- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За вас смисъла на живота в какво се изразява?
Надявам се, че имам да живея още доста. Та затова и не избързвам да търся смисъла, при положение, че не познавам цялото.
Но да кажем така - ивотът е борба за щастие.
Grumpy old madman
Тези глупости, че живеете за любовта, ми надигат сандвича от корема към хранопровода...
Смисълът на моя живот може би е да разбера какво има след него... а иначе развитие, просперитет и т.н.
И не, не може сексът да е смисълът на живота ти, защото ако беше така, то щеше доста бързо да ти омръзне да живееш![]()
ПП: Авторе, просто ме разби с неграмотните си слова.
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
За мен децата осмислят живота. Мисълта, че част от теб, която си клатил в кайсиите си, остава да живее след като умреш. Всичко останали спиритуални глупости са тиро-миро.
Поставяш го така, все едно е просто. Естествено, че не само това. Трябва им предадеш своите ценности, мечти, стремежи. Това също е един вид живот след смъртта ти.Първоначално написано от Сладичко_bi
От биологична гледна точка, единственото което се иска от нас, е да продължим вида.
? Колко ти отне да прозреш тази твоя отговорност? Преди да се научиш да четеш ли реши, че чичкото от църквата е прав или след като се научи и чете Новия Завет?Първоначално написано от Lake_bodom
(=
Живееш за да предадеш себе си, да оставиш човешко същество, което може да бъде наранено, првърнато в бомба, измет, без да имаш контрол над него или живееш независимо от всичко за да имаш някого, която да чувстваш свой и да си въобразяваш това до края/в най-добрия случай/ при всички неща, даказващи обратното?
Не те разбирам. Искам обяснение (= Моля ('=
Това е единственият начин да не умреш изцяло. След теб да кънти някакво ехо.
Тук трябва да се намесиш, за да не стане така.Живееш за да предадеш себе си, да оставиш човешко същество, което може да бъде наранено, првърнато в бомба, измет, без да имаш контрол над него
Не, не е така. Някогото не е твой. Просто е твое естествено продължение.живееш независимо от всичко за да имаш някого, която да чувстваш свой и да си въобразяваш това до края/в най-добрия случай/ при всички неща, даказващи обратното?
Нали знаеш, че си смъртен, пък и никога, никога детето ти не е това, което си ти или искаш. то в отделен човек.Първоначално написано от Lake_bodom
Смисъла е да остане някой от теб? Не искаш ли нещо да направиш, сътвориш, че да останеш, щом най-ти е важна вечността?
Темата е смисъла на живота, който доколкото разбирам за теб е продължаването му до максимум??
(=
Разпространено и...хм.
Примерно..ли4но моя живот няма смисъл![]()
Ако обичаш някого, пусни го на свобода. Ако той се върне, е завинаги твой. Ако не се върне, значи никога не е бил.
И все пак е възможно да сътвориш човече само с развити твоите лоши гени? Хахаха. Важно ли е да останеш с добро? Какво добро? Кое е качеството на живота, което пазиш? Не си ли чувал за положението, в което толкова много хора са изпадали и молили за края на живота си? Знаеш ли кое е било основата да се случи? Кое теб би накарало? Тоест на кое държиш и е смисъл да има още живот. Това е темата. Поне за теб, защото за теб смисъла ти доколкото ти се разбира е този да има живот, но какъв?????? ('=Първоначално написано от Lake_bodom
axxaax... dobre, nqma da te psuvam, 6te se opitam da ti obqsnq po-spokoino ^^Първоначално написано от IdiOtKa
vij, ne si li zabelqzvala po filmi, knigi, dori i v ejednevnata re4, ne6ta ot sorta na "ooo vij, tova e istinska lubov".. i poneje ne iskam horata da pi6at "istinska lubov", poneje nqma smisal da se izpolzva "istinska", poneje 6tom 4uwstwame ne6to, to si e istinsko, 6tom kazvame ne6to, se priema za istina, no ne izcqlo, ta... vika mu se "lubov".. ima li fal6iva lubov? ima li fal6ivo priqtelstvo? ako e fal6ivo, nqma da e takova, ne misli6 li..
i ne ti govorq 4e nqma ISTINSKA lubov, kazvam ti 4e ne e pravilno da mu se vika taka.. ako ima istinska, trqbva da sa6testvuva i antipoda- fal6iva, a fal6iva lubov ima li? - povtarqm, ne..
