- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ПРЕДМЕТА РЕЛИГИЯ!
Първо за атеистите хич не им се занимава с допълнителни часове в училище а на тоя навия будиста само от патриотична гледна точка НЯМА защото прапрапрапрабаба ти или дядо ти може би са си дали живота за да запазят християнството в сърцата си и за да можеш сега да не си турчин които може би в другия случай щеше да иска да се взривява някаде щото не става на неговото![]()
Значи тва си е пропаганда абсолютно...Защото не всеки вярва в религиозните учения....Аз например...не сам сатанист...просто не вярвам че има по висша сила....и САМ АБСОЛУТНО ПРОТИВ
Entombed For live
Опа![]()
Аиде сега се замисли.
Ти се водиш по това кое е по добро(лесно,приятно)
Аиде кажи ми като си будист какво ти се е случвало(като нещо свръхестествено може би).
Аз примерно имам много аргументи които не мога да докажа защото са лично преживяване и са си за мое лично убеждение че Бог е Исус и ми помага когато имам нужда от него.
Но нали знаеш че всеки си избира сам пътя.
Ако не искаш пред всички може би на ЛС би ли казал какво те накара да станеш будист?
О, да, разбира се, това е прекрасна идея. Друг е въпроса, че няма да има достатъчно учители, които да поднесат материала безпристрастно, оставяйки децата сами да избират, не мисля, че е разумна идея да пращат свещенници и имами в училище.
Според мен няма изобщо да е зле да има религия като свободно избираем предмет. Аз гласувах с твърдо ДА, защото се срещат и вярващи индивиди като мен, които намират религията за много интересен и полезен предмет, въпреки, че аз не уча нищо свързано с религиите в училище.
Смисъл има за вярващите, за теб определено няма и немисля, че някога ще има, защото като ти четох коментара видях, че не се интересуваш нито от религия /разбираемо е това, не на всеки му е интересно/, но да не се интересуваш от изкуство и култура (съдейки по факта, че рисуването и музиката са ти досадни предмети)...Първоначално написано от my baby love
+Това музиката и рисуването са предмети, които се изучават в профилираните училища, защото има и хора интелектуалци, които мечтаят да станат музиканти, певци и певици, художници, архитекти, дизайнери и т.н.
"против къв е смисала. коит иска да ходи на сип.ама не и задължително."
Ами то никаде не е споменато, че се предлага за задължително, но ти ако си беше направила труда да прочетеш анкетата докрай щеше да си наясно![]()
...They say learning to love yourself is the first step
that you take when you want to be real.
Flying on planes to exotic locations won't teach you how you really feel...
като невярващ човек не искам и да уча за религията си...
има си църкви за тая работа-които толкова го вълнува-да ходи там да се учи на тези неща
на мен не ми се слуша как бог бди над нас и прочие...искам доказателства,а този предмет не би ми дал нищо освен истории и теории...
библията е пренаписвна толкова пъти ,че истината в нея почти е изчезнала
а и в даскало имаме хора от други религии,те какво ще учат?!
From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?
Твърдо ДА!
"The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."
И аз съм ЗА !
Трябва още от малки децата да знаят, че света може да е много повече от това, което виждат по цял ден, но да не им се натяква - те сами трябва да направят избор![]()
Close your eyes
Just feel and realize
It is real and not a dream
I'm in you and you're in me
It is time
To break the chains of life
If you follow you will see
What's beyond reality
твърдо против религията и за предмета ПСИХОЛОГИЯ от 1 клас....мисля че масово хората както и аз няма да издържа някой да ми говори за бог и тва и онова аз си вярвам в не6то мое а не в някой горе..така 4е нека бъдем реалисти и повярвайте...РЕЛИГИЯТА НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕ6Е
XOXO...
Първоначално написано от zloto
ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960
От една страна съм ЗА, защото религията учи на добро, и може би по някакъв начин може да изкорени нарастващия гняв във малките деца, и да им покаже, че това което правят "готините " батковци по улиците не е правилно...От друга страна съм ПРОТИВ, защото някои хора почват да се превземат, и цял живот разчитат на Господ, и си мислят , че той ще им помогне. Ако не си помогнеш сам, надали някой друг ще го направи...А и не съм вярваща, въпреки че като бях малка този предмет ми беше интересен...![]()
„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал
Все едно да преподават Комунизъм в училищата, абсолютна простотия !
Ако ще го вкарват трябва да е История на релиягията...който му е интересно ще учи, а не да си правят пропагандата...
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Аз съм /за/ предмета религия от 1 до 12 клас като свободноизбираем с оценки
А аз съм за Християнско вероучение. Какво има да се учи за другите религии, при положение, че България е по конституция Християнска страна. А който не е християнин и не му се слуша за Християнството, просто няма да ходи в тези часове разбира се. Никой няма да го задължи.
Аз съм за, но да се учат за обща култура неща от християнството. Не да се анализира библията и т.н. Човек сам трябва да достигне до това, а не в училище да ти обясняват защо Исус ходи по вода.
estestveno, che sum "za", no da e SIP.i bez manipylacii![]()
Без последното е невъзможно.Първоначално написано от Dreamy~~
nqma neshto nevuzmojno.zavisi ot horata, koito prepodavat .Първоначално написано от Majestic12
![]()
ПРОТИВ
Религията само ти промива мозъка!
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
И аз съм "ЗА".Няма значение каква религия ще се изучава,така или иначе ще има християнство.Освен това,какво му е лошото да научиш нещо ново за другите религии,каквито и да били те.Но и аз съм на мнение,че не би трябвало да е задължителен предмет.В крайна сметка,не можеш да принудиш никого да прави нещо,което не иска.Но съм учила религия преди и е интересно,не е лошо.![]()
Против, ще вкарат грешни разбирания в главите на децата.