.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31

Радиожурналистика Прекалено тежки ли са раниците в училището

Моля ви да ми дадете отговори на темата:Тежки ли са раниците ви за училище?Има ли нужда от толкова учебници в тях?
    Разсъждавайте на темата!Моля за смислени отговори!Ако решите да дадете мнението си моля напишете кой клас сте !Разсъждавайте за себе си и за вашата раница!Ще ми помогнете много!

Е, доста са си! Абе, да си призная аз не съм си купувала даже учебниците по... да видим... математика и химия. За какво са ми, нито ги ползваме в час, нито пък ще ги отворя някога! Пък и аз не нося всичко на училище (то пък кой ли го прави), аз да не съм магаре?! И много мразя раници! Редуваме се кой какви учебници да носи и така. 10 клас съм.
    ПС: Това горе прозвуча като от устата на някоя изпаднала ученичка, еми, НЕ е точно така
    It's like I can't breathe
    It's like I can't see anything
    Nothing but you
    I'm addicted to you...

Град
    ПрИ Теб
    V 9 klas sam po princip ako trqbva da bada izpalnitelna i da nosq vsi4kite si nujni u4ebnici,kogato hodq na daskalo tova ozna4ava da si naema nqkoi,koito da mi nosi ranicata.Mnogo e tejka da,no az est. ne vzimam vsi4ko i taka si mi e OK
    дРъПнИ мЕ нА сИлА, рЪцЕтЕ мИ хВаНи..нАкАрАй мЕ дА вИкАм бЕз дА мЕ бОлИ пРеХаПвАй уСтНиТе мИ, еЗиКа мИ сМуЧи О, нЕкА вЪрШиМ лУдОрИи дО зОрИ {P}

Град
    in your sweet dreams
    аз пък съм 6 клас ... тая раница със зор я влача от нас до училище и обратно маани друго ами не нося : някои учебници , там несесер с разни им моливи и глупости за рисуване и за чертаене , и пак ми тежи раницата като че ли съм слагала камъни в нея в скоро време ще почвам да нося само тетрадки а даскалите да му мислят
    Perfect hair ... perfect eyes ... perfect lips ... perfect body - PERFECT LIE !!!

Град
    Карнобат
    Ми тежки са до 5 клас.От там нататък не се носят много учебници,повечето ходят с 2-3 тетрадки с една торбичка
    Иначе ако трябва да се носят всички учебници и тетрадки които трябва наистина са си доста тежички
    Цял ш*бан живот дишаш прахта.
    Цял ш*бан живот пълзиш в пепелта.
    Започнал си да гниеш отвърте,
    за теб няма да има `утре`.
    Ти си човек,обречен да страда.
    Хванал си влака за ада!

Град
    ..във един измислен свят..
    Много са тежки даже.. Аз като гледам 5токласници вдигала съм им чантите- ми те тежът повече от тях..
    Тетрадка по Музика , Нотна,Обикновена, Учебна,Учебник;
    Математика: Учебник,Учебна тетрадка,За дом. раб. и за раб. в клас ; Сборник ;
    Български: Пак същата история... И така като се съберът 5-6 часа???

Темата напред!

Голям фен Аватара на Insatiable
    Град
    Somewhere... ;)
    Десети клас съм Понеже съм езикова паралелка е хубаво да си мъкна всичките неща по английски, които САМО ТЕ тежат 100 кила Иначе за другите предмети се редуваме с приятелките коя да носи учебници, но има дни, в които имам по 7 часа и чантата ми направо ми откъсва ръката
    >>> House Music <<<

Мега фен Аватара на BioX
    Град
    Клан Изток // Видиш ли високи блокове и си в квартала оуууу Шит..
    mm 9-ti klas sam y4a v sportno y4ili6te i osven y4ebnici nosq i drehi za trenirovka vseki den(6toto v tapata ni zala nqma edin 6kaf s katinar v koito da si ostavim drehite ).ponqkoga ne nosq y4ebnici ama kato znam nqkoi y4iteli kakvi sa ne si pozvolavam redovno da hodq bez tqh na daskalo.imahme predi 6kafove v staqta v daskalo(bqha prednazna4eni za y4ebnici)ama gi mahnaha sega nie iskame da ni slojat novi ama prostiq direktor ne dava

Кой ти носи всичко

А в 8 клас с тия 3-4 предмета съвсем няма кво да носиш...