sega razbra li ?![]()
predi mislih 4e jivotat bi imal smisal samo ako i smartta ima takav. v protiven slu4ai, cqloto ni sa6testvuvane bi bilo napalno bezsmisleno, nali? ^^
i da vi pitam o6te ne6to.. nqkoi hora (po-prosti4ki) sa mi kazvali "ami az taka ili ina4e 6te umrq nqkoi den, za6to mi e da ba4kam kato nevidql, da pe4elq pari, kato 1 den vsi4ko 6te svar6i??".. kakvo mislite po vaprosa![]()
прекалено високо интеректуално размишлявана стана тая тема вече о.О
Наистина се почуствах тъпа
Ами вече го казах... ценности, качества. Особено тези на които държиш, с които си познат на света. Мироглед. Идеология. Цели.Какво добро?
кой каза, че ставам за президенет?Първоначално написано от Lake_bodom
Ако така сглупи народат, ще наема теб. Въпроса е ясен какви са ти ценностите? Знаеш ли, че биват различни? На кои държиш? А нали знаеш, че ценностите се менят спрямо времето? Не може да искаш да подкрепяш една през вековете, когато ти самия не си вечен...Глупаво е. Егоистично. Човешко. Безсмислено. Въобще мислил ли си по темата???
МОИТЕ ценности за МОИТЕ деца.Първоначално написано от Сладичко_bi
не мисля за това...Сладичко_bi го каза - роденият има отговорности...всъщност всеки в един период търси смисъл, поне за мен това е ненужно...всеки, който мисли, че няма за какво да живее има правото да умре
авторе, далеч си от истината...като вземем предвид, че любовта е основно абстрактно понятие, антонимът на истинска не би бил фалшива, защото само по себе си любовта е субективна...може би въображаема би било по-правилно...и не слушай какво приказват по филмите за истинска любов, който и да питаш, всяка следваща любов е по-истинска, защото е по-близко до разбиранията на човека в момента, отколкото предишните
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
o boje gospodi, na jivotni li govorq? ti ne 4uwstwa6 li.. ne osaznava6 li 4e 6tom misli6 i 4uwstwa6, zna4i sa6testvuva6, zna4i e istinksko..Първоначално написано от alice sw
i BTW KIORAVA LI SI.. seriozno... ama napalno 4estno i otkroveno mi otgovori, KIORAVA LI SI ? pisal li sym 4e slu6am i gledam kvo pi6at po knigite/filmite.. i ti pak "istinska" kazva6.. ima razl. vidove lubov, no SAS SIGURNOST ne vklu4vat ponqtiq kato "istinska" i "fal6iva".. moje bi ima priqtelska, roditelska, kym saprug, silna, ne tolkova silna, bezuslovna, nespodelena.. no vsi4ko e lubov po dqvolite..
Ae vsi4ki ste dosta bavni .. mom4eto vi kazva nqkoi dosta vajni istini , na koito se upovava , a vie si znaete va6eto ... pomislete malko ako vaob6te ste sposobni nad dumite mu i togava pi6ete i ako moje ne tolkova golemi gluposti ... Smisulut na jivota biva edno ot ne6tata , koito horata ne razbirat do kraq na sobstveniq si jivot ili razbirat prekaleno kusno , kogato e ve4e kusno za promqna ... Otgovorat na tozi vapros zavisi ot tova kakuv 4ovek si , ako si dobra i moralno izvisena li4nost smisulut 6te e da pravi6 dobro na kolkoto se moje pove4e hora dokato moje6 , da bude6 polezen ili ne6to podobno , ne moga da kaja sus sigurnost za6toto ne sum takuv.. Ako si egoist ili narcisist smisulut na jivota ti 6te e svurzan edinstveno i samo s teb... dano tova vi e nakaralo malko da promenite smotanite si ubejdeniq makar 4e ima i takiva , za koito ima vse o6te 6ans da ne se prevurnat v pulni prostaci ..
xaxa, bratle, vij go toq predi tebe
ne, seriozno, tuk izglejda ima golqm broi slaboumni horca, nujdae6ti se ot palna promqna, dmk da vidqt svetlinata.. -_- ne znaeh, 4e dotuk 6te se stigne, ama za dr pat 6te sym alarmiran, 4e 6te ima prekaleno mn idiotski izkazvaniq i nqma smisal da se zanimavam ^^.. nm temi xd.. verno, nqkoi otgovarqt kakto bi trqbvalo, drugi tragvat da se zaqjdat, a ne gledat prednazna4enieto na temata..
v takav slu4ai kakvo drugo moga da vi kaja, osvven
qjte mi 4vora