.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли във Всевишения?

Гласували
191. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Що за въпрос е това? Виж в кой век живеем, хората навремето не са били запознати с физиката и природните закони. Затова са измислили религиите - да обясняват на невежите как е устроен света.

88 46,07%
  • Вярвам, защото Той ме е създал! Как смееш да оспорваш неговото съществуване?!

103 53,93%
Отговор в тема
Страница 17 от 31 ПървиПърви ... 713141516171819202127 ... ПоследнаПърви
Резултати от 401 до 425 от общо 765
    Ади де ....

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Цитирай Първоначално написано от Modern swinger
    Ади де ....
    та кажи парво твойто становище?
    Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат

Град
    тук таме
    "А тъй. Да сложим край на темата, всичко е казано вече. Lock."
    Значи трябва да локнем всички твои теми
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    "А тъй. Да сложим край на темата, всичко е казано вече. Lock."
    Значи трябва да локнем всички твои теми
    Тогава разделът ще е много празен
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Анкетата е глупава, има само две възможности, което е глупаво. "Или си с нас, или си против нас" и с църквите е така, затова е такъв хаос.
    Ня'а гласувам пък.
    Съществува, за вярващите.
    Сега трябва да кажете, а ако има бог не е ли за всички, дори и за невярващите. И обратното. Като например айфеловата кула и да не знаете за нея , пак я има. Обаче това е в материалния свят, господ материален ли е ? В духовен смисъл ако не знаеш за нещо то не съществува за теб, това отрича ли съществуванието му в твоята вселена? Ако съществува в нечия друга вселена не е ли по- истинско и т.н.
    Айде бе, ще ми се да можех сама да си се успорвам.

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Анкетата е глупава, има само две възможности, което е глупаво. "Или си с нас, или си против нас" и с църквите е така, затова е такъв хаос.
    Ня'а гласувам пък.
    Съществува, за вярващите.
    Сега трябва да кажете, а ако има бог не е ли за всички, дори и за невярващите. И обратното. Като например айфеловата кула и да не знаете за нея , пак я има. Обаче това е в материалния свят, господ материален ли е ? В духовен смисъл ако не знаеш за нещо то не съществува за теб, това отрича ли съществуванието му в твоята вселена? Ако съществува в нечия друга вселена не е ли по- истинско и т.н.
    Айде бе, ще ми се да можех сама да си се успорвам.
    БОГ има няма значение дали вярваш или не ,той саществува
    Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат

Защо? Как може да знаем? Ако приемем, че бог не съществува според това как виждаш света, то тогава вероятността дали го има или не е 50 на 50 %. Ако има бог за всички защо има невярващи? Ако няма бог защо има вярващи? Бог въпрос на мнение ли е ?

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Град
    тук таме
    Има няколко варианта.....да вярваш че има и найстина да има....отиваш в рая нали,да не вярваш че има ,но да има....в ада нали;да вярваш че има,но да няма....никъде не отиваш;да не вярваш че има и найстина да няма...пак никъде не отиваш.....1/4 е да отидеш в рая,1/4 да отидеш в ада и 2/4 да не отидеш никъде.А както знаем бог е любов,а любовта хормон и по точно съвкупоност от хормони,като най-вежен е окситоцина.Ако си биеш една ампула окситоцин и всеки ще ти се струва невероятно красив,чаровен,симпатичен и ще бъдеш чисто и просто като дрогиран с любов.А ако бог найстина е любов,то вярата ви е изкривена на 30000 градуса....а ако бог не е любов,то отговори ми какво е бог...ако е надежда,самата надежда също е съвкупност от хормони които с няколко щраквания на мишката мога да ги открия в интернет и после да пейстна цитат....ако е спасение...същата история....та кажи какво е бог,но не ми казвай за теб какво е,защото това първо е егоестчино и второ потвърждава теорията ми че вярата ти е изкривена и всеки си прави свободни интерпретации без да се интересува от първоначалната идеология,.А кажи какво е всъщност...което и ти и всеки друг вярваш ще каже че е бог,което и ти и всеки друг вярващ вярва и е убеден че е бог...ако е някаква всесилна сила която контролира всичко,то тогава ми кажи защо допуска да има неправди на добрите хора,защо точно тези който трябва да защитава той ги измъчва....с мъчения,терзания,болка и глад ли се влиза в рая....до колко е задължително да бъдеш измъчван и тероризиран за да се доближиш до бгоът ти,точно както пише в библията....всички привърженици на бог,са били псоледвали една и съща съдба....измъчване,болка,гла д,терор над тях,глад,гонения,терзания,б ой,насилие....и това ги е приближило до бог и ако не са минали през това са нямали да отидат в рая....това е цената и билета за рая нали...ако кажеш не,то противоречиш на цялата си религия,а ако кажеп да се съгласяваш с мен че цялата религия е попиа с кръв и мъчения и както е исторически доказано възниква във врекема на робство и терор,като успокояване на мъченитеи тероризираните че господарите и мъчителите им ще страдат....а това си е мисъл за отмъщение и мъст.....ако смяташ че този който те тероризира заслужава да бъде тероризиран на свой ред,то си изъплнен с гняв и мъст,а това не дожлижава до бог и това което представлява бог според библията-любов.хората които тероризират,не трябва да бъдат тероризирани....защото самия терор на свой ред поражда гняв и чувство за мъст,а мъстта отново ражда терор и тези които биват тероризирани след време се оказват тези които тероризират.ВЪОБЩЕ не трябва да има терор,а тези които тероризират трябва да бъдат преобщавани и променяни,но не насилствено!НАСИЛИЕТО ПОРАЖДА НАСИЛИЕ!