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    От 7-8 клас винаги съм ходил с една тетрадка по всичко.

Сега ходя със всички необходими тетрадки и ръководства (не са много) за всички възможни лекции и упражнения. Мързи ме да си оправям раницата а и така се предпазвам да не забравя нещо.

Много са тежки...Особено на 1-2 клас...
    Аз не нося всичко,всъщност нося само тетрадките,а и не съм си купувала всички учебници.

Да, прекалено са тежки раниците.Моята раница тежи много-имаме по 7 часа на ден и по математика трябва да нося учебник, 2 тетрадки-голям формат, книга за уч. и т.н, учебника по история е доста тежък, няма смисъл да обеснявам .На мен много ми тежи раницата-особено вторник.На сестра ми която е 5 клас също й тежи много.Те трябва да носят и учебници и уч.тетр. абе ужас е...
    П.П Аз съм 8 клас.
    In life, unlike chess, the game continues after checkmate.

Град
    ..във един измислен свят..
    Цитирай Първоначално написано от Iria

П.П Аз съм 8 клас.
    Аз съм 8ми клас и ходя на училище със 2-3 тетрадки макс.. В краен случай нося 1-2 учебника..

Голям фен
    Град
    на гъза на географията
    9 klas sъм
    От 6 клас ненося всичко и пак съм отличничка,докато тези ,дето мъкнат вс боклуци са си кръгли 0-ли!
    Даже тая год съм мн щастлива,че даскалите проявяват разбиране
    и си нося тетрадка по ВСИЧКОЛОГИЯ с 60л и после у нас си преписвам вс на чистичко в дадената тетрадка и даже си доразвивам темите.
    Така знам,че 100% поне с преписа съм научила за 4 и няма "ама г-жо.забравих си тетрадката по..."
    При повечето даскали минава(ест има и предмети,по които без учебник не може и си го мъкна)Като трябва нещо допълнително,даскала си казва предварително да го носим др път.
    Братовчедка ми е 1 клас и тежи към 21 кг-раницата й е 7-смятай,а имат по 4 часа на ден и тетрадките им са по 20 листа-а като станат по 6,7 часа с т. по 60л в 3клас ?? !
    И после децата са изгърбени от НЕПРАВИЛНО СЕДЕНЕ-ДА ,ДА !

Ако съдбата е против мен, толкова по-зле за нея!

Голям фен
    Град
    на гъза на географията
    Не съм съгласна за шкафче за учебници,понеже те са главно да учим в къщи по тях,ама трябва да ни направят за физическо,рисуване(бях в такава паралелка и носех само за рисув,по 2 пъти в седмицата папка голяма и 2 препълнени торби с бои и др) и повторни материали-гуми,линии,химикали,моливи. Тогава няма как да си ги "забравиш"

Ако съдбата е против мен, толкова по-зле за нея!

7 KLAS SUM NE NOSQ EST VSI4KI :d DA NE SUM LUDA :d AKO NOSEH VSI4KI NE6TA TO 1 TRQBVA6E DA STAVAM POSRED NO6T ZADA MOGA DA SI NAVRA VSI4KO V RANICATA OSVEN TOVA AKOI NOSEH VSI4KI NE RANICA AMI KUFAR 6TE6E DA MI E MALKO AA PUK I MOITA SI E TEJI4KA BEZ POLOVINATA U4EBNICI

Цитирай Първоначално написано от lilit_666
    9 klas sъм
    От 6 клас ненося всичко и пак съм отличничка,докато тези ,дето мъкнат вс боклуци са си кръгли 0-ли!
    Даже тая год съм мн щастлива,че даскалите проявяват разбиране
    и си нося тетрадка по ВСИЧКОЛОГИЯ с 60л и после у нас си преписвам вс на чистичко в дадената тетрадка и даже си доразвивам темите.
    Така знам,че 100% поне с преписа съм научила за 4 и няма "ама г-жо.забравих си тетрадката по..."
    При повечето даскали минава(ест има и предмети,по които без учебник не може и си го мъкна)Като трябва нещо допълнително,даскала си казва предварително да го носим др път.
    Братовчедка ми е 1 клас и тежи към 21 кг-раницата й е 7-смятай,а имат по 4 часа на ден и тетрадките им са по 20 листа-а като станат по 6,7 часа с т. по 60л в 3клас ?? !
    И после децата са изгърбени от НЕПРАВИЛНО СЕДЕНЕ-ДА ,ДА !
    И аз ще правя така другата година

