- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Какво е вашето мнение по тези въпроси --->
Може темата да ви се стори тъпа, но понеже в тоя форум съм срещала доста въпроси от рода на имаше малко сперма върху половите ми органи - може ли да съм бременна?; преди малко се замислих и искам да знам вашето мнение:
Ако веднага след акта момичето се е измило
вероятността за достигане на сперматозоидите до яйцеклетката не е ли
прекално нищожна? Примерно има някакво количесто сперма върху
отвора на вагината, но след акта момичето става и съответно отива в банята, през това време как биха могли сперматозоидите без никакво налягане да стигнат до матката? Пък и след това, когато момичето легне да спи има ли възможност сперматозоидите да се движат бавно по влагалището и в рамките на нощта да успеят да стигнат до яйцеклетката? И само когато момичето се намира в овулация тогава ли се отделят годни за оплождане яйцеклетки? Знам кога настъпва овулация и че продължава 3-4 дена, но през цялото време на тези дни
ли се отделят яйцеклетки или само в определен момент на един от четирите дена, или в определен момент и през четирите дни?
Не го обясних мн добре тва накраяа ама дано сте ме разбрали. :]]
"Човек не обича истински, ако не обича вечно."
Еврипид
Овулацията настъпва на 14-15 ден от месечния цикъл и продължава от 12 до 24 часа,а не с дни. През тези часове не се отделят постоянно яйцеклетки. Отделя се една яйцеклетка или в рядка случаи по 2 или максимум 3,но това пак казвам се случва много рядко. И да,само когато е в овулация се отделят годни за оплождане яйцеклетки, поне на теория.Първоначално написано от miloto_Pilence
![]()
За останалите неща дали е възможно,не съм много сигурна. По принцип,за да настъпи бременност трябва да има еякулация вътре във влагалището и сперматозоидите да се изстрелят буквално в него. Има и нещо като естествен спермицид на входа на влагалището,така че имайки предвид тази теория,не би трябвало бременност да настъпи по начина,описан от теб,дори всички дуги необходими условия да са налице. И все пак никога не можем да бъдем сигурни,затова не си правете експерименти и дръжте телесните си течности далеч една от друга - така се препазвате не само от бременност,но и от болести...
Мерси много за отговора DIVINE_TIME ;]
Еврипид
Първоначално написано от miloto_Pilence
![]()
![]()
![]()
Ако си носят патериците да докуцат до там. XDDD
Ами като си срещала толкова такива въпроси,защо ги задаваш пак и спамиш?
На сперматозоидите не им трябва налягане, за да стигнат там, за където са тръгнали! Просто женската полова система им помага допълнително! Овулацията настъпва горе-долу по средата на менструалния цикъл, т. е. при цикъл с продължителност 28 дни овулацията настъпва на 14-тия и яйцеклетката е годна за оплождане само 2 часа!
Теоретична възможност за забременяване има по всяко време, ако се прави небезопасен секс! Овулацията ти, както и продължителността на МЦ не са строго определени.
А, да- овулацията е в един-единствен ден!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Само ще добавя, че сперматозоидите в кислородна среда умират много бързо и сами не могат да се "плъзнат" по вагината за да забременееш![]()
Слабите се стремят към порядъчност, силните владеят хаоса!
А. Хитлер
Дано си прав/а за това, но съм чела доста спорове по въпроса колко време издържат сперматозоидите в кислородна среда. Едни твърдят около 10мин, други близо 24часа ....Първоначално написано от NiksaN4e
![]()
Еврипид
Да не би в половите пътища да цари космически вакуум, както казва един съфорумец? Я вземете да си използвате кратуните по предназначение!
Сперматозоидите няма да имат оплодителна способност 48-72 часа, ако не издържаха в кислородна среда!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Средното време на "живот" на узрялата и отделена вече яйцеклетка е между 6 и 12 часа - само толкова е времето, през което тя може да бъде оплодена и да настъпи бременност; сперматозоидите живеят 2-3 пъти по-дълго.
`Искам да вмъкна обаче,че тук говорим за живот в тялото на жената.`
Източник : http://liternet.bg/publish13/k_kiril...hi/1/01_01.htm
Посетете го сайтчето ако ви се чете. Пише доста интересни неща.
След обстойно ровене в сайтовете открих това. http://bitovo.info/index.php?id=51 Тук пише точно колко издържат сперматозоидите. Според този сайт те могат да издържат и часове дори и да не са в човешкот отяло. Каква всъщност е истината ?? Интересен въпрос. Ако някой може да отговори ... моля!![]()
Сперматозоидите са аеробни клетки, както всички клетки в нашия организъм, така че кислорода не им вреди по никакъв начин - никой не може да ти каже точно колко време ще издържат на въздух - по правило издържат докато спермата засъхне и няма с какво да се хранят вече - а това е различно при различните хора, температура и т.н. Така че, ако искаш някакво цифрово изражение на това колко издържа - ами изпразни се или накарай приятеля ти да се изпразни примерно в една чашка и засечи за колко време ще засъхне - толкова им е живота. А иначе в женските полови пътища може да си живеят няколко дни в зависимост от това колко са зрели, колко хранителни вещества има, каква е киселинността на влагалището и матката, колко слузни вещества има и много други фактори. Затова навсякъде се среща различна информация - просто не може да се каже точно
Първоначално написано от NiksaN4e
ot kude gi izmislqte ???
Не позволявай на хората да стоят близо до теб, за да не чувстваш липса, когато започнат да си тръгват един по един ...
по горе прочетох нещо от сорта на тва , че на 28 дни през овулацията може да се отделят 2-3 яйцеклетки.Как така?В смисъл до колкото знам овълацията е периода когато една яйцеклетка може да бъде оплодена а за 28 се отделя една яйцеклетка.Не че споря просто искам да знам![]()
Shte gledam da ti go obqsnq qsno i kratko. Nikoga ne poemai sperma vuv vaginata si. Kogato svurshi nqkude se izmiite dobre. S tezi dvata suveta nqma da imate problem.![]()
Eating isn't cheating - Arnold
Ами чела съм,че понякога вместо само единия яйчник да отдели яйцеклетка,другия също отделя ...Първоначално написано от macka123