Много сложно и дълго пишеш, не го прочетох цялото, ама според теб вероятността да има е 50 на 50 % в крайна сметка :Д
    Дали има любов? Едно абстрактно понятие НЕ Е доказателство за друго такова. Надежда също и т.н.
    Какво значи егоистично, това което е за мен бог не е важно ? Споре дмоето мнение има бог за вярващите, тоест за всеки е различно, а моето мнение е такова. Т.е. ако помислиш от моята гледна точка не е егоистично. Егоистично е да казваш, че има бог за всички, без да се съобразяваш с мнението на тези, които мислят, че няма.
    Каква е разликата дали не вярвам в бог но да му дам друго име? Не само Йехова или Аллах ами например вярвам в някое понятие като "добро" , "любов" или "надежда". Не е ли същото, една и съща вяра, друго име просто?
    Какво значи изкривена вяра, всеки сам избира в какво да вярва и как да вярва, или има една вяра и една истина и който не вярва в нея не е прав?
    А кой казва кое е истинската права вяра и истината? Библията? Църквата? Пророците?
    Блаблабла, стигнахме до привържениците на бог и това, през което са минавали. Откакто християнството е такава сила никой "привърженик на бога" не страда и т.н., а з абиблията не можеш да знаеш дали борави с реални факти.
    Дори и да е така, то и вещиците са били изгаряни заради вярата си, това прави ли тяхната вяра истинска?
    Вещерството съществува отпреди християнството, това какво значи?
    Кой бог е истински бог?
    Бог наказва на принципа на кармата, защо бог не накаже моите зложелатели чрез гнева ми. Не съм ли и аз инструмент на божественото?
    Каква е разликата между ада и рая и между бог и кармата?
    Гневът и насилието на бога защо са по- справедливи от хорските? А хорските не са ли резултат на божествената правда, според законите му?

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Град
    тук таме
    Сега нашето съзнание е попито с мисли за насилие,страдание,страх и прочие от всички страни....в политически план,семеен,личностен страх от провал,религиозен страх от ада и апокалипсиса,страх да не ни бъде отнето това което ни поддържа живи....свободата и любовта,като тези двете се материализират с любимите хора и тяното щастие.Но точно този страх и мисъл за терор и насилие ни пречи и ни унищожава....унищоава нервите,чувствата,характер а,органите които биват повлияни от хормоните които изпуска тялото когато е под стрес,анпрежение и страх и съшите тези три влиаят и на мисловната дейност и психиката и ни правят по лесно контролируеми,използваеми, лабилни,нестабилни,податли ви,наивни,неисугрни, и слаби и е много логично да бъде насаждано тайно в обществото страхът от ад,апокалипсис болести и войни за да се поддържа страха.
    Всичко би било много по хубаво и съм абсолютно обеден че ако хората разбираха колко мощно оръжие е страха и не допускат тези насаждания да им влиаят и контролират подсъзнателно,то...хах...све ът в които живеем ще е рая.
    За да достигна до това заключение,четох и раздъждавах доста и всъщност прелома точка беше когато свързах в едно няколко цитата:

"Знанието е антидот на страха" Емерсън
    Страхът е най-голямото оръжие.Човек се страхува от това което не познава.Насилието поражда насилие,посредством страхът,защото когато човек се страхува от насилието и/или бъде насилен,то след време самия той се превръжа в насилника....ето защо насилието поражда насилие,което означава че знанието води до осбождение от страха,следователно от насилието....Тези думи не ви ли карат да се замислите поне малко.Ако всички хора имаха по големи познания за това,то светът ще се издигне на едно много по високо стъпало...ценностите ще се променят,моралът и всичко което го свърза с предишното стъпало...."духовно" развитие,еволюция....

Град
    тук таме
    Много сложно и дълго пишеш, не го прочетох цялото, ама според теб вероятността да има е 50 на 50 % в крайна сметка :Д
    Дали има любов? Едно абстрактно понятие НЕ Е доказателство за друго такова. Надежда също и т.н.
    Какво значи егоистично, това което е за мен бог не е важно ? Споре дмоето мнение има бог за вярващите, тоест за всеки е различно, а моето мнение е такова. Т.е. ако помислиш от моята гледна точка не е егоистично. Егоистично е да казваш, че има бог за всички, без да се съобразяваш с мнението на тези, които мислят, че няма.
    Каква е разликата дали не вярвам в бог но да му дам друго име? Не само Йехова или Аллах ами например вярвам в някое понятие като "добро" , "любов" или "надежда". Не е ли същото, една и съща вяра, друго име просто?
    Какво значи изкривена вяра, всеки сам избира в какво да вярва и как да вярва, или има една вяра и една истина и който не вярва в нея не е прав?
    А кой казва кое е истинската права вяра и истината? Библията? Църквата? Пророците?
    Блаблабла, стигнахме до привържениците на бог и това, през което са минавали. Откакто християнството е такава сила никой "привърженик на бога" не страда и т.н., а з абиблията не можеш да знаеш дали борави с реални факти.
    Дори и да е така, то и вещиците са били изгаряни заради вярата си, това прави ли тяхната вяра истинска?
    Вещерството съществува отпреди християнството, това какво значи?
    Кой бог е истински бог?
    Бог наказва на принципа на кармата, защо бог не накаже моите зложелатели чрез гнева ми. Не съм ли и аз инструмент на божественото?
    Каква е разликата между ада и рая и между бог и кармата?
    Гневът и насилието на бога защо са по- справедливи от хорските? А хорските не са ли резултат на божествената правда, според законите му?

На всичко това съм отговорил във предишните ми постове,но накратко специално за теб,ще поясня!

Има много видове любов,но просто неможеш да противоречиш на науката биология...

Егоизмът е когато ти преиначаваш нещата по твоите си виждания,егоизъм е когато искаш едно нещо да е както на тебе ще ти е хубаво и не се интересуваш от мненията и желанията на другите хора(има изключение при дебати и спорове).Може би не съм подбрал правилно думата,но егоизъм се доближава максимално,защото всеки човек преиначава всичко според това което на него ще му донесе дивиденти,според това което на него ще му е хубаво....това е в известна степен егоизъм.егоизма също така има и няколко добри черти,ето за което съм казвал че няма добро и зло и точно тези двечките са преиначавани и слагани в рамки от човешката недоразвита психика!
    Чисто и просто няма добро и зло по простата причина че дори и гнева има положителни качества,ако бъде използван както трябва,но не и срещу хора и като средство за контрол и насилие,а ако бъде задържан унищожава уминната и нервната система,но ако бъде изпуснат примерно в тренировка...без значение какъв физически спорт тренираш...ти по този начин изпускаш парата и насъбралите ти се гняв и напрежение...но в известна степен гнева може да бъде използван за да се самостимилираш да направиш нещо,но само и единственно ако бъде в допустимите граници....всичко е полезно в допустимите граници и ако бъдат прехвърлени тези граници всичко се превръща във вредно.....но няма добро и зло...всичко може да е както добро,така и в следващия момент зло.

