- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Въпрос към възпитаниците на ПГЕА София.
Здравеите.Аз съм седми клас в момента и уча в 32 училище.Не искам да влизам в езикова гимназия, а предпочитам да се занимавам с компютри.
Мисля да кандидатствам в (Киров) ПГЕА.После ще продължа може би образованието си в МЕИ.Искам да ви питам с какви оценки ще вляза там?Учат ли се здраво специалностите?Общо взето как е? Ще съм много благодарен ако някои опише училището като цяло.Чудя се между две специалности-КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ
и КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ
Коя според вас е по добрата?Искам вашето мнение знам, че аз трябва да избера, но даите и вие акъл.Предпочитам втората,защото предпочитам англииски пред немски.
ПоздравиМерси предварително!!
Хаиде де няма ли "Кировци" тук?![]()
Честит трифон зарезан и св.Валентин
не съм учила там..но лично мое мнение е че има по-добри училища точно с тези две специалности....
специално за Киров не съм чувала хубави неща ...чувала съм че там са само селяни които не са могли да влязат в нормални училища....
знам за такова училище мисля че беше СПГЕ "Джон Атанасов"
..не искам да те лъжа трябва сам да си прецениш и да проучиш училищата...не се хвърляй на първото с тази специалност!!!
Take this broken wings and learn to fly again and learn to live so free
and when we here the voices sing the book of love will open up and let us in
so take these broken wings!
Ами да все пак е така.Учениците,които не могат да влязат другаде отиват там.Но ме е страх че и аз ще съм от тези ученици,което е малкоо вероятно но аз съм вечния песимист.Но днес чух от една даскалка по математика,че Киров бил изпреварил в някои области Джон Атанасов.Та искам да чуя мнения на учили там и които сега учат.Приема се всякакво инфо за даскалото.Другият ми вариант е ТУЕС но то е прекалено зубарско за мен а и още два изпита няма да се справя :P
Пич, АЗ като ученик на Киров (за 2 година) мога да ти кажа някои хубави и някои не чак толкова хубави неща за училището.
1. За паралелките - Която и да избереш от 2-те не мисля, че има голяма разлика, тъи като "Компютърни мрежи" е нова паралелка - едва от тази година.
2. Има още нещо което трябва да знаеш... Директора "инж. Красимир Николов обожава паралелката "Автоматизация на непрекъснати производства" (всъщност тази в която съм аз) и тя има големи предимства пред другите който за пред кандидат учениците се водят "по-елитни"
3. За пояснение на момичето което сама си каза с 2 думи,че не знае какво е положението, положението е много по добро от колкото в много други професионални гимназий.
4.относно ТУЕС. Имам приятел който учи там... и да ти кажа никак не е доволен, но все пак ако ти се учи и в събота там си им добре дошъл
5.Учителите в Киров не са строги има 1 - 2 който се опитват да вкарат някакъв ред там, НО 1 птичка пролет не прави... Ако имаш уменията да се пазариш няма да имаш проблеми с учителите (от личен опит)
6. За всеки който си мисли че учениците в Киров са събирани едва ли не от "Кол и въже" жестоко се лъже! На първо класиране през 2006 за паралелката "Компютърни техники и технологий" връщаха хора с успех 5.50 Това не е малко!
7.Ако не се лъжа това е 1 от 3-те училища в София което разполага с всички необходимости за да изучи учениците си.
8. Решението си е твое... искам само да знаеш, че дори и да влезеш в Киров НИКОГА няма да съжаляваш и няма да се чувстваш прецакан.
там всеки ден се счупваш от смях и винаги си весел. :P![]()
![]()
а пич знаеш ли горе долу каква оценка ми трябва на изпита и за годината за да вляза в Киров.Говоря за двете специалности с компютри.
Еми на 1-во класиране както подразбрах от пичагите от моя клас, са ги връщали с дипломи 5.50... но на 1-во класиране винаги е така защото всяко училище иска ученици с по-висока диплома. Въпреки това на 2-ро класиране 1 приятел от Света Троица влезе в Компютърни техники и Технологий с 5.00, разбира се това беше преди 2 години.(което значи, че най-добре е да имаш успех около 5. Но, при наличието на свободни места, (които по принцип няма в тази специалност)Първоначално написано от Wind_of_change
ще те вземат. Но, до тогава има близо половин година и е рано да се говори.
хах ...абе,имам въпрос... кои класове са с специалност Компютри и Компютърни технологии?
спешно е ,плс![]()
Привет!
В Киров или ПГЕА можеш да се научиш да програмираш на Андроид! Ето тук можеш да разгледаш повече неща:
http://uraa.eu/
Има и информация за специалностите, подробно. Ако още нещо ти е нужно като инфо - има и онлайн фрома за контакти.:
http://uraa.eu/BG-newspaper/%D0%BA%D...B%D0%B0%D1%81/
На адрес: https://play.google.com/store/search...93%D0%95%D0%90
можеш да видиш няколко приложения, които сме правили в ПГЕА и са признати от Google Play за покриващи изискванията за публикация. Има и още наколко, които са в процес на разработка.
Ако се интересуваш да програмираш за андроид може да се уреди, без пари е.
Привет!
Има още една интересна специалност - Опто електроника.
Можеш да погледнеш на адрес:
http://uraa.eu/BG-newspaper/
Ако има въпроси - пиши.
Успех
За товя инфо: рекламата е действие от което се търси извличане на материална полза. Случая не е такъв.
Познавам хора от Киров и доколкото знам е весело там. Даже идеално ми звучи на мен - имаш си хубава специалност, не те пръсват от учене като на някои други места и всичко е ок.
!!!!! За хората които искат и да се запишат там казвам НЕ СЕ ЗАПИСВАЙТЕ ТАМ ЩЕ ПАТИТЕ МНОГО !!!! Ще обясня защо:
1- Няма момичета
2- повечето даскали за гадове и не си взимат хапчетата от нищото правят проблеми (някои са много приятни хора)
3- един учебен час е 45 минути
4- Физкултурния салон е горе долу само за един клас и при това се бутат 4-5 класа в един час което е гадно. А и мазилката пада и директора нищо не прави по въпроса.
5- На въпроса немски или руски е ми по-добре немски че руския ще го намразите заради тази гад дето го преподава тя също води икономика и предприемачество и в 11 клас ще ви кара да правите Бизнес план за който дори не ви помага. (аз и моя клас вече си изпатихме)
6- Няма свободен час
7- Не пускат по-рано дори да няма какво да правите
8- Компютрите не всички работят
9- ''Специалните часове'' (теорията) си пригответе 2 кофи мастило и 1 тон хартия. Много се пише.
10- КТТ учат всичко свързано с компютри като теорията започва от процесор 8088 (това е архивен процесор)
11- изпита за специалността е след 12 клас което включва 18 теми и много трудно без пищови трудно минаваш
Та има и още много отрицателни страни за които не се сещам в момента.
Съветът ми е не се записвайте там повече неща ще научите в Укипедията от колкото в Киров, също така ще си запазите нервите.
Единственото нещо което е хубаво няма да пишете много домашни и имате международно призната диплома за 3-степен на обучение но не си струва.. По-добре си запазете нервите !!