.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 46

Да науча английския по-лесно

Който учи английски ,как най-лесно научаавте езика и възможно ли е за година и половина да стига до нивото за матурата по този език,като имате предвид че съм още в началото.Имате ли някакъв начин по,който да се занимавате и да научавате лесно езика?

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Много... английски книжки, лаф на енглиш и филми само на енглиш...
    А да и ако си намериш някой английски говорящ си лафите двамата
    Аз се класирам бтв: TOEFL - 108(IBT)

Супер фен Аватара на Sintya
    Град
    Is 'ur choise
    Изтегляш си един речник (с изговор) и слушаш произношението, след което го повтаряш няколко пъти...
    За година-две, най важните думи ще можеш да научиш, но трябва да обърнеш и внимание на времената...

Град
    Добрич :o)
    Аз от 1ви-2ри клас си гледах Cartoon Network така..доста честичко.. та тоя английски ми се наби в мозъка и все 1 съм го наизустила..

От къде мога да изтегля такъв речник,ще дадеш ли някакъв линк?

свършват.

Да ти кажа, не става само със самоучител. Най-добрият начин е да ходиш на частни уроци. Аз имам една много добра учителка, която мога да ти препоръчам (ако си от пловдив), но не обещавам, че ще се заеме. Тази жена ме научи много неща за много кратко време. (всичко й разбирах)

Голям фен Аватара на gorska
    Град
    в гората... !We all live in оur yellow submarine!
    Всичко е възможно с малко повечко желание от твоя страна. С четене на книги научаваш бая лексика; но предлагам първо да обърнеш внимание на граматиката. Взимаш си някоя хубава граматика и с упражнения /например Мърфи, Кембридж... има ги на Славейков/ съвсем началните, бяха червени, ако не се лъжа. И почваш. После четеш книгите... За почивка гледаш филми - най-добре не им тегли субтитри... пробвай без. Разбира се, си купуваш речник, или си сваляш; може да пробваш и със самоучител.
    Просто трябва да напреднеш изключително много за толкова кратко време, което за мен лично е невъзможно - просто нямам такава воля; но ти пожелавам успех. Опитай поне!

Град
    гр. Пловдив
    Аз съм реалист и ще ти кажа, че няма да стане...защото тук трябва наистина много амбиция и да ти се отдава ученето...

Иначе бих те съветвал: Зариби се по анимета, така ще съчетаеш полезното с приятното.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Има много фактори, определящи езиковата компетентност.Като цяло трябва да си много добра в Reading, Writing, Listening.Трябва доста да се потрудиш и все пак година и половина ми се вижда доста малък период от време.Все пак всичко зависи от твоята организираност и мотивация. Успех.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Супер фен Аватара на bloodfrozen
    Град
    Far From The Sun
    Аз пък, като ме хване музата, си превеждам песни И има ефект.. като се повтаря някоя дума, по този начин се затвърждава и запомня. Този метод, поне при мен, има добър резултат.
    А за да успееш за година и половина да научиш английския на много добро ниво, наистина трябва да си амбициозна и постоянна. Надявам се да се справиш.
    You are broken, I can fix you...

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от GenerationX
    Много... английски книжки, лаф на енглиш и филми само на енглиш...
    А да и ако си намериш някой английски говорящ си лафите двамата
    Аз се класирам бтв: TOEFL - 108(IBT)
    Това е човекът. Евала! Кажи в отделните секции как беше, къде беше най-трудно. На какви теми ти бяха есето и частта за говорене?

Цитирай Първоначално написано от Lub4o**
    Аз съм реалист и ще ти кажа, че няма да стане...защото тук трябва наистина много амбиция и да ти се отдава ученето...

Иначе бих те съветвал: Зариби се по анимета, така ще съчетаеш полезното с приятното.
    Какво е анимета?Ще ми кажете ли за някой речник с произношение да си изтегля?

свършват.

Супер фен Аватара на monityY
    Град
    Sofia, Bulgaria
    Тряя зверски да учиш за да наваксаш сичко за година и нещо..Запиши се на уроци..Аз си уча в къщи..Ама аз съм по различен случаи,се тая
    Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    за около година уроци си взех FCE...обаче знаех много лексика...от всякакви области
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz

Какво е анимета?Ще ми кажете ли за някой речник с произношение да си изтегля?
    А ти с какъв интернет браузер си?Ако си изтеглиш операта...като влизаш в нета можеш да маркираш някоя дума (става само ако думата е на английски),да цъкнеш на нея с десен бутон,да натиснеш "Изговаряне" и компа ти го изговаря
    Но в никой случвай няма начин да научиш английски само за година и полувина. По-добре си вземи матурата по някакав др предмет...а ако искаш да учиш английски ще ти е по-лесно ако го практикуваш често:комуникираш с някой англоговорящ, гледаш филми на англйиски без субтитри и т.н.
    Карай да върви, пък да става каквото ще!ROLL

