Искам да отворя темата за един доста наболял, напоследък въпрос. Става дума за захвърлените, бездомни кучета. Всеки един от нас поне веднъж в живота си го е гонил някой пес... Всички се ядосваме и оплюваме животинките, които всъщност нямат друга алтернатива за оцеляване. От край време кучкарите следят под лупа дейността на изолаторите в България и трябва да ви кажа, че там картинката никак не е розова. Всеки ден в тези "приюти" по най - жесток начин се умъртвават десетки кучета и то далеч не, чрез евтанизиране. Животните в изолаторите мизеруват, стоят гладни и живеят в акитата си. Ако посетите едно такова място ще сте на моето мнение. Сега специално отварям дума за Пловдивският изолатор. На 8ми февруари, седмица след влизане в сила на Закона за Защита на Животните (ЗЗЖ) трима граждани отиват в изолатора да потърсят загубеното си куче и стават свидетели на масово убийство на кучета с метални тръби и чукове! Скоро бе предизвикана неочаквана проверка на изолатора и се установи липсата на протоколи за някои от животинките и умъртвяването им, както и липсата на каквато и да е храна или вода в клетките им. Същите тези клетки не бяха почистване от маса време и животните нямаха сухо местенце да стъпят, те буквално газеха в изпражнения. В момента там има няколко породни кучета: боксер, далматин, болонка и кокер, а може и да има нови попълнения. Ние сме хората, които трябва да следим за тези неща! Нека се организираме, и не само в Пловдив, и да следим работата на изолатора! Аз дори съм склонна да помагам там безвъзмездно. Можем да се свържем с хората от Пловдивското дружество и да измислим нещо. Дотогава моля, ако някой има възможност да прибере някое куче като приемен стопанин, само докато му се намери нов дом! Аз съм склонна да пшомагам със закупуването на храна и да помагам в грижите. По този начин ще спасим живот!!!