Сега по темата. Еми чантата ми не е тежка. А никога не си забравям нищо Е, понякога, ако съм много изморена (или имаме физкултура) си ми тежи, но иначе - не
    Pure white

Мега фен Аватара на Blab
    Я по-подробно за радиожурналистиката.
    Учим на блокове. Съответно, нося по 3 предмета всеки ден. Нямам проблеми.

Мега фен Аватара на Blab
    СМГ.
    При нас(каквото и да си мислят другите) правилата са... пренебрегвани.

Да, раницата ми е тежка, въпреки че не нося всичките се учебници, които трябва да са там по програма, а само профилираните предмети. А когато сложа физическото, приличам на циганите, които ходят с един сак и продават сигнални жилетки. Не смея да тръгна с две чанти, защото ми е пределно ясно, че с моята разсеяност ще забравя едната някъде по кабинетните системи. Учителите ми не проявяват разбиране и всички искат да си носим учебниците. Имам преход пеша 15 минути от спирката до даскало, което не е никак малко. За работата в клас ми е нужен учебника по история, този по литература, христиматията (за да следя какво се чете и като пишем нещо в тетрадките ссмостоятелно). Имам четири часа седмично история, трябва да се мъкна с тази тухла три пъти седмично! Обаче няма как - правят се упражнения по разни карти, четат се извори от учебника, разсъждава се по тях, класния държи да има всеки човек учебник. А по БЕЛ да не говорим. Който знае учебника на ик. "Кръгозор" знае за какво става въпрос! + още една такава тухла с произведенията ... или понякога мъкна цялата книга, а не откъсите - ама това нищо не променя, защото и книгата е един том. Физичесото - ужас - долнище, гортнище (щото кой да се сети да топли салона) и тениска! Нося си тетрадките по всичко и това е поне 4 кила! Представям си какво щеше да бъде, ако реша да си замъкна биологията, химията, математиката и другите неща ... пфффф .... после ние сме били виновни, че сме имали гръбначни изкривявания. Шкафчета не сме заслужили - във всяко даскало има някакви внадали и дори някой да направи нещо подобно, да отдели пари за такива неща, още на първата година поне половината ще бъдат разбити
    Memento moriendum esse!

Аз съм 6 клас и смятам,че раниците на учениците са наистина тежки.Преди ди тръгна на училище съм ходила напълно изправена,а сега имам изкривяване на гръбначния стълб и тва е от раниците.

Аз съм 5ти клас.В понеделник имаме 8часа във вторник 7 и до петък 6.Тия учители са луди.Раницата ми е около 6-7кг.Сборници,глупости направо ми писна.
    ИСКАМ ДЪВКА!

Вие сте много учени бре!хахаахах Тая година нямам учебници,не ми и трябват,може би само по бг [-o< Нося си само торбичка с тетрадки и папка с ноти естествено

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Голям фен
    Iavno v nasheto uchilishte sme mnogo izpylnitelni..ne sa mnogo horata s torbichki,na ostanalite s ranicite im teji tovar 6-7 kg na ramoto/ramenata.Ne e priemlivo da nosim tolkova mnogo uchebnici i pomagala,ama kato rabotim s tqh drug variant ne vijdam.V chujbina uchebnicite im sedqt v uchilishte ,a s uchenicite ostavat samo tetradkite(moje bi i za tva tolkova nauchavat de ),no tam iziskvaniq,ocenqvane,cqlata sistema e razlichna i zatova mogat da si go pozvolqt noseneto samo na tetradki

Pri nas ne znam kakvo moje da se napravi.Prosto za nqkoi naistina tejki uchebnici se ugovarqme koi kakvo da vzeme

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си