.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 51

Ужасен проблем с пъпките

Първо искам да започна с това, че съм хубаво момиче. Не съм с огромно самочувствие и не съм хубава като принцесите от приказките, но определено съм хубаво момиче. Много хора са ми го казвали, пък и аз смятам така. Но имам един проблем. Не мога да кажа, че е малък, защото хич не е малък и този проблем направо ми разваля живота. Проблемът ми са пъпките по лицето ми. Да, знам, при много тинейджъри го има този проблем, но при мен е направо трагично. Преди няколко години се смях, като ми казаха, че пъпките можели да депресират дотолкова някого, че той да се самоубие. Сега въобще не ми е смешно. Е, няма да се самоубия, заради такова нещо, но няма да се изненадам ако изпадна в депресия. Попринцип съм много весело момиче, имам добри оценки в училище, уча си уроците, добра приятелка съм и т.н. – хората ме харесват, но от около две години ужасно много взех да обръщам внимание на пъпките ми ( или просто те станаха по-ужасни от преди ). Започнах да се мацам с разни фон дьо тени, пудри и какви ли още не глупости, за да мога да скрия „проблема” ми от хората, защото наистина много ме смущава. Винаги съм гледала хората в очите, докато разговарям с тях, но вече избягвам чуждите погледи, защото виждам, че очите им шарат по лицето ми, а аз не искам да го виждат. Започнах да си измислям разни извинения, за да не излизам с приятелите ми, макар че времето е било прекрасно навън и съм имала свободно време. Когато вървя някъде, вървя с наведена глава. Пуснах си косата пред лицето, за да го крия, но хората започнаха да ме наричат имо и някви такива глупости и престанах да се крия с косата си. Чела съм ужасно много материали относно акнето и как да се отървем от него, но резултат няма. Пробвах какво ли не – кремове за лице, всякакви спиртове, маски за лице, продуктите на Ейвън, кремовете на известни марки, но явно безуспешно. Реших да пробвам по-прости неща като мед, паста за зъби и разни смеси – отново безуспешно. Вече се отчаях. Онзи ден четох, че едно момиче си е мазало лицето със смес от сяра за пиене и вазелин и щях да пробвам този метод, но майка ми ме отказа, защото според нея нямало да подейства и сярата само може да влоши нещата. Вече не знам какво да правя, как да се отърва от тях, а не мога да се примиря и да гледам как лицето ми прилича на .. все едно куршуми са минали през него. Ужасно е, вече избягвам огледалата даже. Като се запозная с някого, първото нещо, което правя е да му огледам лицето, което е още по-лошо, защото сякаш на всички хора лицата са им чистички, а моето – не. Вече избягвам да се запознавам с нови хора, а скоро вече и старите си приятели и познати мога да загубя. Може би всичко е до самовнушение и ако не ми пука толкова, няма да се чувствам толкова лошо, но как мога да се правя, че лицето ми е чистичко? Сигурно си мислите, че преувеличавам, но за жалост всичко е както го описах. Нямате представа колко ще съм ви благодарна, ако споделите с мен и всички останали, които имат същия проблем, разни смеси или не знам и аз вече какво, които сте изпробвали и знаете, че имат ефект, защото наистина се отчаях. Не искам да ставам капризна, но мисля, че няма нужда да пишете разни кремове като „Здраве” или други, които знаете, че вършат работа, защото съм пробвала достатъчно и нямам никакво доверие на подобни продукти, пък и става прекалено бавно, а аз не мисля, че имам много време за губене.

Благодаря на всички, които са прочели всичко това, наистина се надявам да ми помогнете някак си...

П.С. Казваха ми да не ги барам, но мога ли да ходя с тези гадни гнойни пъпки? Пък като ги барна, стават едни големи рани и затова казах, че лицето ми е като минало през разстрел. Пробвала съм да не ги барам, но освен, че се влоши, нищо друго не стана.

Spored men trqbva da otidesh na kozmetik da ti po4istqt liceto i da vidi6 dali 6te po4nat da se opravqt papkite. Ako ne drugiq variant e da hodi6 na kojen lekar. 4uvala sam 4e tam s nqkakav lazer se tretirat za da se premahnat, no lekarq 6te ti kaje kato otide6. Uspeh!

И аз съм мислила за това, но все не мога да се наканя. Ще разпитам как са нещата и сигурно ще отида, но дотогава няма да откажа още някой и друг съвет.

Град
    Sve7a na Mech7it3
    И аз имах проблеми с пъпките, но вече редовно ( през 3-4 седмици) ходя на козметик. Бях пробвала какви ли не мазила, тоници, лосиони и т.н. но нищо не ставаше. Сега като си ходя на козметика и всяка сутрин и вечер се мажа с един ексофолиант (той ми беше предписан от дерматолог) всичко е наред. Е, от време на време няма как да не ти излезе някоя пъпчица, ама се преживява.
    п.п: Ти на колко си?
    Мистерия е, как се влюбваме, в кого се влюбваме, защо се влюбваме.
    Но го правим...

