- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 135 години от обесването на Васил Левски !!!
Определено не съм съгласен със Свастика по този въпрос, но пък вие реагирахте толкова елементарно, че....
Всеки сам избира в какво да вярва и какво да почита - дали ще става дума за религия, мироглед за живота или национални герои. Всичко е въпрос на личен избор и разбирания. И фактът, че не можете да приемете нещо различно от своите виждания и тези, които е наложило обществото (макар че при повечето от вас двете се препокриват), говори по-зле за вас, от колкото за Свастика.
Лично мнение - нападнете и мен сега![]()
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Артисти като Special K и Majestik12 дали са се обидили, щото не ги Ибе нито за родната, нито за коя да е страна?Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Левски шампион але але!
Аз съм ЗА и също ще направя подобно нещо.Първоначално написано от exploitedteen
“Her lips say no, but her hormones say 'Oh my God, yes, more.”
Знаеш ли, че не самата личност е важна в случая. дали е бил Левски или е бил Петко от съседното село няма значение. важното е, че той е вдъхнал надежда и кураж в българите по онова време. народът е имал нуждата от обединител, от апостол, от водач.........малко повече уважение към хората, борили се и дали живота си за това ти да бъдеш свободен гражданин!Първоначално написано от SWASTICA
Поклон пред паметта на Васил Левски.
Свастике, стигна дъното. Вече доказа, че и 6 годишния ми брат е по-умен от теб. Не си желан във форума, разкарай се.
никога не съм мислил, че може да съществува такъв балък...
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Пак историите на свастицата..тоя човек май внимание търси...
Хубавата тема заприлича на гъз..![]()
За пръв /вероятно и последен/ път виждам човек, който не почита Левски!!!
Поклон пред светлата му памет!
What you give is what you get!
Поклон пред паметта на Апостола!
свастика да мълчи,щото хора като Левски заслужават да бъдат почитани и да предизвикват възхищение повече от Джон Сина.
с какво Джон Сина е спечелил възхищението ти,с което великия Левски не успява?
Свастичко, идеята е, че ако не е бил Левски, ти щеше да се казваш Хасан и да си рязан, а аз да ходя забулена. По принцип няма лошо - това е религия, култура, но като цяло не ми се нрави.
Собственост на Canis_Dirus
да,ама той е шоуменПървоначално написано от SWASTICA
докато Левски е личност,важна и значима личност за българската история.
ти какво,сега да не кажеш,че Ботев и Вазов /примерно/ са посветили някои свои произведения на художествен образ?
Защо продължавате да се палите и да му обръщате внимание?
'Имаш или нямаш - мозък не се продава наливен'![]()
Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...
достатъчни са ми фактите в енциклопедиите и учебниците по история.Първоначално написано от SWASTICA
достатъчни са ми произведенията на Хр. Ботев и Ив. Вазов,за да повярвам,че такъв човек има.
да,обаче енциклопедията не е Библия.Първоначално написано от SWASTICA
прочети си определенията за 'научна статия' и 'художествен текст'![]()
А писмата на Ботев?
Освен това Левски е символ.
Поклон пред паметта на Левски. Човек изпреварил времето си.
Поклон!
П.П. Не празнуваме годишнанита, а я ОТБЕЛЯЗВАМЕ!
Grumpy old madman
Така сега и аз да обясня, та може и да чуеш! Комитета не е издла Левски. Когато Димитър Общи е заловен, след като обира при Арабаконак турската поща, той не издава Левски, а революционерите в Ловешки комитет, и не ги издава, а дава гласност на делото на БРЦК, с цел Великите сили да забележат, че българите са отделен етнос в рамките на империята, което се доказва от тяхната политическа активност. Идеяата на Димитър Общи е била да помогне на БРЦК, защотото той е бил твърдо убеден, че давайки гласност, Великите сили са щяли да застанат на страната на Б-ия и да съдействат за нейното политическо освобождени!Първоначално написано от SWASTICA
Левски е велик, защото той единствен, за разлика от Каравелов, българската Добродетелна дружина в Букурещ и Одеското бг настоятелство, идва в българско за да подготви народа за въстание! Левски твърдо е вярвал, че въстанието трябва да се осъществи главно, чрез подготовка на народа във вътрешността на страната , и чак тогава с помощ от вън! Тоест, че ако българите сами не се организират, никой няма да им помогне, защото всяка отт балканските държави гледа своето освобождение, а Великите сили са заети с решаването на Източния въпрос! Да допълня, че по това време Русия неможе да помогне на България, поради договора, който е сключен след края на Кримската война.
Та на базата на Вътрешната Революционна организация, която сам Левски организира, после Гюргевския комитет начело с Георги Бенковски, Стефан Стамболов, Панайот Волов, Георги Икономов и други велики българи вдигат Априлското въстание! Делото на Левски е велико защото той сам разбунва духовете на Българите, и ако не е бил той, нямаше да се освободим от турско робство по-рано от 1918, когато се разпада Османската империя.
Прочети малко история преди да говориш!
Въобще не ми пука дали ти харесва. Поне като някой се опитва да ти обясни нещо, направи малки усилия да влееш малко мозък в празната си главица.
мии...примерно в 'История на България'Първоначално написано от SWASTICA
![]()
можеш да вярваш в Иисус Христос.Можеш в Аллах.Можеш в Буда.
това е просто вярване,религия.докато има действителни факти за съществуването на Левски. Има действителни факти за съществуването на Хитлер,на Мусолини.
и Ботев е пил пияница и курвар,ама пак е велик. и това се знае. и все пак е велик.
В музея на Левски, в родния му град Карлово има достатъчно документи за него и това което е направил, както в другите градове има документи за други революционери.Първоначално написано от SWASTICA
изпревари меПървоначално написано от the_doll
освен това посветените му стихове,писмата на Ботев,както спомена Fuckin'Hostile
фалшификация?
худ. условност?
едва ли
Да добавя, има запазени снимки на Левски, както и негови принадлежности. Тефтерчето на Левски, освен това кореспонденцията на революционерите, печата на БРЦК, устава на БРЦК, документи от революционните окръзи и още мноооого.
Само едно не мога да разбера, коя друга държава ЧЕСТВА гибелта на един герой? Не би ли трябвало да се чества рождението, а не смъртта? Странна работа...
логиката е грешна,
Левски е герой заради начина, по който е загинал и това, за което е загинал
а не заради това как се е родил...
Пък и смъртта си има специално място в нашия фолклор![]()
О едва ли. Малко ще са хората, които са 100 години по -върастни от мен и да са сред живитеПървоначално написано от ABSOLUT`me
![]()
"Мъртъв е само онзи, който е забравен"
Споко, бяха в София. Одеве се чухме, прибираха се. Утре сутрин недей се навърта край гарата, че Снолпа ще ти дърпа ушитеПървоначално написано от RAWRRR
![]()