- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Мразя го шибания компютър,деа!
Оф хора започвам да се отчайвам и разочаровам от себе си... скапвам си целия успех в даскалото заради скапаната каруца !
По физика съм с три двойки, по химия не сядам да погледна, по история всеме "мързи", по биология - винаги има време... ДЕАААА, ВСЕ КИСНА НА КОМПА !
Предполагам има хора, които знаят какво е да знят, че трябва да си скъсат задника от учене, но все пак се прибират, казват си "Ае за 10 мин на компа"... и отпират цяла нощ/ден. Хора, трябва да уча. ИСКАМ да уча, а все решавам да седна на компа. Толкова съм си скапала успеха, а се боря за стипендия и добросамочувствие... от "умна" с някви петици и шестици минах на тройки и четворки, а ПО ФИЗИКА ВЕРОЯТНО ЩЕ ПОВТАРЯМ !И тва заради шибаната каруца. Дори за вторият ми сертификат по английски не съм бутнала и ВЕДНЪЖ като хората, баси само преписвам и се надявам да не ме пита нещо. Започвам да си ставам противна сама на себе си.
Ето пак, прибрах се - по пътя си повтарям, че ще седна да си напиша по квото имам, а седнах на компа да се оплаквам... вместо да си свърша работата. ЕГАТИ !!! Много брутално започвам да затъпявам покрай тая каруца, много брутално ! Преди с горе долу някво самочувствие можех да кажа, че сама се справям задоволително добре с всичко, а сега съм стана посредствена шибана малка преписвачка и "непукистка"... само че ми пука и все пак не сядам да науча каквто трябва... и каквото искам. И когато успея да се навия да седна снякой учебник кво ? ВИНАГИ има какво да ме разсейва - започвам да мисля за разни глупости, да се занимавам с простотии, отделям по 3 ЧАСА за закуската ми за да не уча. А ИСКАМ БЕ ДЕА ! Искам да седна и да науча всичко, което съм пропуснала, защото се чувствам затъпяла, изостанала, под нивото си. И е така. Хора кажете ми защо не използвам капацитета който имам ?!? Може да не е изключително много или каквото и да е, нодори този , който имам всячески се опитвам даго доубия, смажа и ослепя. Деа. Много си се дразня.
Никой няма да прочете какво съм написала ест. Ама кво от тва, нищо няма да се промени.
Сори за псувните.
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
Разбирам те. И аз бях така... Но от няколко месеца не се застоявам толкова много на компютъра, и заради училището и заради зрението си в крайна сметка.
Трудно е, но ще успееш. Когато ти се сяда си пускай ТВ-то или вземи някой учебник. Ще стане постепенно.
А и щом не ти се учи поне слушай в час.
Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...
ako ima6e bezji4ni klaviatura i mi6ka koito se upravlqvat s ustroistvo,bez koeto sa bezpolezni i va6te go ka6irat tva ustroistvo 6e vidi6 komp ama drug put![]()
:P
mi tva si e do volq,nai lesniq i NEuda4niq na4in e da si razbie6 kompaa po razumniq e da kae6 na va6te da slojat parola koqto sus sig NE moje6 da razbere6 i taka
aide uspeh mila
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
aa teq emotikonki me radfat na max -![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти на колко си?
Значи така. Оплакваш се,ядосваш си се,искаш едно,а правиш друго. Хмм,доста интересно. Знаеш ли,докато не спреш да говориш глупости и не се вземеш насериозно,след като ,ПОДЧЕРТАВАМ, самата ти казваш,че си затъпяла и не искаш да е така,никой не може да ти помогне. Тая глава е на раменете ти именно заради това. Само ти си тази,която определя. След като знаеш,че трябва да се учи,ами прави го,по дяволите. Събери си силите и цялата воля и кажи 'НЕ' на шибания компютър. Сама се погрижи за себе си,с псувни и яд нищо няма да стане.
Здравей,Сараби.От близо една година вече и аз се чувствам по същия ужасен начин.Имам много задържения-не само да уча и не мога ди ги свърша, не защото нямам време или желание, а защото компа прецаква всичко.![]()
Сега поне си уплътних времето след даскало, та малко ми се понамали времете пред пс, но виж през уикенда, ако съм си у дома си навксвам,предостатъчно.![]()
Няма смисъл да ти дам напразни съвети,смешно е щом аз самата не мога да се справя с този проблем да те напътствам...Радвай се поне, че имаш потенциял в теб,но все пак наамери начин да го развиеш и по този начин да се откъснеш от компа.
