- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ПРЕДМЕТА РЕЛИГИЯ!
Priznavam samo budizma, za6toto tazi religiq ne vqrva 4e ima ne6to po vis6o... religiqta propovqdva dostigane na nirvana (du6even mir, ne slavata na grupata) 4rez meditacii. Ima6e edna religiq koqto e religiq/boino izkustvo. Tova bih u4il...
P.S. Izvinete za latinicata posle 6e edit
Никой не може да задължава учениците да приемат разбиранията на православието или пък на католицизма.Първоначално написано от theolog
ти да не и някав/ва сектант - протестан, адвентист или нещо подобноПървоначално написано от Nam3less2
Не съм, аз съм християнин, но това не значи че трябва да насилвам другите да стават християни, всеки има свободна воля. Вярата идва сама при теб, а не в училище.Първоначално написано от theolog
ПРАВОСЛАВН ХРИСТИЯНИН или??Първоначално написано от Nam3less2
Във училище се поставят основите за да може после да различи истината от лъжта
Не съм нито православен, нито католик, просто съм християнин. И не слушам църквата. Има една библия, а не католическа библия или православна библия, а всеки я разбира по различен начин.Първоначално написано от theolog
библии в България има 2 оновин типаПървоначално написано от Nam3less2
изданието на Св. Синод и ревизираното издание
кое от двете ползваш
"Във училище се поставят основите за да може после да различи истината от лъжта"
![]()
Тези основи трябва да ги полагат родителтие!!!!!!Казва се възпитание,а училището е за образование на децата.
Религията не дава достатъчно обкетивна гледна точка,за да може да възпитава децата кое е "лошо" и кое ""добро"
Доброто и лошото НЕ съществуват в статични форми........колко пъти трябва да го пиша докато някой го прочете!
какво е твоето вероизповедание ако мга да попитам??
Неговото вероизповедание е "тъпак"... 'що се опитваш да им го натикаш в дебелите глави... остави невежите да се мъчат...Първоначално написано от theolog
![]()
Нямам вероизповедание,атеист съм
Атеизма е вероизповедание.Първоначално написано от k`man
Вярваш, че няма Бог.
И не ми казвай, че знаеш, че няма Бог.
Това не е вяра,а безверие.....атеизъм буквално преведено означава човек без вяра.Аз не вярвам аз съм убеден,сигурен че няма.
Тео - Бог, а - отрицателна частица. Изъм си знаеш.Първоначално написано от k`man
Вярваш ли че няма Бог?
НЕ вярвам в божества магиики и всякви бодобни....всички има логично у научно обяснение.
"Атеизмът представлява убедеността, че нито едно божество не съществува. Терминът 'атеизъм' (френски: ath
Това не е вярати вярваш в нещо,нали все пак си вярващ,а аз съм сигурен че го няма това нещо(не вярващ съм,нямам вяра.Как така като нямам вярва,да вярвам,че не вярвам
)....с какви други думи да ти го кажа
[quote=k`man]НЕ вярвам в божества магиики и всякви бодобни....всички има логично у научно обяснение.
"Атеизмът представлява убедеността, че нито едно божество не съществува. Терминът 'атеизъм' (френски: ath
Защо съществува света, ли?
Защото несъществуването не съществува.
(Стивън Хокинг)
Проблема решен. gg
Твърдо против! В първи клас ме караха да ходя и беше отврат. Само ти пълнят главата с глупости, в които въобще не са сигурни и повечето са очевадни лъжи!
Trust, will, courage - the three things one must have!
Може да няма толкова време, че да напише всичкоПървоначално написано от Christ
![]()
А религиозните ценности са породени от хора които са си мислели че планетата е плоска и всико което е в небето се върти околоо тази плоска планетаАтеизма се поражда от грешно разбиране на същността на вярването, което кара атеистите да отричат съществуването на Бог. А и лъжата, че няма безсмъртна душа, е лошо нещо, да не вярваш в безсмъртието на душата си е безсмислено, а и имайки впредвид факта че то съществува...Какви души,какви духове бълнуваш
А имайки предвид че твоята религия е измислена от алчни и глупави люде,доказва че аз съм прав!грешноото разбиране е твоето,защото неможеш да четеш между редовете и да проумееш скритите послания в библията!
"Защото несъществуването не съществува. "
Тогава значи няма разлика межди реалност и измислица!Егати глупостите дето ги ръсите,забелязал съм че с всеки изминал ден вярващите стават все по гламави,опитвайки се всякески да убедят невярващите че уж има бог и да ги превлекат на тяхна страна.Виж до какво те довежда собствения ти самоизлъган страх от една измислица....довежда те до там че да се опитваш да дръпнеш света на долу под краката си,измамен от една илюция.....
"Любовта е илюзия" Оскар Уайлд
Любовта е химия и поражда химичен дисбаланс,а като се има на предвид че религията се базира главно на любовта можем пре спокойно да кажем че е измислица!
Ако е свободноизбираем предмет добре - така всеки ще си решава иска или не. Но ако е задължителен съм против!
It`s my life
It`s now or never
I ain`t gonna live forever
I just want to live while I`m alive....