.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 46 от общо 46
    Главно знам английски език от игри, музика и филми. А граматическите правила от училище. Тая по английски ми викаше, че съм имал ебати акцента. Тей че, повтарям - игри, музика и филми
    Streetball is my job!

Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
    Цитирай Първоначално написано от Бочко_банана
    Напълно е възможно като бях в децката градина и по английски оная ми се смееше на произношението..аз се притесних и не исках да уча езика...после почнах яко картууна на английски и ся го знам ниво матури...(не че нивото е много напреднало )
    Az to4no tova iskam da znam za maturite.V posledniq mi post tova pitah ,kak sa bili maturite.Poneje edna priqtelka durja po angliiski i kaza 4e ne sa bili nikak lesni...
    гаранция матурите по Английски бяха по-лесни от тези по български-направо ниво 7клас щом аз се справих с тях-доколкото знам на самата матура имаше текст-четеш го и после има въпроси свързани с него! има няколко други тестови ! има и развиване на есе (ако може така да се нарече - по-скоро е текст,свързан с расъждение )
    Кажете НЕ на женските мустаци !

Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!

Може да се научи при голямо желание за година и половина на ниво intermediate, понеже тя е на 2 нива - intermediate и аdvanced, а тъй като не си учила интензивно английски в 8и клас, ще се явяваш на intermediate, което от своя страна е сравнително лесно . Колкото до ученето - в началото с някакви по-интерсни учебници, леснички и адаптирани книжки (хубавки са, особено на penguin readers и на macmillan), отначалото някакви кратки анимацийки(примерно скуби-ду или граф duckula - лесно, забавно и ефективно научаване на английски ), ако си фен на такива неща, де(; , песнички разни(бол такива!), после и филми, като задобрееш (аз уж съм на нениско ниво пък пак се озорвам на някои филми ), а и граматика си вземи добра. Може на Мърфи - червената и синята - добри са, колкото до новите думички - ъъъх, омразен мой момент, аз си ги пиша на цветни листчета и като отивам някъде сама и си преговарям по улицата (:.
    Хайде, успех с ученето (((:

П.С. Online речници RuleS
    За да остане природа

//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;

Ami da vi popitam,za maturata kolko gore dolu dumi trqbva da ima6 v re4nika si.Shtoto az mnogo ne se zanimavam da gi u4a v ku6ti,kato hodq na urocite nau4avam po nqkoq duma...Ta mai ima zna4enie kolko dumi trqbva da znae6???

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...
    mila trqbvat ti dymi,nay4i si4ki dymi,koito y4itelkata ti e dala i si gotova i vremenata su6o,aide yspeh
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Господ да ме пази.Къде съм тръгнала в езикова гимназия

За година и половина можеш да го научиш, стига да имаш мноого желание и време. Начи имаше един речник Koral или нещо такова беше, който беше с произношение, със всичко. Имаше няколко начина да те изпитва на думите и такива неща ... та... ако си го намериш ще ти е много полезен. Граматиката се учи като пишеш много примери и разсъждаваш върху тях. После като научиш повечко думи, махаш субс на филмите и гледаш на енглиш. По няколко пъти преввърташ понякога, за да се разбере, ама след време ще свикнеш. Аз сеха съм така и много се радвам, хаха
    Memento moriendum esse!

Англоговорящи форуми, чатове...

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Филми, музика, книжки, 2-3 граматики... и много много упоритост За съжаление обаче така ще се научиш да разбираш, а трябва и да се упражняваш да говориш и да пишеш, което е по-важно дори! Затова моят съвет е да си намериш частен учител, при когото да ходиш да кажем 1-2 пъти седмично, за да ти проверява домашните и да се учиш да приказваш

Така за година и половина, живот и здраве, ще знаеш горе-долу добре езика...поне на ниво А 2, на което ако не се лъжа е матурата...

ПП А може ли един въпрос?Защо до сега не си учила английски? И защо точно по англ. ще караш матура?
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Гледай филми, намери некоя по-лесна граматика или у4ебник по английски.Каквото и да направиш ще ти бъде мн трудно сама да у4иш английски за матура.Най-добре се запиши и на 4астни уроци и ходи поне веднъж в седмицата.
    98% от младото поколение слуша чалга!Ако си от онези 2% които я мразят, сложи това в подписа си!

