.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Искате ли предмет Религия в училище? Прочетете това

Здравейте,

екипа на сайта винаги е искал да бъде полезен и верен на своите посетители за това направихме интервю с първоизточника на идеята за предмет Религия в основното и средно училище.
    Клипа можете да гледате тук: http://www.teenproblem.net/news/s/577.html

А на адрес http://www.teenproblem.net/anketa/vote.php?survey=1
    можете да си кажете мнението - искате ли да има такъв предмет в училище или не, вярващ ли сте, как искате да се водят часовете...

Резултатите от анкетата ще бъдат предоставени на работната група по религиозно образование към Светия Синод.

Гласувайте за да ви чуят!

Град
    Някъде по широкия свят...
    Евала ,най-накрая да се чуе и гласа на учениците не само на министъра и свещениците!Шапака ти свалям за труда.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Смятам че този предмет е напълно излишен

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Гласувайте и разпращайте на приятели да гласуват. За да бъдат представителни резултатите ни трябват над 1000 гласа. До момента имаме 25 само няколко минути след старта, добре се движим

Град
    Добрич :o)
    Не,не искам..Тфа е пълна глупост(според мен!)Всеки си има различни вярвания и т.н

Супер фен Аватара на HePeAJIeH
    Вярващ съм но догодина ще имам 17 предмета и още един мисля че ще ми дойде в повече макар и да не е толкова натоварващ като разказвателните предмети например.

Това е доста добро като идея жалко ,че не съм учащт , но определено ще дам своят глас за подкрепа!

www.dragon.bg - елате цъкайте..

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Против.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Против.

И аз!

Животът е адът описан в Библията!

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Според мен предмет религия може да има, но ако е направен като "История на религията", а не като вероучение и евентуално да е за всички религии. Да се учат празниците, традициите и т.н. като задължително се преподават от хора извън църквата по възможност нерелигиозни. Едно е да има за 2-3 години такъв час, в който ще стане ясно малко какво пише в библията, какви са обичаите, традициите и т.н; съвсем друго е да се промиват мозъците на децата от хора, на които това им е целта. За второто си има специално място (неделно училище ли му викаха или как).

А оценки не трябва да има.

И още нещо. Не знам защо, но не го зададохте като въпрос в интервто, което е леко про за предмета... Как ще реагират децата и няма ли да бъдат объркани след като природознание (или както се казва) и другите предмети им казват едно, а вчаса по религия друго? Не е ли странно в единия час да им говорят за теорията на дървин и учителя евентуално да каже изказването на Дарвин папата и бог, а в другия да се говори как господ е създал света? И н е ли твърде объркващо в единия час да те изпитват върху едно, а в другия час върху друго? Какво ще стане, ако дете не приеме твърденията на релията и за произхода на човека в час по Религия започне да говори за Дарвин? Идеята не е ли, че в училище трябва да се учи истината? Как ще се учи истината след като в различните предмети, те учат на две взаймоизключващи сенеща?

Град
    Асеновград, България
    Не мисля, че трябва да се въведе като задължително изучаван предмет. Но е добра идея да го има като СИП и ЗИП. Направи ми впечатление, че накрая се говори за агресията. Не ми допада това проповядване и заклеймяване на агресията сред децата. Всъщност агресията е изключително полезна (стига да не е в болната си форма - насилие). Липсата на агресията и заклеймяването и в детството почти винаги води до психични проблеми при бъдещия индивид. Общо взето само с това не съм съгласен. Но наистина би било добре въвеждането на предмета в незадължителната програма. И при всички ситуации би било по-интересно за учениците ако предмета е въведен като "История на религията" и това се изучава, естествено. Тази идея е била предлагана и преди. Аз лично предпочитам този вариант.
    Няма път към щастието, щастието е пътят.

