- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Черна Магия,какво мислите за нея,дали е мит или реалност?
Това какво общо има с разни магийки и вярвания в Бог?Говорим за човешки мозък и човешка воля.Тя се създава именно в мозъка.Не съм голям биолог,ама съм сигурен,че има нещо общо с нервната система.Всичко се пренася по нея и при силна концентрация може да постигне много.Никога обаче няма да чуеш от мен нещо за черни аури,балончета,летящи хора,черни магии и такива простотии.Говоря за себеусъвършенстване-тоест на мозъка.То е все едно да спортуваш-като бягаш много,ти заякват мускулите.Тъй като мозъка е доста по сложен,нещата там също са по сложни,ама след време и силна концентрация може да се постигне примерно-да успееш да си спреш сърцетоПървоначално написано от Nam3less
да си намалиш кръвното налягане и такива-всичко в областа на биологията,няма нищо общо с духовни глупости.
Какво имаш предвит под "ще ви покажи силата на духа си".Я кажи какво толкова прави?
"такива-всичко в областа на биологията,няма нищо общо с духовни глупости. "
Абсолютно съм съгласен,дори ако сте чели и чували.....нервните импулси са лек електричен заряд.
Днес гледах филма по канал едно за преживяванията по време на НДЕ(ПБС) и там изтъкнаха много теорииии едни които доказват,че всичко е халюцинация и процеси които протичат в мозъка по време на това състояние.А другите теории бяха "безсмъртност на душата"....но в никоя теория не описваха никаква божествена намеса и религии,имаше един поп който каза нещо свързано със християнството,но на фона на всички останали аргументации изглеждаше смешно това негово изказване.
Неможеш да излекуваш себеусещането на друг човек защото всеки човек е като един отделен свят и той сам трябва да потърси отговори в себе си,да си задава въпроси и да търси информация......нешо което някои хора никога не са правили.....
Тия "духовни глупости" скоро ще бъдат признати и от науката, а един мой познат може да се концентрира за 2-3 секунди, и след това ако си близо до него усещаш огромно парене и жега в слънчевия сплит, а там е една от 7-те чакри.
"Тия "духовни глупости" скоро ще бъдат признати и от науката"
баби-ни-ти-трънкини.......чети повече,вместо да говориш безмислени неща
Брей тоз твоя човек,си е цяла печка....аз бих се притеснил,да не би да има треска нещо.
Такаааа значи вярваш в чакрите.
"Преди хиляди години, йогите са определили чрез своята изключителна духовна практика седем основни комплексни системи, които свързват нашия микрокосмос с външния макрокосмос."
Йогите не са били християни,те и сега не са де,къде си виждала будист да се кръсти.За Християнското учение всяко друго учение е ерес.....ти как така вярваш в чакрите и се имаш за християнин/нка......а ми казваш че аз не съм бил запознват с библията![]()
Чакрите си съществуват, и не са измислени от будистите.Първоначално написано от k`man
Досега изчетох доста твой коментари,и да те питам:Първоначално написано от Nam3less
как така вярваш в Христос,но вярваш и че чакрите съществуват?
Ако искаш наистина да разбереш нещо,вземи си Библията и я
прочети най - после/наново.
Според мене това са врели некипели.С вековете са създавани легенди,пренасяни през времето,за да има нещо,което да плаши по-малките или просто някой е измислал приказки,за да преспи децата си.Не е възможно да съществуват такива работи,иначе ако съществуваха до сега щеше да се знае.
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
Смятам, че е реалност. Изучавам окултизма (като философия) от години. Все още не съм се убедила с очите си за съществуване на свръх естественото, но има време, оптимист съм и чакам. Вярно, нещата които достигат до нас са лееееееко преувеличени(визирам мощта на маговете) но все пак и там има малко истина. А цената е голяма, да не кажа и огромна. Ще кажа нещо простичко и всеизвестно: Вселената се гради върху равновесие, всяка магия ако щете се намесва в това равновесие и го поврежда. За да се компенсира тази загуба на енергия, тя трябва да се отнеме от някого а най-прекия и същевременно заслужил източник е мага.Първоначално написано от lsd43
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com
А ти да знаеш не буквалния?Подозирам че всички които пишат, че има "черна магия" коефицентът им на интелигентност е под 80.. Не си тровете съзнанието с глупости и лъжи, но не бъдете и пълни материалисти. Когато откриете баланса, значи че сте открили Бог и какво всъщност значи тази дума.Първоначално написано от darking
Срам ме е на моменти че съм българин. Интересуваме се само от врачки и чалга![]()