- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- Защо в стихотворението "Помниш ли, помниш ли" спом
Значи моля ако може някой да отговори или намери нещо по този въпросЗащо в стихотворението "Помниш ли,помниш ли" спомените на лирическия герой са "напразни и лишни" моля HELP!!!
molq vi otgovorete![]()
vlez v pomagalo tochka kom (taka go pisha za6toto o6te niamam pravo da pra6tam linkove
Za vsiako ne6to si ima opredeleni hora, vreme i miasto. Vajnoto e da popadne6 na to4niia 4ovek, v podhodia6toto vreme i na pravilnoto miasto!
lishni ili izlishni? nai-veroiatno e izlishni...
Za vsiako ne6to si ima opredeleni hora, vreme i miasto. Vajnoto e da popadne6 na to4niia 4ovek, v podhodia6toto vreme i na pravilnoto miasto!
da li6ni ozna4ava izli6ni
"my baby love" ako otgovora po su6tiq na4in 6e bude nekvo mn![]()
Защото миналото не може да се върне, човекът е пораснал и не може да живее пак в детството си, така че той попада в тоя красив свят единствено чрез спомените си, но фактът, че не може да върне всичко, води до носталгия.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
ms za pomo6ta, pone dadoxte 4ast ot otgse pak ako nqkoi re6i da pi6e ne6to po-razli4no da go napravi
![]()
Защото това са само спомени. Лирическия герой не може да се върне в миналато, в детството(това са най-съкровените мечти и спомени).Настоящето му е изпълнено с нерадости, тревоги, нещастия-той е "заключеник в мрачен затвор".Миналото се рисува в нежни тонове-"белоцветни вишин, тих двор" ....Мога и още да разсъждавам, обаче съм изморена.
mn msПървоначално написано от Iria
ako moje da produlji6 6oty sum mn zle po razsujdeniqta
![]()