Аз знам за един продукт на фирмата tisserand, който много помагал или поне така казват.. Обаче не се продава навсякъде. Със сигурност го има в аптеката на ъгъла на Витошка и Васил Левски, ако си от София

От Пловдив съм, на 16.

Дерматолог за кремче,козметик за поддръжка.Споко,има много по-изявени случаи на акне,но те всички са нелечими.Междувременн се опитай да не мислиш толкова за сегашното положение,колкото за резултата след процедурите,които си направи възможно най-бързо.

Така...Аз от козметик само с лоши спомени съм останал...Предлагам ти дерматолог! Понеже всеки е с различен тип кожа и може само да ги раздразниш ако ползваш каквото ти е под ръка... Ако уточниш горе долу каква ти е кожата ( мазна ли е , суха ли е ... черни точки , широки пори ) ще се опитам да ти помогна. Горе главата !
    Animalia Chordata Mamaliga Primates Hominidae Homo Sapiens!!!
    Привилегията да си прав Ражда задължението да водиш ...

Ми, кожата ми е смесен тип, имам черни точки ( не много), широки пори - не.

http://newiaqua.royalsbg.com/article-531.html
    Прочети цялата статия...Ако наистина искаш да си изчистиш лицето трябва малко да си промениш начина на живот
    Ако проблема ти е на хормонална основа... отиди на лекар без да се замисляш !
    Animalia Chordata Mamaliga Primates Hominidae Homo Sapiens!!!
    Привилегията да си прав Ражда задължението да водиш ...

Благодаря ти много, прочетох статията и тези дни ще потърся съставките, за да го изпробвам!

И аз като теб много неща съм използвала, ама нищо освен спирта (той маха пъпките обаче изсушава лицето и става мн лошо..) не помага, само че след третото шишенце спрях да го използвам.Заради бившето си гадже спрях да ям шоколад и пъпките наистина се махнаха, лицето ми стана чисто, обаче след като скъсахме, аз продължавам да си ям шоколад, даже в по-големи количества от преди и положението е трагично.Нз дали ще ти помогне ама ако не си пробвала, давай

Аз попринцип ям рядко шоколад.

Повече от фен Аватара на snow__queen
    Град
    Между Рая и Ада
    Ами аз да ти кажа,съм една от тези,които са използвали сяра и възелин,нз дали си чела някои от моите съвети,не казвам да не слушаш майка си,но сярата за пиене няма как да ти наврди по никой начин.Аз никога не съм имала много пъпки,но като ми излезне където, и да е.и се депресирам.И както,и преди съм споделяла след една шоколадова диета ( и понеже обикновено като го прочете това някой обръща темата на тази за шоколадовата диета,затова моля ви не го правете,все пак темата е да помогнем на момичето),и ми бяха излезнали пъпки (пак не много,но достатъчно да ме депресират),и реших да пробвам сяра и мас.Ефектът беше покъртителен,но за такива неща се изисква смелост да пробваш
    *ДЯВОЛСКИЯТ АНГЕЛ* ЗАБРАНЕНО ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!

Не знам ... възможно е тя да бърка, може и да пробвам, но не е сигурно, защото не знам какво ще правя, ако майка се окаже права.

Здравей,аз също имах подобен проблем и ми казаха една рецепта на спиртна осножа която носиш в аптеката и там ти приготвят лосиона около 9 лева е преди една седмица ходих пак да си го поръчам,аз съм много доволна и хората които са имали такъв проблем съм им я давала и те също останаха доволни.Майеш си лицето всяка вечер като обаче задължително на сутринта след като обилно си изплакнеш лицето само с вода се намазваш с някои по-хидратиращ крем аз например се мажа с garnier,защото козметичката ми го препоръча та ето и рецептата:
    Норсулфазол-3г.
    Резорцин-2г.
    Силицил. киселина-2г.
    Ziuc oxyd-3g.
    Chlornitzo micin-2g./8 капсули/
    Спирт/лавандулов/ -80мл.
    Розова вода-40мл.

Много ти благодаря, Спондж Боб!

