Град
    Pink Paradise
    За "Под игото" съм съгласна, че не струва, но за "До Чикаго и назад" не съм. На мен ми хареса.
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Цитирай Първоначално написано от cord
    За мен Хари Потър е велика книга. Има хора които са играли игрите или са гледали филмите и си позволяват да я съдят книгата. Според мен филмите и игрите имат толкова общо с книгата колкото от тях да се изкарват пари...за съжаление
    Какво е великото в Хари Потър?

За съжаление не четете книги и затова дори книгата да е хубава, вие просто нямате желанието да я четете защото мозъците на повечето ви са закърнели. Харесвате Хари Потър и други комерсиални боклуци защото евентуално гледате филма по самата книга. Редки са случаите да чуя от някой приятел, че е прочел нещо. А колкото до книгата "До Чикаго и назад", имайте предвид, че това е просто пътепис. Работата е там, че поколението ви не може да отсъди стойността и тъй като тя изобразява впечатленията на един българин, който е бил в Америка преди цели 200 години и в нея описва толкова неща, които до преди 10-20 години в България още не ги е и имало. До това време наистина е показвала разликата между Новия свят и нашата бедна балканска държавица. Сега контраста не може да се усети от днешното поколение, защото посланията са далеч от възможностите му да ги осмисли, но книгата наистина е стойностна.

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Цитирай Първоначално написано от Freeminded
    За съжаление не четете книги и затова дори книгата да е хубава, вие просто нямате желанието да я четете защото мозъците на повечето ви са закърнели. Харесвате Хари Потър и други комерсиални боклуци защото евентуално гледате филма по самата книга. Редки са случаите да чуя от някой приятел, че е прочел нещо. А колкото до книгата "До Чикаго и назад", имайте предвид, че това е просто пътепис. Работата е там, че поколението ви не може да отсъди стойността и тъй като тя изобразява впечатленията на един българин, който е бил в Америка преди цели 200 години и в нея описва толкова неща, които до преди 10-20 години в България още не ги е и имало. До това време наистина е показвала разликата между Новия свят и нашата бедна балканска държавица. Сега контраста не може да се усети от днешното поколение, защото посланията са далеч от възможностите му да ги осмисли, но книгата наистина е стойностна.

О, Премъдри, защо ли някак си не съм съгласна с теб? Хайде на квалифицирай хората, без да имаш ни най-малка представа за тях, става ли? Някак си е ограничено...

Аз чета и то не от вчера.

И вече казах, че "До Чикаго и назад" е пътепис, но тази книга не ме обогати по никакъв начин, не ми даде нищо (за разлика от много други, които съм чела).

Да, може би е била стойностна.. преди около 200 години например?
    Собственост на Canis_Dirus

Ами единствената книга която побира древната история на човечеството и послания за всички народи и времена си е библията.
    Най тиражираната книга е библията и е стигнала навсякаде.
    Мда мисля че тя трябва да е вечната книга.
    Не че няма други велики произведения но мисля че тя трябва да е на 1 място

Цитирай Първоначално написано от Jesus_is_good
    Ами единствената книга която побира древната история на човечеството и послания за всички народи и времена си е библията.
    Най тиражираната книга е библията и е стигнала навсякаде.
    Мда мисля че тя трябва да е вечната книга.
    Не че няма други велики произведения но мисля че тя трябва да е на 1 място
    Ако си на нивото на номадско племе семити от преди няколко хилядолетия сигурно е най - великата

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си