"Не е ли същото, една и съща вяра, друго име просто? "
    Не...не е същото,когато вярваш,да кажем точно в христовата вяра,то ти слеваш нейните ценности и морални възгледи,които са остарели и подхранени с историята си,която на своя страна ер свързана със терора и мъченията.

"Какво значи изкривена вяра, "
    Когато преиначиш нещо достатъчно за да го използваш са собствени цели,а християнството за 2000 години е преначено на 30000 градуса.

"всеки сам избира в какво да вярва и как да вярва, или има една вяра и една истина и който не вярва в нея не е прав? "
    Всеки иска да бъде щаслив и това се постига с любов и свобода нали....но както вече писах,няма да дойдат нито любов нито свобода,ако има страх и насилие!

Нито църквата нито библията,защото се оповават на прекалено стари и остарели ценности,а за има развитие трябва да има промяна...това няма да стане,ако се запазят същите ценности и морал....трябва да има нови,неосквернени от насилието и страха,недокоснати от терора и алчността.

"Откакто християнството е такава сила никой "привърженик на бога" не страда"
    Вярата е вече достатъчно преиначена и живеем във времена на свобода и права и сега тази вяра която преди е целяла мъст,освобождение от насилника и отмъщение на насилника,сега тази вяра се използва със съвсем различни цели от църквата посредством библията и остарелите ценности като насажда любов чрез страх от ада и апокалипсиса!
    Вещиците не са били нищо повече от жени които са си правели чай и са обожавали природата,отхвърляйки ценностите на църквата...един протестант преди време ми каза че ванга е вещица.А на кладата са изгорени над 300 000 жени смятани за вещици и то само ако имали черна котка....дори това е стигало да я изгорят жива,а да не говорим ако има книги и знания....църквата по онова време е смятала жената за подвластна на мъжа и според това е нямала право да се образова,а само да му служи.От тук е взета и гледната точка в исляма.
    Религийте и убежденията съществували много преди християнството....тук говорим 2000-3000 хил години преди христа,когато всички на този свят без изключения са вярвали в много богове.

"Бог наказва на принципа на кармата,"
    А нима той не избира посредство нея своите последователи,които после подлага на мъчения,терор,глад и т.н.
    А както казах насилието поражда насилие,а ако няма насилие ,то няма и страдание,то няма как да отидеш в християнския рай,защото според християнството трябва да бъдеш изпитан чрез страдание и глад.....това не ти ли говори нещо....

Законите не са негови,а са писани от неговите свидетели и привърженици,които са леко преиначили нещата и всяко следващо поколение е преиначавало по малко по малко първоначалната идеология според времената в които живеят и според интересите си.....

Религията и библията ни казват как са живели и в какво са вярвали предците ни,но те са живели в съвсем различни времена и ако тогава техните ценности и морали са им помагали да живеят по добре,то то сега вредят и то изключително много защото светът е леко казано коренно различен от преди 2000 години.Живота е един кръговрат...една постоянно промяна в която няма нищо вечно и в която всичко постоянно се променя и да стоим без да се променяме т.е. адаптираме и развиваме към постоянно променящата се среда и ехопи означава да изчезнем,защото всеки един животински вид ще изчезне ако не се адаптира,развива и еволюира....
    Нашата еволюция и развитие в момента е приела друг вид и това е социалния....морала и ценностите,те са тези които се променят заедно с епохите и технологиите които с всяка епоха са се по различни и исизкват промяна....я ми кажи какво ще стане ако пра пра дядо ти цъфне пред компютъра ти.....ще го помисли за деяние на дявола....защо....защото е нещо непознато и се страхува от него,нещо което ен разбира....и ние сега не разбираме и не знаем много неща,но с напредването на и с развитието което е неизбежно ще се променим не само технологично но и ценностно и морално и психически и социално.