Град
    Quelque part dans la ville pluvieuse
    На мен ми е най-лесно,когато гледам филми,ама без субтитри ще е най-добре.Разбира се и с тях може,но те само ще те разсейват и ще те карат да гледаш в тях,а не да се вслушваш в това,което говорят актьорите.Ще ти е по-трудно докато им хванеш темпото на говорене,защото ако не си учила английски до сега ще ти се струва,че говорят ужасно бързо.Но спокойно,с това ще свикнеш бързо.Не ти препоръчвам да се опитваш да го научиш с музика,защото в песните някои думи означават едно,но ти ги чуваш по съвсем различен начин.Ах,и непременно си изваждай от речник всяка нова дума,не пропускай нито една!Граматиката е лесна,стига да се постараеш да зпомниш всички времена и най-важното-да ги различаваш!В интерес на истината,това няма да ти трябва особено,защото попринцип англоговорящите използват само три-четири времена,но се иска да знаеш всичките.Няма да те лъжа и ще ти кажа,че са доста.Общо са 16,но аз съм учила само 12.Другите не ги имахме в програмата.Може и да се бъркам за бройката,но така са ми казавали,а и като се замисля,те май наистина са си толкова.
    Дано да не съм те уплашила много.Езика е лесен,стига да имаш желание да го научиш!
    Успех! \/

Цитирай Първоначално написано от Axel_f
    Филми, музика, книжки, 2-3 граматики... и много много упоритост За съжаление обаче така ще се научиш да разбираш, а трябва и да се упражняваш да говориш и да пишеш, което е по-важно дори! Затова моят съвет е да си намериш частен учител, при когото да ходиш да кажем 1-2 пъти седмично, за да ти проверява домашните и да се учиш да приказваш

Така за година и половина, живот и здраве, ще знаеш горе-долу добре езика...поне на ниво А 2, на което ако не се лъжа е матурата...

ПП А може ли един въпрос?Защо до сега не си учила английски? И защо точно по англ. ще караш матура?
    Az sum u4ila angliiski i o6te si go u4a,no ne sum na visoko nivo....hodq si na 4astni uroci vednuj v sedmicata,sega malko prekusnah zaradi rabotata prez lqtoto,no septemvri 6te navaksam.Ne e suvsem da ne znam bukel,naprotiv,nqkoi osnovni ne6ta si gi znam.No znam 4e maturata si e na nivo...Za tova se pritesnqvam poneje ezika e neobqtno ne6to i kolkoto pove4e navliza6 v nego,tolkova po batak stava...Ami re6ih po angliiski da mi e maturata,za6toto pone 6te mi e polezno da nau4a ezika ,otkolkoto da zubrq po nqkvi drugi predmeti ,s koito dori nqma da kandidatstvam..!Ne e li taka??I za tova spored men tova e nai-razumnoto re6enie,puk i ne sum zle po ezicite,pone angliiskiq go shva6tam i imam uset kum ezika.

свършват.

Тези които се учили английски език в училище ако може да не дават тъпи съвети и какви речници ва гонят?Никви речници даже по-лошо с тях , ще наизусти 10 думи и никъв опит няма да има , сама да си ги превежда.Речниците само когато попадне на дума която сама неможе да преведе независимо от цялото изречение в най-краен случай.Теглиш филми на английски език , четеш на английски , говориш на английски , пишеш на английски и мислиш на английски.Най-лесно се учи когато си говориш с чужденци...По-добро от това няма.Трябва да разсъждаваш в/у изречението и да го разбираш , дори и да не знаеш всичките думи.Само проблем щи е ако примерно ти кажат направиш това в минало си незнам кое време...

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    ^^ Щом си ходиш на уроци и имаш основата, значи всичко е наред! Със сигурност ще успееш да се подготвиш добре

Но и лятото недей да мързелуваш, вземи си някоя адаптирана книжка, струват 4-5 лева и са тънки, има ги за всякакви нива, а и обяснения на български са ти дадени.