Установих,че примерно ако ти се налага да отидеш на урок в 2 часа, ти няма да киснеш на пс, а просто ще се облечеш и ще отидеш,защото си ангажирала и учител.Обаче да речем, ако си кажеш "Днес в 2 часа, ще решавам задачи"....ъъъ няма да стане,защото пак преди това си на пс?...Оффф спирам за сега да констатирам, че много ми докривя...![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Пф,не е реално как те разбирам.Мамка му,и аз съм в the same филм.
Знам,че все си казваш "този път наистина ще си науча,ще уча много,много, много",а когато седнеш си търсиш всевъзможна работа,за да не учиш,а лошото е,че самичка се заблуждаваш.Знам,при мен е същото,а тази година ми е супер важна.Не знам,просто как можеш да се справиш с това,как и аз да се справя.
Просто се замисли,че сега ти е ученето.Учиш сега,а след време,просто ще си седнеш на столчето и ще вземаш хубава заплата.Просто никой не те кара да работиш,а само да учиш.Ако не учиш-няма кой да седне и да учи заради теб.Ако трябва спри си тока,нета,квото искаш.Не се допирай до тъпата машина.Спри си достъпа,оф,какъв пример съм аз,ама поне мисли за теб.Просто си научи,а когато научиш ще седнеш на компа.Никой няма да избяга от там,на компа ще киснеш цял живот,а сега просто УЧИ!
Пфхах,сега ти го казвам,а аз ще направя точно обратното...тц!
Ами честно казано аз съм абсолютно същата...И все си казвам,че ще седна да уча сериозно и все не ми се получава...Ама поне имам хубави оценки,които и аз не знам откъде се получават...
За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]
Хмм и аз имам добри оценки, но това не означава че знам за толкова.Объркана работа.Общо взето ми прави впечатление, че тези които имат добри оценки без да полагат кой знае какви усилия са си природноинтелигентни.Обач всичко си е до време.Защото,окей имаш потенциал, но ако не го развиеш,на кой му пука, че не си куха лейка...![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Въпрос на воля ... и зрялост е![]()
Не искам да звуча като дуднещият дърт родител, но на тези години имаме едно единствено задължение и то е да градим културата си.
Какво правите толкова на компютрите си не знам... но със сигурност не е толкова непреудолимо.
Искаш да учиш? Ами, учи... като пуснеш вулгарен пост във форум нито ще си оправиш 2ките по Физика, нито тези по Химия.
Тези драми "Аз не мога.." са присъщи на лапетата до 5-6ти клас... или просто за мизерницитеСъветвам ви да се обърнете в правилната посока, преди да е прекалено късно, защото животът няма да изчака да се накиснете на комповете си
![]()
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Е и аз несъм нали пълната дупка, по предмдетите, които ми харесват си имам петици и шестици, но по другите вече не полагам и грам усилие за да поправя нещата. Преди поне се занимавах с физиката и математиката за около 4 и 1/2, 5, а сега съм на 2 2 2... Другото ми е ок, но ВИНАГИ МОЖЕ И ОЩЕзнам какво мога и ме е яд, че не правя нищо по въпроса за да го използвам ... знаех си, че не съм сама... тия компютри ще ни е**т майките... вместо да учим като хората, нееее- нета.
Компа... си е мой, няма как някой друг да ми сложи паролата... а закабелите е добра идея, обаче съм с лаптоп и няма кой знае какво да включвам и изключвам. Иначе 100% щях да го пробвам![]()
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
Добре, за какво трябва да дърпате кабели, да слагате пароли и т.н??? Осъзнавате ли колко е глупаво?!
Не ми се вярва, че е възможно да е толкова слаба волята ви....
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Разбирам те напълно.и аз съм така за съжаление,но до сега не се бях замислял много,но след това което прочетох мосля да послушам някои съвети и да си седна малко на гъзаПървоначално написано от Sarabi*
Иванчо имал странна болест-всеки път когато запалел цигара пред баща си му потичала кръв от носа...
ama kontroliraite se!![]()
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Ти си направила първата крачка - признала си сама на себе си за проблема. Сега е ред на действията. Приложи малко воля и старание. Ако трябва прибегни към по крайни мерки, като накараш ваще да си превземат компа у тяхната стая или нещо такова....Все ще се справиш. Когато човек иска нещо много силно, то винаги има начин как да го постигне.