И аз съм съгласен, че трябва да се въведе като сип или зип, но едва ли ще има много желаещи. Примерно сега изучаваме Библията в у-ще и с тази по български спорим всеки час. Всеки си има различни вярвания и според мене не трябва да се налага като задължителен час, макар че би било доста добро, ако учителя по съответния предмет преподава правилно и проявява разбиране. Ама последно време толкова кофти даскали има, че... добро е но за сип-зип.

Супер фен Аватара на tqnko1
    Град
    Shumen -> ФИТНЕsС
    аз п1к сам за!! браво на модератора!!
    2, 3, 9, 10 И 11т. от правилата.

am ne mislq 4e e neobxodim tozi predmett mojem i bez negoo

285 гласа имаме за момента! Поразпратете линка малко да стигнем поне 500

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Аз лично не мисля, че е нужно да го има този предмет в училище, или ако го има .. нека да е свободноизбираем, а не задължителен.. Вярваща съм, но.. не мисля, че трябва някой в даскало да ми промива мозъка..
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Голям фен Аватара на unicorn_f
    Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
    Смятам че този предмет е напълно излишен
    напълно вярно \/ \/ Малко ли са ни наще си предмети че и още да измислят

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Men po princip temata ne me zasiaga no prosto iskah da si kaja mnenieto.Az imam veroy4enie v y4ili6te i e adski sky4en predmet a i ne sum suglasna s pove4eto idei na pravoslavnoto hristianstvo suotvetno mi e mn tupo v 4asovete.Ot dryga strana oba4e e interesno da nay4i6 pove4e za religiata i da moje6 realno da preceni6 dali iska6 da viarva6 ili ne.V Germania po princip sled 8mi klas moje da se otkaje6 ot tozi predmet i namesto tova ima6 etika.Vsu6tnost tazi godina obsujdame interesni temi kato aborta,kloniraneto,samoybiistvoto... no dokato y4ehme za Xristos i bla bla mi idva6e da se hvurlia otniakude

Да махнат математиката

www.dragon.bg - елате цъкайте..

est 4e ne iskam tva e tupo nz az ne sum suglasna dobre 4e v moito u-6te go nqma tozi predmet

аз пък мисля, че би било хубаво да го има...все пак би било добре да се запознаем и с другите религии...например вместо да обвиняваме мюсюлманите, че са убийци и т.н. може да се поставим на тяхно място, да разберем тяхната религия... (бтв двете религии имат много повече прилики отколкото си мислите...) аз съм за! какво лошо има...и без това още един развлекателен час не е излишен...
    Жадувам за лятото, пресъхнала във преспите стоя
    Нека сега се превърна във морска вода
    На бриза дъха да усещам желая...
    от студената бира омаяна,
    зарита в пясъка си пея "На-на-на-на-на"

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от remedy
    аз пък мисля, че би било хубаво да го има...все пак би било добре да се запознаем и с другите религии...например вместо да обвиняваме мюсюлманите, че са убийци и т.н. може да се поставим на тяхно място, да разберем тяхната религия... (бтв двете религии имат много повече прилики отколкото си мислите...) аз съм за! какво лошо има...и без това още един развлекателен час не е излишен...
    Bla bla glyposti Ako go napraviat kakto e tyka v Kipur togava 6te y4ite samo kolko prekrasna religia e hristianstvoto i kakva svoboda vi dava i bla bla

Град
    София
    За к'фо ни е ? Не ни ли стигат сега предметите,че сакате и още

и аз не мисля 4е трябва да има такъв предмет в у4илище или ако има да е само ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНСТВО а не да ми се оправдават псевдо политиците 4е имало мн мюсулмани и трябвало да има и такъв предмет заради малцинствата. аз казвам НЕ и ако има 4асове по религия представяте ли си какво промиване на мозъци ще е?!
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Град
    Where streets have no name
    Ти ходи си баеш на попа,аз ще се заема с нещо по-стойностно,което може да ми помогне в живота. Министърът се чуди как да ни задържи повече в училище. На бас,че скоро ще спим в тая проклета сграда с хиляди ненужни и безполезни предмети и празни приказки. Яд ме е просто.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си