Ти егоистично преиначаш всичко според твоите вярвания, в твой стил да кажа аз.
    Християнството и понятията, с които си служи, ако щеш ада и рая произлизат от други религии, както и от нуждата хората да си обясняват някои неща.
    Майчински инстинкт и инстинкт за запазване на вида (размножаване) не е същото с любовта и т.н. Любов е абстрактно понятие, както приятелство и т.н.
    Ако господ е една константа, тогава всички имена за бог са все едно превод на едно и също име? В противен случай оправдаваш теорията, че религията е такава, защото различните народи са имали нужда от различни "закони" които да ги обединяват.
    Ако аз съм щастлива и без божията подкрепа и милост, т.е. за мен бог няма, значи ли , че няма бог? Тоест ако наричам бог любов и милосърдие и бла бла бла, но не вярвам в конкретната фигура не е ли същото?
    Попрочети за вещици/вещерство/уичкрафт за да се осведомиш малко.
    Съвсем с началото на хората им било забранено само дървото на знанието за добро и лошо, т.е. единственият възможен грях е бил те да определят кое е греховно. Което ще рече, че реално истински грехове няма, има хора, които ти посочват нещо и казват, че е грешно. Кое е греховно и не с годините се е променило. Кое го е променило? общественото мнение, тънката граница между двете, която с времето се премества според това, което си надробим самите ние.
    Ти самият нуждаеш ли се от бог, от който да те е страх за да правиш добро и да проявяваш милосърдие?
    Аз не вярвам в бог, в рая и в ада и въпреки всичко правя добро според собнствените си схващания, а не религиозни заповеди.
    Чел ли си "Божествена комедия"? Неверниците не отиват в ада, ако са били добри приживе, замисли се.
    Никой не се е върнал да разкаже има ли ад и рай, какво представлява и има ли бог. Не ми излизай само със случаите на хора, върнали се след кома, защото е смешно. Изводът от това? Всеки решава има ли бог сам за себе си и според какви норми на поведение да живее.

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Някой неща, които казахте са верни, други донякъде. Тука още малко и ще отговорим на Въпросът за Живота, Вселената и Всичко останало

Град
    тук таме
    "нуждата хората да си обясняват някои неща. "
    те и сега имат нуждата да си ги обясняват,но тогава не са имали знанията и техниката за да си ги обяснят и в неуспешните си опити да ги обяснят са си измисляли....

Неможеш да твърдиш че хормоните не съществуват и че любовта не е породена от химичен дисбаланс в тялото.Значи майчинския инстикт няма нищо общо с любовта...ами тя първо на първо любовта е хормон,който отделя от тялото в по големи количества при раждането.Инстинкта за оцеляване е на основа подобряването на поиприспособимото и адаптиращо се ДНК,а а по слабото ДНК се заличава и така видът се развива и оцелява,а човекът живее в обшност и има нужда да се развива и променя не само според природните особенности,но и според общонстта в която живее.

"Ако господ е една константа, тогава всички имена за бог са все едно превод на едно и също име?"
    Е да де,ама тези всички "имена" и вариации на бог имат различни насочености,заповеди и ценности които си противоречат.

"различните народи са имали нужда от различни "закони" които да ги обединяват. "
    Не е въпросът до различните народи,а до епохата в които те живеят и ценностите които са приети са полезни в тази епоха,а ценностите се променят заедно с човека,техниката и епохите....те са свързани и неможе едни ценности от преди 2000 години да се запазят същите,сега ако някой последовател ти седне на компа съм абсолютно сигурен че ще каже че е дяволско творение...защо ли...защото не го познава...защото не го разбира,а това което човек не разбира от него се страхува.А религията се е запазила защото ценностите й начина й на разбиране и диктуване са се изменяли спрямо ценностите които са се налагали и развивали с различните епохи.Защо според теб всички диктуват библията недиректно,а преди 100 години са я диктували абсолютно буквално.

"Тоест ако наричам бог любов и милосърдие и бла бла бла, но не вярвам в конкретната фигура не е ли същото? "
    Абсолютно същото е,но при положение че любовта е смесица от хормони най-главния от които е окситоцин...не е по добре този твой бог или нещо там си което издигаш на пиедестал да се нарича с реалното му име.

"Попрочети за вещици/вещерство/уичкрафт за да се осведомиш малко. "
    Вещиците не са били нищо повече от билкарки и хора които възхваляват природата или някой техни си други поверия,но не и християнската вяра.И затова католиците като виждат че те изповядват тяхната религия,повлияни от буквалното диктуване на библията са решили че всяко друга вяра и обедености са ерес и породени от дявол....Така са възникнали вещиците и в почти висчки случай са били изгаряни жени които са били натопявани защото са били заплаха за някого,или поради любовни триъгълници или поради пари и т.н. а и са избити над 300 хил жени....това не са малко и всичките са били смятани че са следвали дявола.