Мега фен
    Град
    София
    Виж сега.Ако проблемът ти е хормониален,никакви маэила не биха помогнали.А предполагам,че е точно такъв,щом толкова неща си пробвала ,а ефект няма.Така,че престани с отчаяните опити с маски,кремове и прочие и отиди да си иэследваш кръвта.Процедурата е елементарна-вэимат ти кръв и след час горе-долу реэултатите са готови.Просто ще ти иэследват хормоните.Ако евентуално имаш проблем с някой хормон,твърде въэможно е от там да идва тоэи проблем.Например эанижен или эавишен тестостерн.Абе,има много варианти.Също така се эамисли дали имаш някакви проблеми с цикъла-нередовен,твърде обилен и т.н.Това също е обвърэано с хормоните,така че и това е вариант.Както и да е.Според мен проблемът идва от хормониален дисбаланс.И ако настина съм права,повярвай,дори да си купиш най-скъпото маэило на най-елитната фирма,няма да подейства.Подобни проблеми се отстранявамт само с вътрешно лечение-антибиотици,хапчета,капсул и и т.н.Но тук вече всичко е строго индивидуално и трябва просто да се консултираш с лекар,след теэи иэследвания.И един преглед при гинеколога няма да ти е иэлишен.Дори и да смяташ,че с цикъла ти всичко е наред,не се подлъгвай.Отиди ,направи си иэследвания на хормоните,посети гинеколог и ще раэбереш какъв е проблема ти.
    Такъв проблем не съм имала,но съм убедена в това,което каэвам.Първо,че според това,което си написала,това е единствената въэможна опция.И второ,имам една приятелска,която също имаше сериоэни проблеми с акнето.Пробва какво ли не,но ефект нямаше.Посети коэметик на няколко пъти-да,имаше иэвестно подобрение,но мимолетно.Посети и дерматолог-той също не и реши проблема.Окаэа се,че има проблеми с цели 4 хормониални компонента.Предписаха и някакво немско лекарство \внос от Германия,дори и се наложи по специална поръчка да го купува\,което эа около един месец и оправи проблемите и ЭНАЧИТЕЛНО и иэчисти лицето.Та така.Съветвам те да му послушаш и да отидеш да си иэследваш хормоните.
    А, и междувременно престани да си мажеш лицето с това и онова.Вътрешното лечение е едно,но пък и външното третиране не бива да бъде превърнато във фикс идея.Ако кожата ти е по-чувствителна,когато сменяш препаратите,с които я мажеш на пораэия,само ще стане по-эле и най-много дори да проявиш някоя алергия,която естествено няма да эабележиш ,но ще ти вгорчи положението..просто си съсипваш епидермиса,вероятно дори беэ основание,ако проблема идва от хоромните.
    Просто си иэбери някакъв иэмиващ гел и си мий с него лицето сутрин и вечер.Другото важно е да не чакаш,а да отидеш да ти вэемат кръв.Това е.Не го отлагай.Късмет и дано скоро се оправиш.Не поэволявай някакъв външен дефект,които дори вероятно скоро ще се оправи,да ти провали ежедневието и да ти влияе на отношенията с хората.Глупаво е откъдето и да го погледнеш.
    [size=7][b][u]fosse cos

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Дерматоложката ми ме беше пратила на гинеколог, тъй като се съмняваше за яйчникова киста, чийто резултат да е упоритото ми акне. Така че отиди при ОПЛ и си вземи талон за специалист.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    У нас Си (=
    ЪъЪ Скинорен или Зинерит можеш да пробваш...помагат (=

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от UnaBle_to_LoVe_U
    ЪъЪ Скинорен или Зинерит можеш да пробваш...помагат (=
    Но до време, след това кожата привиква към тях и се връщаш в изходна позиция. Дерматоложка от Плевен ме насочи към Ексфолиак крем + гел. И съм много доволна

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Bikini Bottom

Re: Ужасен проблем с пъпките

Цитирай Първоначално написано от rubbi*sh
    Първо искам да започна с това, че съм хубаво момиче. Не съм с огромно самочувствие и не съм хубава като принцесите от приказките, но определено съм хубаво момиче. Много хора са ми го казвали, пък и аз смятам така.
    некя позная кои са хората: майка , татко, и всички роднини (базикам се )
    по темата: Козметик ще ти реши проблема, не се чуди изобщо

Цитирай Първоначално написано от chipi_kaoo
    Цитирай Първоначално написано от rubbi*sh
    Първо искам да започна с това, че съм хубаво момиче. Не съм с огромно самочувствие и не съм хубава като принцесите от приказките, но определено съм хубаво момиче. Много хора са ми го казвали, пък и аз смятам така.
    некя позная кои са хората: майка , татко, и всички роднини (базикам се )
    по темата: Козметик ще ти реши проблема, не се чуди изобщо
    Представи си - не. Говорех за приятелите ми ( о, да, не са само момичета ). И извинявай, ама как, по дяволите, реши да се бъзикаш точно с тази тема?!
    Presley`n`Sum, ще говоря с личната ми лекарка. И аз мислех, че може да е хормониален проблемът. Ще видя тези дни дали ще намеря време, защото съм втора смяна, а в събота и неделя не работи .. После ще кажа какво е станало.

Град
    Лапландия!?
    Потърси крем на христина антибактериален на мен само той ми помогна и от година и нещо насам нямам никакви пъпки трябва много поддържане и постоянство

Фен
    Град
    На далече
    Аз приемам хапчета, предписани от дерматолог и наистина помагат.
    Ефекта ще излезе най-рано след 2 седмици. Казват се Азатрил, малко са скъпички, но помагат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си