И аз съм същата, но родителите ми могат да ме контролират (чукат ми на прозореца, често ме проверяват дали уча, а ако изкарам слаба оценка ми четат едно дъъъълго конско или просто ми спират интернета). Аз съм ужасно безхарактерна и със слаба воля. Чудя се каквя ли щях да бъда ако родителите ми не бяха такива... оф много се отплеснах от темата...
както и да е, все си мисля че си някъде на моята възраст (15)... аз понякога се мотивирам с това, че годината ми е важна, оценката ми влиза в дипломата и т.н. А и се срамувам от това, че предишните години съм била добра ученичка и се опитвам да вържа сравнително прилични оценки...
споко,и аз съм така.Уж сядам за 10 минути и пропилявам цялото си време на компа.Когато съм ваканция,ставам сядам на компа и цял ден седя на него.Много е гадно,но и аз не мога да ти помогна.
Хммм...има много варианти,стига да ти се пробва.![]()
Примерно,накарай майка ти да го скрие в някъв шкаф,да го заключи...ае,и аз не знам.
П.С.Или па,не си плащай цял месец нетЯ.Просто си причини най-голямата мъка-махни компата,ще видиш как ще ти се доучи.
![]()
Иии...ако майка ти го скрие,не рови никъде!![]()
Ужас, и аз съм същата.Ето утре имам важно изпитване, а седя на компа.Обаче работата е лесна, този месец нета ми не е плащан, и следващия ми го спират
![]()
![]()
.Сега свършвам срока с петици и четворки, май и една шестица.И наще ще ме убият...оф отплеснах се..ми давам ти съвет, направи като мен - спри да плащаш нета и си кажи - в мига, когато си поправя оценките, айде първия срок си го еб**а вече, но говоря за втория.Поправяш си оценките и си пускаш пак нет.И за да не стане същата работа си спомняш какво ти е било без интернет - надявам се това да те мотивира.Айде успех ти желая с битката с компа!
![]()
Ами веднага като се прибереш сядай да учиш , налей си чаша кола и учи- ама неп росто да си пиойваш де![]()
Дейста мотивиращо ... отиди в някоя тиха и светла стая , по възможност не много топла и ще видиш как след половин час няма ти е до комп, а след няколко дни така няма да искаш да чуеш за нет, а само ще ти се учи -приятно е , обичам да уча!
Хаха , понякога е приятно да...
Както и да е , просто веднъш седнеш ли отлепяне няма , просто не сядай преди да си си научила !
И аз бях така и се справих с проблема... никак.Така и не се справих с пристрастяването си към компютъра. Това не ми създаваше особени проблеми в училище. Дори си избрах професия, която включва постоянно седене на компютър, за да минимизирам проблемите от зависимостта. Та така.
![]()
Явно всички тийнове са зарибени към компютъра си,аз вече съм във процес на "самолечение" и гледам да се ограничавам защото сега оформят а и поне след това втория срок да си пооправя оценките ако не успея сега.Из един от бройовете на PC Mania бях чел статия,в която пишеше колко е пристрастяващ компютъра,дори като наркотик,и колкото повече растем и минават годините толкова повече не ни стига времето на компютъра и чувстваме все по-голяма нужда.Дори чух че имало клиника за лечение от това мисля че в Англия.Както и да е,ако намеря статията ще си направя труда да я напиша и да я постна,беше доста добре написана.Истината е,че просто трябва да осъзнаеш че ако не се стегнеш пропадаш и повече няма оправяне на лошите оценки или е много по-трудно,защото учебния материал си се натрупва непрекъснато без да се съобразява с това колко свободно време имаш.Трябва да го осъзнаеш.Никой не може да те убеди,то идва от самосебеси в даден момент,и да както някой каза в предните постове ти вече си в 1вия етап но има още доста.Пожелавам ти късмет и ако намеря статята ще я постнаВ споменатата статия ставаше дума за зарибяването към компютърните игри,но не важи само за тях,ще я постна тук по-късно
Ами вместо да се ядеш използвай го за нещо продуктивно.
Аз имам PC от сравнително скоро, но откакто го имам при мен има обратната тенденция - повишавам си успеха, избрах си професия, имам вече сериозни шансове да ме приемат и това без да отварям почти учебник.
Забележи че играя и по 4-5 часа игри на ден. Не жертвам от съня си.
Просто сега ти е период в който не ти е до учене. Малко се отпусни и то само ще си дойде, вместо да се мъчиш и да се ядосваш![]()