Няма граници,само ограничената човешка психика поставя граници в неуспеха си да си представи света.

" Всеки решава има ли бог сам за себе си и според какви норми на поведение да живее."
    И там е проблема че много хора повлияни от грешаната си преценка и липса на информираност или заблуденост и се опитват да "зарибят" всички останали,точно като учениците на Исус.А подсъзнателния неосъзнат контрол и манипулиране си остава манипулиране и контрол.А за събирането на стада в разни църкви е просто смехотворно....цялата религия има като цел обединение и събирано,но всъщност "Мнозинството е наслада за плахите".Кой има нужда да бъде обединен и да е в група....слабия психически,податливия,неси гурния,плахия и т.н.

Има бог!Напишете тази дума в гугъла и ще видите колко много страници с богове излизат!
    Пука ли ти ?

Град
    тук таме
    Напиши думата идиот да видиш колко много резултата излизат.....а и това че излизат много не е предпоставка,а камо ли доказателство за съществуването му.

Да,вярвам!
    Просто вярвам!
    Не искам доказателства,аз просто вярвам =)...

Град
    тук таме
    Има хора които са просто уникални,но има и такива които са уникално прости....

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Има хора които са просто уникални,но има и такива които са уникално прости....
    Колко пъти да ти казвам, като мозъка ти не проумява такова висше нещо като вярата, да не обиждаш вярващите, от които трябва да взимаш пример..

Град
    тук таме
    ХАХАХАХАХАХААХ да взимам пример от вярващите ХАХАХАХАХАХАХ
    Ставаш за хуморист.....не си ми секретар,не ми дръж сметка на думите и мсилите ми.Какво и как проумява мозъка ми ти нито някога ще разбереш нито ще осъзнаеш.Толкова си назад с информацията и и всичко останали че повече няма на къде.
    Няма такива измишлиотини като най висшо,това са пълни измислици.Живота е един кръговтра,но всъщност този кръговтра е аст от друг кръговрат....представиси го като една оръглица от кръговрати,които на свой ред съсдържат много бройни кръговрати и те на свой ред също....всичко е един кръговрат и докато ен го проумеш няма да разбереш майката природа.Прадедите ни точно страдащи от това непознание на заобикалящата ги среда са почнали да фантиазират за богове и "най" си там някой си.И само хората като теб,които не познават света в който живеят продължават да поддържат тази теория за креационизма.Аааа не знаеш какво е креационизъм ли....ами ще ти се наложи да почетеш малко.
    Както гласеше една сентенция....."не върви по отъпкания път,а си проправяй сам път".В тази сентенция се открива най-вече привкус за свобода и ако ти наричаш свободата сатанизъм,значи възхваляваш робството....не ме карай да те цитирам точно по тоя повод.
    Защо хората са казали че ценното нещо в живота на човек е свободата.....незнаеш нали,няма и да получиш от мен отговор защото като гледам ти само чакаш на готово,някой да напише нещо против възгледите ти,за да можеш с най-глупавата фраза като например "щом не си вярващ,никога няма да ме разбереш",за да го "плеснеш" по недоразвитите знания,а същесвременнода говориш че свободата била сатанистична...Ами един будист,ех тез будисти само с тях давам примери ,та един будист не се ли води за вярващ,при положение че не следва твоята вяра и ако не се води като за вярващ,то няма ли да отиде в ада,при положение че въобще не следва христовия път,а ако се води за вярващ,то не разбирали ли това толкова "висше нещо".....
    Уменията и знанията ти точно в този спор са гола вода....

k`man, прав си, ако един будист е будист, то според Християнската вяра и Библията той ще отиде в Ада.

Ако Nam3less3 отрече това, то той ще изкара Исус лъжец, което е богохулство.

Кое ще бъде, Nam3less, Исус е пътят истината и животът, както Той каза, или има много пътища, което е отречено от Библията?

Знаеш ли... в Стария завет пише за хора като теб. Създават си богове каквито те искат, но нищо не става.