И съгласна съм с горното мнение, че не трябва да гледаш всяка втора дума в речника! Важното е да разбираш смисъла.

УСПЕХ
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Благодаря на всички за полезните съвети ,ясно е че трябва да се учи,чете и най-вече да се разбира езика ,без да се зубри!Ще се почва още по-сериозно иначе няма как..Study hard or die!
    Мисля че ако си поставя за цел и ако кажа че МОГА да го направя ще стане!Трябва да имам достатъчно мотивация.Ако си взема матурите ,ще мога да осъществя мечтата си да вляза в консерваторията и да се занимавам с музика!Може би от това ще се мотивирам и да уча езика,който така или иначе ще ми потрябва определено!!Благодаря още веднъж за полезните съвети ,ако някой има да добави нещо да пише или да разкаже евентуално ако е държал матура по английски....мерси

свършват.

Мега фен Аватара на lenito_sf
    ми научи първо транскрипциите за да знаеш как се изговарят думите и после почни с граматиката като почнеш с най елементарното промирно ... правилните и неправилните глаголи и продължиш с по сложни неща като времената като почнеш ол простите та до перфектните продължителни или там каквито бяха но за да направиш това ще ти е нужно учебник иии някви помагала и бих ти препоръчала да си купиш речник и граматика на фирма " gaberoff" , моят речник струва 26 лева а граматиката беше около 12 лева не съм сигурна щото ме мързи да търса граматиката да ти кажа точната цена но е между 12 и 16 лева

Цитирай Първоначално написано от lenito_sf
    ми научи първо транскрипциите за да знаеш как се изговарят думите и после почни с граматиката като почнеш с най елементарното промирно ... правилните и неправилните глаголи и продължиш с по сложни неща като времената като почнеш ол простите та до перфектните продължителни или там каквито бяха но за да направиш това ще ти е нужно учебник иии някви помагала и бих ти препоръчала да си купиш речник и граматика на фирма " gaberoff" , моят речник струва 26 лева а граматиката беше около 12 лева не съм сигурна щото ме мързи да търса граматиката да ти кажа точната цена но е между 12 и 16 лева

По принцип аз имам усет в произношението на английските думи и не работя с транскрипция,щото и преди не съм обръщата много внимание на нея...Аз ходя на уроци и учителката като ми я изговори и вече съм запомнила как се произнася...Това да ми е проблема...Писала съм други постове горе-долу върху какво да ми въпросите,ако се интересуваш прочети и ако имаш да дадеш някакъв съвет или нещо..пиши

свършват.

ми ходи на гадни ккурсове или ае заминавай за агллияя гаранция че ше го научи6

Град
    La vILLe dE tEs iLLuSiOnS
    Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    За година и половина можеш да го научиш, стига да имаш мноого желание и време. Начи имаше един речник Koral или нещо такова беше, който беше с произношение, със всичко. Имаше няколко начина да те изпитва на думите и такива неща ... та... ако си го намериш ще ти е много полезен. Граматиката се учи като пишеш много примери и разсъждаваш върху тях. После като научиш повечко думи, махаш субс на филмите и гледаш на енглиш. По няколко пъти преввърташ понякога, за да се разбере, ама след време ще свикнеш. Аз сеха съм така и много се радвам, хаха
    + И само да допълня, че самоучителите на PONS са много добри. Заслужават си парите!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
    Ami da vi popitam,za maturata kolko gore dolu dumi trqbva da ima6 v re4nika si.Shtoto az mnogo ne se zanimavam da gi u4a v ku6ti,kato hodq na urocite nau4avam po nqkoq duma...Ta mai ima zna4enie kolko dumi trqbva da znae6???
    Още подготве за 2 месеца се взимат над 3000 думи
    Trust, will, courage - the three things one must have!

Re: Да науча английския по-лесно

mi trqa mmn da gowori6 na ezika,da pi6e6 mnogo(s pisane se u4i perfect )i film4eta na angl :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си