Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
Едно е да пишеш грамотно ,друго е да държиш матурата по него...в нея има много уловки и не мисля че е особено лесна,както казах много ясно че за езиковите гимназии ще е лесно,защото на вас целия ви живот са ЕЗИЦИТЕ!!!Анализ на текст,литература,зубрене и само зубрене!!!!Имате си достатъчна солидна подготовка ,а мога да ти кажа че училищата по изкуствата не трябва да имат матури по тези предмети!!!Хубаво с граматиката всеки трябва малко или много да се справи,но с литературата ....не всеки ще се справи .Никак не е правилна тезата си!Мога да пиша грамотно на езика си и не е нужно да държа матура!Освен това нищо не знаеш за програмата на училищата по изкуства!И още нещо погледни ти как пишеш ,вместо да съдиш другите!
Как пиша?

Не знам защо реши, че в езиковите гимназии наблягаме на литературата. Ние в момента в 11кл. имаме само по ТРИ часа БЕЛ седмично.
Но също така ще ти кажа, че първите 20 въпроса (почти половината от матурата) от матурата, публикувана в сайта на МОН, ни бяха на теста-входно ниво по БЕЛ тази година и *внимание!* НЯМАШЕ и ЕДИН ЧОВЕК, който да има повече от 3 грешки.

А и... не знам как така във всички страни от ЕС има матури, тук не трябва да има?! Последните няколко (5-6-7 - не знам точно) випуска са се отървали, но и в България винаги е имало матури - питай майка си, питай баба си, някоя по-голяма приятелка, ако имаш и т.н.