Търпението ми се изчерпва. Няма да позволя скапано ню ейджърче да подбива Християнската вяра.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    ХАХАХАХАХАХААХ да взимам пример от вярващите ХАХАХАХАХАХАХ
    Ставаш за хуморист.....не си ми секретар,не ми дръж сметка на думите и мсилите ми.Какво и как проумява мозъка ми ти нито някога ще разбереш нито ще осъзнаеш.Толкова си назад с информацията и и всичко останали че повече няма на къде.
    Няма такива измишлиотини като най висшо,това са пълни измислици.Живота е един кръговтра,но всъщност този кръговтра е аст от друг кръговрат....представиси го като една оръглица от кръговрати,които на свой ред съсдържат много бройни кръговрати и те на свой ред също....всичко е един кръговрат и докато ен го проумеш няма да разбереш майката природа.Прадедите ни точно страдащи от това непознание на заобикалящата ги среда са почнали да фантиазират за богове и "най" си там някой си.И само хората като теб,които не познават света в който живеят продължават да поддържат тази теория за креационизма.Аааа не знаеш какво е креационизъм ли....ами ще ти се наложи да почетеш малко.
    Както гласеше една сентенция....."не върви по отъпкания път,а си проправяй сам път".В тази сентенция се открива най-вече привкус за свобода и ако ти наричаш свободата сатанизъм,значи възхваляваш робството....не ме карай да те цитирам точно по тоя повод.
    Защо хората са казали че ценното нещо в живота на човек е свободата.....незнаеш нали,няма и да получиш от мен отговор защото като гледам ти само чакаш на готово,някой да напише нещо против възгледите ти,за да можеш с най-глупавата фраза като например "щом не си вярващ,никога няма да ме разбереш",за да го "плеснеш" по недоразвитите знания,а същесвременнода говориш че свободата била сатанистична...Ами един будист,ех тез будисти само с тях давам примери ,та един будист не се ли води за вярващ,при положение че не следва твоята вяра и ако не се води като за вярващ,то няма ли да отиде в ада,при положение че въобще не следва христовия път,а ако се води за вярващ,то не разбирали ли това толкова "висше нещо".....
    Уменията и знанията ти точно в този спор са гола вода....
    Не ми се чете, обяснява и спори, не виждаш ли, че че съм убеден в това което казвам, не разбра ли че не си фантазирам, и че няма смисъл да лъжа? Просто и ти някой ден ще разбереш че съществува Бог, че имаш душа и т.н., и ще си спомниш кви глупости си писал.

@Christ, Христос не е казвал директно никъде, че ако си добър човек, но примерно будист, ще идеш в ада. Казал е, че няма да стигнеш до Бог ако не си християнин, но това не значи че ще свършиш в ада.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    @Christ, Христос не е казвал директно никъде, че ако си добър човек, но примерно будист, ще идеш в ада. Казал е, че няма да стигнеш до Бог ако не си християнин, но това не значи че ще свършиш в ада.
    Или Бог, или смъртта(Ше'ол, Ада). Друг път няма. Съжалявам ако не ти харесва. Ако ще следваш Библията, ще следваш САМО Библията. Друг път няма.

Матей 12:30
    Който не е с Мене, той е против Мене; и който не събира с Мене, разпилява.

Йоан 14:6
    Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Или Бог, или смъртта(Ше'ол, Ада). Друг път няма. Съжалявам ако не ти харесва. Ако ще следваш Библията, ще следваш САМО Библията. Друг път няма.

Матей 12:30
    Който не е с Мене, той е против Мене; и който не събира с Мене, разпилява.

Йоан 14:6
    Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.
    "Който не е с Мене, той е против Мене; и който не събира с Мене, разпилява."

Който е с Бог, е с неписаният закон на съвестта, с доброто. Може и атеист да си, и будист, но пак да си добър човек, тогава дори и да не вярваш в Бог, неосъзнато си с Него. Който е против Бог, може и да е християнин, но да е порочен.

"Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене."

Ако живееш така, както е живял Христос, по неговият път, и невярващ да си, може да си съзнателен и добър(е който има вяра има още повече благодат), та това е пътят за рая, добротата и съвестността.

Тъй че ако тълкуваш по тоя начин тия цитати, това означава че и атеист, и будист да си, ако си съвестен и добър човек, пак си по пътят на Христос.(за разлика от k'man и mistake, които обиждат и неуважават Бог, макар и да не вярват в него )

Не може да си невярващ и да си с Христос.

Не ме карай пак да вадя меча.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си