.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Алкалната група...малко помощ

Здравейте,госпожата ни по химия ни даде задача да намерим материали за алкалната група ако имате нещо за нея из учебниците по химия или знаете нещу или в нета сте намерили нещу много Ви моля да го постнете в тази тема че ми трябва за вторника!!!
    ~~~GooD~GirL~GonE~BaD~~~

Град
    Добрич :o)
    Сещам се,че елементите образуващи алкалната група са:
    1.Литий(Li)
    2.Натрий(Na)
    3.Калий(K)
    4.Рубидий(Rb)
    5.Цезий(Cs)
    Друго май...не

6.Франции Fr

Виж тук:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Група_1...система

(копирай целия линк)
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

ами потърси в google.bg
    Когато се изкачваш по стълбата поздравявай,защото когато слизаш срещаш същите хора!

Тук има хубава информация, но на английски.. http://www.chemsoc.org/viselements/p...oupi_data.html

eми ние сме учили НАТРИЙ-строеж и физични свойства,химични свойства,взаимодействието му с простите вещества,взаимодействието с химични съединения,как да го откриваме и неговите съединения
    за НАТРИЕВАТА ОСНОВА-строеж,физични свойства,химични свойства,взаимодействието с киселини и сикелинни оксиди,получаване,значение и физиологично действие
    за ДИНАТРИЕВ ОКСИД-строеж и физични свойства,химични свойства,взаимодействието с вода,взаимодействието с киселинни оксиди и киселини,динатриев пероксид също така и натриева основа и вчера взехме за простите вещества вече не знам кво друго има за да го напиша
    ~~~GooD~GirL~GonE~BaD~~~

отвори си учебника за 7ми клас...мога да ти пиша много защото ги знам...всичко за тях ама ме мързи...има нет за тая работа

Цитирай Първоначално написано от bqsna_teenagerka
    отвори си учебника за 7ми клас...мога да ти пиша много защото ги знам...всичко за тях ама ме мързи...има нет за тая работа
    ми аз съм 7-ми клас
    ~~~GooD~GirL~GonE~BaD~~~

Цитирай Първоначално написано от ~mimetoo~
    ми аз съм 7-ми клас
    Там пише всичко, мойто дете . Отвори го, ще видиш големи чудеса.
    Memento moriendum esse!

Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Цитирай Първоначално написано от ~mimetoo~
    ми аз съм 7-ми клас
    Там пише всичко, мойто дете . Отвори го, ще видиш големи чудеса.
    и аз знам мн по химия за алкалната група... Там в учебника наистина има чудеса!!!
    ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си