.
Отговор в тема
Страница 2 от 7 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 151
    Първо за атеистите хич не им се занимава с допълнителни часове в училище а на тоя навия будиста само от патриотична гледна точка НЯМА защото прапрапрапрабаба ти или дядо ти може би са си дали живота за да запазят християнството в сърцата си и за да можеш сега да не си турчин които може би в другия случай щеше да иска да се взривява някаде щото не става на неговото

Значи тва си е пропаганда абсолютно...Защото не всеки вярва в религиозните учения....Аз например...не сам сатанист...просто не вярвам че има по висша сила....и САМ АБСОЛУТНО ПРОТИВ
    Entombed For live

Опа
    Аиде сега се замисли.
    Ти се водиш по това кое е по добро(лесно,приятно)
    Аиде кажи ми като си будист какво ти се е случвало(като нещо свръхестествено може би).
    Аз примерно имам много аргументи които не мога да докажа защото са лично преживяване и са си за мое лично убеждение че Бог е Исус и ми помага когато имам нужда от него.
    Но нали знаеш че всеки си избира сам пътя.
    Ако не искаш пред всички може би на ЛС би ли казал какво те накара да станеш будист?

О, да, разбира се, това е прекрасна идея. Друг е въпроса, че няма да има достатъчно учители, които да поднесат материала безпристрастно, оставяйки децата сами да избират, не мисля, че е разумна идея да пращат свещенници и имами в училище.

Според мен няма изобщо да е зле да има религия като свободно избираем предмет. Аз гласувах с твърдо ДА, защото се срещат и вярващи индивиди като мен, които намират религията за много интересен и полезен предмет, въпреки, че аз не уча нищо свързано с религиите в училище.

Цитирай Първоначално написано от my baby love
    против къв е смисала. коит иска да ходи на сип.ама не и задължително. не стига дет има рисуване и музика пък ся и религия
    Смисъл има за вярващите, за теб определено няма и немисля, че някога ще има, защото като ти четох коментара видях, че не се интересуваш нито от религия /разбираемо е това, не на всеки му е интересно/, но да не се интересуваш от изкуство и култура (съдейки по факта, че рисуването и музиката са ти досадни предмети)...
    +Това музиката и рисуването са предмети, които се изучават в профилираните училища, защото има и хора интелектуалци, които мечтаят да станат музиканти, певци и певици, художници, архитекти, дизайнери и т.н.

"против къв е смисала. коит иска да ходи на сип.ама не и задължително."
    Ами то никаде не е споменато, че се предлага за задължително, но ти ако си беше направила труда да прочетеш анкетата докрай щеше да си наясно
    ...They say learning to love yourself is the first step
    that you take when you want to be real.
    Flying on planes to exotic locations won't teach you how you really feel
    ...

Град
    Between The Hell and The Heaven
    като невярващ човек не искам и да уча за религията си...
    има си църкви за тая работа-които толкова го вълнува-да ходи там да се учи на тези неща
    на мен не ми се слуша как бог бди над нас и прочие...искам доказателства,а този предмет не би ми дал нищо освен истории и теории...
    библията е пренаписвна толкова пъти ,че истината в нея почти е изчезнала
    а и в даскало имаме хора от други религии,те какво ще учат?!

From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?

Град
    somewhere over the rainbow ;]
    Твърдо ДА!
    "The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."

И аз съм ЗА !
    Трябва още от малки децата да знаят, че света може да е много повече от това, което виждат по цял ден, но да не им се натяква - те сами трябва да направят избор
    Close your eyes
    Just feel and realize
    It is real and not a dream
    I'm in you and you're in me
    It is time
    To break the chains of life
    If you follow you will see
    What's beyond reality

твърдо против религията и за предмета ПСИХОЛОГИЯ от 1 клас....мисля че масово хората както и аз няма да издържа някой да ми говори за бог и тва и онова аз си вярвам в не6то мое а не в някой горе..така 4е нека бъдем реалисти и повярвайте...РЕЛИГИЯТА НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕ6Е
    XOXO...

Цитирай Първоначално написано от zloto
    Аз съм твърдо против! Ще се превърне в поредния скучен час, който учениците ще вземат на шега и изобщо няма да учат... а и на тази възраст повечето от нещата в библията ще са ни непонятни, даже ще ни се струват глупави и наивни... не мисля че такъв предмет трябва да се преподава в училище (може би само като СИП, или пък на учениците до 4ти клас).

ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960

От една страна съм ЗА, защото религията учи на добро, и може би по някакъв начин може да изкорени нарастващия гняв във малките деца, и да им покаже, че това което правят "готините " батковци по улиците не е правилно...От друга страна съм ПРОТИВ, защото някои хора почват да се превземат, и цял живот разчитат на Господ, и си мислят , че той ще им помогне. Ако не си помогнеш сам, надали някой друг ще го направи...А и не съм вярваща, въпреки че като бях малка този предмет ми беше интересен...
    „Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал

Град
    Видин
    Все едно да преподават Комунизъм в училищата, абсолютна простотия !
    Ако ще го вкарват трябва да е История на релиягията...който му е интересно ще учи, а не да си правят пропагандата...
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Аз съм /за/ предмета религия от 1 до 12 клас като свободноизбираем с оценки

А аз съм за Християнско вероучение. Какво има да се учи за другите религии, при положение, че България е по конституция Християнска страна. А който не е християнин и не му се слуша за Християнството, просто няма да ходи в тези часове разбира се. Никой няма да го задължи.

Град
    49 Layer
    Аз съм за, но да се учат за обща култура неща от християнството. Не да се анализира библията и т.н. Човек сам трябва да достигне до това, а не в училище да ти обясняват защо Исус ходи по вода.

Повече от фен Аватара на paola_Rey
    Цитирай Първоначално написано от sladка_ягодка
    ооооо никаква религия несъм вярваща и неискам да я уча!ужас
    +1

Град
    Пловдив
    estestveno, che sum "za", no da e SIP.i bez manipylacii

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Dreamy~~
    Без последното е невъзможно.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Majestic12
    Цитирай Първоначално написано от Dreamy~~
    Без последното е невъзможно.
    nqma neshto nevuzmojno.zavisi ot horata, koito prepodavat .

Град
    в мазето ;dd
    ПРОТИВ

Хаха не можеш да принудиш някой да изучава точно определена религия... особено сега в 21ви век ми се вижда смешно .. ;]

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    Религията само ти промива мозъка!
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Твърдо ЗА!!! Но само Християнство!

Град
    Quelque part dans la ville pluvieuse
    И аз съм "ЗА".Няма значение каква религия ще се изучава,така или иначе ще има християнство.Освен това,какво му е лошото да научиш нещо ново за другите религии,каквито и да били те.Но и аз съм на мнение,че не би трябвало да е задължителен предмет.В крайна сметка,не можеш да принудиш никого да прави нещо,което не иска.Но съм учила религия преди и е интересно,не е лошо.

Против, ще вкарат грешни разбирания в главите на децата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си