Пиши си непознатите думи с пръст върху главата - помагало

Иначе, ако ТИ имаш желанието да го научиш- ще се справиш за една година, но ако ти липсва ентусиазъм и цялото занимание става насила...пффф няма начин.Трябва да ходиш и на уроци.Колкото и да си дисциплиниран/а не става просто- трябва да има и някой да те юрка.
    Иначе съветите от по-горе са чудесни , възползвай се. Тва с песните го знам(майка ми учи така) и да ти кажа помага, особено като са ти любими

Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Има много фактори, определящи езиковата компетентност.Като цяло трябва да си много добра в Reading, Writing, Listening.Трябва доста да се потрудиш и все пак година и половина ми се вижда доста малък период от време.Все пак всичко зависи от твоята организираност и мотивация. Успех.
    Година и половина наистина е доста малък период от време. Хората учат засилено език по 5 6 години в езиковите гимназии, ти искаш за година и половина и то ниво като на матурата. МАлко трудно, но може и да се получи.
    Жалко, че живея в града на курви и педали... Мразя всичко и всички..не ми трябват приятели, нито тъпата любов..уважавам всички истински играчи,ама в последно време всички са тъпи лизачи и подмазвачи..

Голям фен Аватара на gorska
    Град
    в гората... !We all live in оur yellow submarine!
    Цитирай Първоначално написано от Cerealkiller
    Пиши си непознатите думи с пръст върху главата - помагало
    Aхахаха, не, не там! Напиши ги на някъв лист с едри букви и го закачи в банята. Така винаги щом влизаш вътре ще си ги припомняш... ГОВОРЯ СЕРИОЗНО.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от ofyes
    Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Година и половина наистина е доста малък период от време. Хората учат засилено език по 5 6 години в езиковите гимназии, ти искаш за година и половина и то ниво като на матурата. МАлко трудно, но може и да се получи.

Уча английски доста усилиено от началото на 3-ти клас.В момента съм 9-ти и за мен Английския е основно занимание.Смятай това са близо шест години.Все още не се чувствам напълно уверена в себе си и в знанията си.Предстои ми First Certificate-изисква си сериозна подготовка.
    Не искам да те разочаровам, оценявам и амбицията ти, но от сега знам, че няма да ти бъде леко.Все пак това е език, не е един учебник да седнеш и да го научиш от-до.
    Необходими са множеството от практически упражнения, среда в която да упражняваш говоримия английски( помага при писането на есета и други).
    Трудно ми е в няколко реда да синтезирам, най-важното, но се надявам, че си разбрала основната ми идея.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Za da ne pravq nova tema ,6te popitam v tazi zrelostnicite kak be6e maturata po angliiski?Edna moq priqtelka durja po angliiski i ne bila nikak lesna....Slu6ali sa textovete ot diskove i tova mnogo gi e zabavilo..,no i drugite uprajneniq sa gi zatrudnili...Kajete spored vas kak sa bili,tezi koito sa durjali spravihte li se?Moje da dadete i nqkoi suvet na tezi na koito im predstoi da se qvqvat po angliiski.

свършват.

Не ми се четат предишните мнения.Аз лично тия дни гледах за немски речник и забелязах няква дебела книга 'научи сам немски език' (нещо от типа). Като има и слушалки за разбиране, текстове, ала - бала.В твоя случай сто процента ще има и за английски ; )А и добавяш някой от въпросната страна и си пишете : ) Успех.

Град
    ............

Напълно съм съгласен.Частни уроци , много учене и желание.

Град
    Благоевград

Re: Да науча английския по-лесно

Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
    Който учи английски ,как най-лесно научаавте езика и възможно ли е за година и половина да стига до нивото за матурата по този език,като имате предвид че съм още в началото.Имате ли някакъв начин по,който да се занимавате и да научавате лесно езика?
    Стига да си упорит и да не си хабиш свободното време-може би да!
    TWILIGHT :* :* :* H. POTTER :* :* :*
    [=
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=211342 http://www.priqtelstvo.hit.bg
    Ще намериш всичко ,което искаш да научиш за някого,в погледа му! Smile
    love..JB..love..Joe..love

Напълно е възможно като бях в децката градина и по английски оная ми се смееше на произношението..аз се притесних и не исках да уча езика...после почнах яко картууна на английски и ся го знам ниво матури...(не че нивото е много напреднало )
    Кажете НЕ на женските мустаци !

Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!

Цитирай Първоначално написано от Бочко_банана
    Напълно е възможно като бях в децката градина и по английски оная ми се смееше на произношението..аз се притесних и не исках да уча езика...после почнах яко картууна на английски и ся го знам ниво матури...(не че нивото е много напреднало )
    Az to4no tova iskam da znam za maturite.V posledniq mi post tova pitah ,kak sa bili maturite.Poneje edna priqtelka durja po angliiski i kaza 4e ne sa bili nikak lesni...

свършват.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си