.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Hybrid View

ФЪК! ЕСЕ СЕМЕЙСТВО! >.<

Спешноо ми трябва есе на тема "как си представям семейството през 21 век" или "семейството през 21 век" или квото и да е нещо от сорта!! Където знаех търсих и не намерих фъък мн ми трябва >.< Ще ви обичам мн ако дадете нещо насам ^^

Ъ...КАЗАХ ЛИ ЧЕ Е НА ЖИВОТ И СМЪРТ? ^^ ПО ДЯВОЛИТЕ О.о

Колко дълго трябва да е?

Град
    Bikini Bottom
    Домът и семейството - важна опора за човека

Човек без дом е като дърво без корени. Домът и семейството са най-важната опора за един човек. Домът ни дава сигурност, семейството подкрепа. Домът ни дава топлина в студените дни, а семейството стопля сърцата ни с обич.

А какво е да растеш без дом и да нямаш семейство? Да си скитник спящ по улиците и хранещ се от кофите за боклук? Или дете изоставено в дом без грижи и любов от родителите? Или старец захвърлен в старчески дом? Жестоко е! А хиляди човешки души живеят този начин на живот.

Аз съм благодарна на съдбата и живота, че са ме дарили с най-ценните неща- Дома и Семейството! Те са моята опора. Те ме крепят в трудните за мен моменти. Знам, че когато дъжда ме завари по пътя има къде да отида. Знам, че когато имам проблеми и всичките ми приятели изведнъж изчезнат само семейството ми ще остане и ще ме подкрепи. С времето част от приятелите се превръщат във врагове, но семейството във враг- Никога! Родителите винаги биха те разбрали и подкрепили. Колкото и да ги боли от постъпките ти ще ти простят. Няма нищо по-ценно и свещено от семейството. Но понякога не го оценяваме. Приемаме го като даденост. Сърдим се ако не получим нещо. Стига се до скандали. Мислим си, че ние сме най-важни и каквото кажем трябва да стане. Но, не! Ние сме просто част от семейството и трябва да се съобразяваме и с мнението на другите. Не трябва само да искаме, а и да даваме.. Семейството е опора за нас, но и ние сме опора за него. Семейството е като дома. Ако не поддържаме дома си и не го ремонтираме той ще се разпадне. И съм семейството е така-няма ли обич, разбирателство и подкрепа, то се разпада.. И чак, когато разберем, че сме изгубили най-важната си опора-дома и семейството тръгваме да събираме счупените парчета. Но нещата никога няма да са както преди.

Домът е моята крепост. Семейството моята опора. Не искам да ги напускам, но трябва. В живота има и такъв момент. Децата порастват и тръгват по своя път. Ето, че и аз пораснах. Предстои ми и аз да тръгна по света. Далеко от дома и моето семейство.. Трябва да се изградя като самостоятелна личност, да се образовам, да изкарам сама пари, за да мога някой ден да имам свой собствен дом и свое семейство. Семейство, на което аз трябва да бъда опора и което трябва да възпитам. Но всичко това и за миг няма да ме спре и да ми попречи да забравя за моя си дом и моето семейство. Не бих изоставила родителите си в труден за тях момент. В живота първо родителите гледат децата си, а после децата гледат своите родители. И мисля, че е правилно. Кой би оставил собствената си кръв на произвола на съдбата? Кой би гледал как родителите му се мъчат безпомощни? И такива хора има, разбира се. Но не трябва да е така.

Домът и семейството са наистина важна опора за човека. Те ни дават всичко и трябва да ги обичаме и ценим, защото какво бихме били без тях? Скитници- на никой не нужни!

ей тва намерих

Супер фен Аватара на mon4eto
    Град
    София,Лозенец:)
    Abe vie maloumni li ste Tolko li ne moje6 da si napi6e6 mnenieto po vaprosa ta iska6 nagotovo si4ko...

Град
    Bikini Bottom
    Цитирай Първоначално написано от mon4eto
    Abe vie maloumni li ste Tolko li ne moje6 da si napi6e6 mnenieto po vaprosa ta iska6 nagotovo si4ko...
    то ги мързи и да потърсят нещо, освен че си нямат мнение..... някои умни хора са създали гугал, но явно някои още ня ползват тази търсачка \/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си