.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 54 от общо 54
    Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Ех,да бяха корупцията и мерикантилността само в журналистиката..
    А и зависи какво влагаш в понятието грамотен.Тоест какъв нюанс му придаваш.
    Ако си толкова зле,че не можеш да си напишеш автобиография без правописна грешка,не само няма да те одобрят за журналист,ами и за никаква работа няма да те вземат.
    Недопустимо е да пишеш не слято с глагола,недопустимо е да бъркаш който с които.
    Въпреки че и такива грешки правя понякога,когато бързам,защото майчин език не ми е българския,а в първия ми език,например винаги се слага запетайка пред и / (ja)
    Но е нормално,да не съобразиш дали глагола "раста" е от свършен или от несвършен вид,защото в зависимост от вида на глагола се пише или изпуска "т"-то.

Макар и да работя откратко,за сметка на това пък е в ежеднвник,са ми поставяли крайни срокове от 2-3 часа.За тези 2-3 часа ти трябва да отидеш до мястото,да разучиш,да събереш информация от хората там,които в повечето случаи са недоброжелателни,да се върнеш вкъщи,да напишеш статията и да отидеш до редакцията да я предадеш,защото трябва да се напечата и да излезне по бутките на следващия ден.Нали се сещаш колко време ти оставя за проверяване и поправка/редакция?
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    В редакцията не мога да се съсредоточа.
    Това е вестникът с най-голям тираж в Пловдив и непрекъснато има нервни,агресивни (предимно жени) създания,които непрекъснато влизат/излизат,крещят.
    Има дори една параноичка,която е секретарка и вика на всички подред,пуска супер силно музиката си на компютъра,последният път ми взе снимка и я качи в някакъв сайт,за да ми покаже аз как ще изглеждам като елф.
    Общо взето редакцията на "Марица" прилича на мита за Вавилон.
    По имейл не мога да пращам,понеже съм на стаж във вестника и там ме уреди преподавателя ми по журналистика,така че ми се налага да ходя до там,за да вижда той,че съм отговорна.
    След някоя година ще си позволявам и аз такива луксове като пращане по имейл.

А колкото до грешките..моите,почти всички са от недоглеждане.Примерно писала съм "шувинизъм",вместо "шовинизъм",само защото съм бързала много,но после съм си го поправяла.Означава ли това ,че съм неграмотна?!Ако бях видяла думата,за която Буут ми направи забележка,още веднъж-щях да си я оправя.

Сигурна съм,че грешките на почти всички журналисти са от недоглеждане,поради липса на време,а не от незнание.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Голям фен
    Град
    Варна CityY :Pp
    a da napraim narachnik na emoto metala i tn tea hora si imat sobstfen stil i tfa dori ponqkoga na vas da va e smeshnu tqh si im har

Град
    Монтана
    Батман може да се влюби във вас

интелектуалният ви капацитет е съизмерим с този на лъжица

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си