- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ПРЕДМЕТА РЕЛИГИЯ!
Първоначално написано от Christ
![]()
![]()
![]()
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Израз "не вярвам" не съществува.Първоначално написано от mistake
![]()
Тежък случай...Първоначално написано от k`man
Trust, will, courage - the three things one must have!
Ти си тежкия случай,живееш в измислен свят......
Той живее в реалността, а ти си в "матрицата".Първоначално написано от k`man
"Матрицата" е филм създаден с научни технологии, а измисленият свят е твоето въображение.Първоначално написано от Nam3less3
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
""Матрицата" е филм създаден с научни технологии, а измисленият свят е твоето въображение." именно![]()
Измисления свят е този който е зъсдаден от въображението и не се корени на природните закони,науката и всичко останало....подяволтие това вече го пиша сигурно за стотен път.
За тебе може да е така, за мене е обратното. Така че и аз за стотен път ще го пиша, нищо не знаеш за мен че да ми казваш дали живея в измислен свят. Докато аз знам за теб.Първоначално написано от k`man
.За тебе може да е така, за мене е обратното. Така че и аз за стотен път ще го пиша, нищо не знаеш за мен че да ми казваш дали живея в измислен свят. Докато аз знам за теб.
И какво знаеш точно пък ти за мен![]()
![]()
![]()
За мене било така за него си друго.....неможе да има 50 истини....все едно да вземем за верни теориите че света е създаден за 6 дена,за 7 дена за 10 дена за 5 милиарда години....е все от всиктие трябва да е вярвно....то неможе всичките да са верни.И в този случай е същата история!
А ти как смееш да ми казваш какъв е светът при положение че вярваш на библията в която пише всевъзможни глупости и ти ги приемаш за верни....това означава че вярваш на лъжи и заблуди,което означава че светогледа ти измислен,не е верен,не е истински,не гледаш на живота както трябва да се гледа.И как след като не ме познаваш ми казваш че аз живея в заблуда при положение че "моят свят" се корени на науката,природата и всичко останало което го изгражда...а твоята религия им противоречи!
ако имам дете и има такъв предмет в училище, йнема да го пусна.
защо требва да се насажда нещо на децата акто малки и да ги правим еди какви си, не е ли по добре секи сам да реши в какво да вярва и тн.
Войни на Тангра
по-добре тежък отколкото кухПървоначално написано от darking
а това с изучаването на религия ... просто няма да го понеса... достатъчно ми беше библията тази година в комбинация с госпожата...![]()
само това остава и това да учим.... мен ако питате катигорично НЕ![]()
Ти не знаеш в какво точно вярвам и как, щото не можеш да разбереш библията. Ако знаеше в какво вярвам, нямаше да спориш с мен. Библията не противоречи на науката и няма нищо общо с нея, не е предназначена да обяснява как е създаден света или нещо подобно, и точка.Първоначално написано от k`man
Убаво откровение....но прекалено безмосъчно....ти не знаеш.....ама аз си знам кое е истината.....ама то туй....то незнам си ко си.Говори направо кво само горовиш със недомлъвки!?Мдам не съм можел.....доживях ден в който ще ми кажат че не разриам това което най-добре разбирам.Очевидно ти не я разбираш както трябва,защото ако разбереш скритите послания никога повече няма следваш християнството.
"Библията не противоречи на науката и няма нищо общо с нея,"
Тогава защо забраняват цезаровото сечение и абортите и генномодифицираната храна,които е очевидно че спасят хората!
Реилижията и в частност църквата която следва същите ценности като твоите,което означава че ти направо защитаваш църквата,е против всики нови технологии и открития,защото прекалено много противоречат на съществуването на свръхестествено същество като бог и направо даже постепенно доказват че си е измислица.Като религията не е предназначена на обяснява света защо пише в библията че света е създаден за 6 дена,че пърия човек Адам е бил създаден от кал и т.н......защо обяснява всичко това,в което крие скрити послания?
Не познаваш това е което вярваш!
Ти вярваш в нереални неща , които не могат да бъдат обяснени и доказани... писна ми да го повтарям!Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Тва за 6те дена и Адам може да не се разбира буквално.. Библията къде пише че забранява генномодифицираното? Може да не го препоръчва, никой нищо обаче не ти забранява.Първоначално написано от k`man
@mistake, никой не може да ми казва дали вярвам в нереални неща, след като си знам че са реални, остави ма на мира, не съм длъжен да обяснвявам и доказвам на никой.![]()
Е нали уж са реални,докажи ги....ако немогат да бъдат доказани,то са измилица.На този свят има много измислици....няма да е нитп първата нито последната.
Само говориш че имаш доказателства,но май много ти свиди да ги покажеш или нещо те е изсрам ли кво?
Ако не го докажеш,неможеш да спечелиш спора....факт!
Ти ръсиш простотия след простотия и ние с доказателства ти доказваме че не си прав,а ти казваш само....аз си знам,аз си имам доказателства,ама са си мой.Е хубаво твои твои,ама не пледирай за истинност,след като не можеш да го докажеш.Ти или имаш доказателства или просто си блафираш че ги имаш.И в момента в който ги изтъкнеш тези твои доказателства бъди сигурен че ще ги оборим.....
Длъжен си да ги преставиш тези твой доказателства след като пледираш за истинност!!!!!!!!!!!!!!!!Така се прави в съдебната палата и това е начина да бъде пресята истината от многото лъжи!
Точно затова всички повтарят , че имат доказателства , но не ги дават, защото ги е страх, че на минутата ще им дадем напълно логично обяснение, че и дори те искат-неискат ще разберат истината.Първоначално написано от k`man
![]()
Тя истината им се навира в очите , с доказателства и факти , но те все пак си държат своите "доказателства"или "просто вярвания"Първоначално написано от Admiral John
Дж.Селинджър
Ахахах на никой не му пука за вашите логични научни обясненияПървоначално написано от Admiral John
Вие сте противи, инати и проклетий, не ми казвай кое е истина и кое не е.
Кой сега не зачита мнението на другите?Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
уууууу проклетий....ти за лоши хора ли ни имашЯсно,значи според тяб се подмамени от дявола
![]()
Дявола е всичко зло. Разбирам да не сте вярващи, ама да проповядвате атеизъм и да ни карате да спорим за едно и също е досадно. Стига с това "истина е, не е истина".Първоначално написано от k`man
В спора се ражда истината , но някои хора не смеят да я приемат.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър