.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    Град
    Плевен

ДСХ изпити и кандидатстване в Германия ?

В момента уча в "Гимназия с Преподаване на Чужди Езици" град Плевен.
    След завършването на 12 клас желая да кандидатсвам за училища в Германия.
    Но не съм сигурен точно какво ми е необходимо за да уча в немско училище...
    Доколкото знам трябва да правя ДСХ изпит..
    Някой ще може ли да ме светне точно какво представлява този изпит , къде се прави и дали е достатъчен документ за кандидатсване в Германия.

Ще бъда много благодарен ако някой успее да отговори на моето запитване, моля да се отнесете сериозно към него ...

Град
    sofia
    ако имаш някакъв сертификат по немски език, трябва да говориш с конкретния университет, дали ще ти го признаят за достатъ4ен, за да не държиш там изпит.също така трябва да имаш определен брой 4асове по немски в у4илище, за да те допуснат до изпит там(в слу4ай 4е нямаш сертификат). този брой е около 600 4аса, доколкото аз знам отпреди 2-3год. но ти си провери.за да кандидатстваш ти трябва преведена и легализирана диплома за средно образование. внимавай със сроковете, защото си спомням, 4е нашите дипломи ги забавиха до средата на юни, а срока в някои вузове беше до август и за месец трябва да подготвиш вси4ко, да го изпратиш и то да пристигне сравнително бързо
    а за самия изпит ДСХ-не е нещо особено,ако имаш едно сравнително добро ниво от у4илище.има граматика, слушане и 4етене с разбиране, съ4инение-все неща, които подготвяш и за кандидатстване тук
    ами това е което се сещам за момента...дано съм била от полза и успех
    ако искаш пиши ми ЛС, ако имаш още въпроси

Град
    Плевен
    Благодаря ти за изчерпателния отговор. Информацията ще ми е от голяма нужда ... \/
    Всичко е простотия !!!

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    от тая година ДСХ има нови правила и нивото е повишено от B2 на C1...обаче вече не трябва да имаш 60% на всеки компонент...трябва да имаш поне по 30% на всеки и средно аритметично над 60%

алтернативата ти е да вземеш ДАФ, вместо ДСХ...нивото е C1+ обаче

и двете ти подсигуряват достъп до ВУЗ, за работа също стават май...иначе се кандидатства с дипломата за средно образование, а ДСХ/ДАФ ти трябва, за да докажеш, че владееш езика

бтв, в Плевен в Езиковата има немски
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Голям фен
    Град
    Констанц
    здрасти, моята информация е малко стара понеже кандидаствах преди 3 години ,но като цяло в момента ДСХ е разделено на 3 степени и ако вземеш само "1 "почти никъде няма да те приемат,най много някъде за математика, ДСХ 2 се равнява на старото "издържал" почти на всякаде го приемат за общите специалности, а ако искаш да учиш право,медицина или нещо подобно ти трябва почти на всякаде ДСХ 3,но това си е индивидуално за всеки университет и провинция. Както вече преди мен споменаха изпита се състой от слушане и 4етене с разбиране като от текста с четене има и граматически въпроси, освен това трябва да създадеш и текст ,почти винаги е есе на няква тема,но може да се падне и официално писмо или нещо от сорта. когато си издържала писмената част те канят на устен изпит където получаваш текст имаш малко време за четене и трябва да можеш да го преразкажеш грубо и да отговаряп на въпроси,но тук е субективно зависи от изпитващите. Мен на моя изпит ме разпитваха за времето в бг например. Аз моя изпит го взех в Германия ,но предполагам че и в бг се провежда на същия принцип.

на този сайт : http://www.daad.de/deutschland/index.en.html може да се информираш доста за образуванието в Германия и да намериш университети и специалности. Съветвам те да изпратиш писма на университетите от които се интересуваш за информация. А относно сроковете за летен семестер се подават документите до 15.01 а за зимен до 15.07 по късно няма смисъл да ги пращаш и не всички специалности имат прием всеки семестър най много са през зимния семесър. А и имай напредвид че вече се плащат таакси до 650 евро на семестър. Пожелавам ти успех в следването стига наистина да искаш да отидеш да учиш там, а ако искаш да си живеш живота по хубаво си стой в бг Успех
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си