.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Кандидатстване в Чужбина/БГ

Така деца още съм твърде ненаясно със себе си кво ще уча след 12 клас но сега съм 11 и се замислих сериозно да си определя приоритетите,няма да е зле. Затова искам да попитам тук по-знаещите от мен за кандидатстването в чужбина-за университетите там кои оценки се вземат и въобще как се сформира бала. За Бг знам че е средноаритметично от дипломата + матурите нали така и още ЗИП и какво още там. Абе с една дума ще може ли да ми дадете сайт,от който да взема информация за България и чужбина как се образува бал-а за влизането в университети,ще ви дължа едно огроооомно благодаря, чао и разчитам на вас симпатяги :P

Слагай по-ясни заглавия.
    by nejno.
    Obi4am momichetata poveche ot vsichko...

Град
    varna

nina*

tam edin semest1r e okolo 3000e ako ima6 pari pla6ai bez izpiti i dr kazvam ti za medicinata v ukaina tova znam ot minalata god

Супер фен
    Град
    HeLL ..
    3000 най-малко и не става въпрос за лева ..

Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    за къде всъщност говорим?!?
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Повече от фен Аватара на FOOTSOLDIER
    Град
    във филма
    В Германия приемат само с оценки + сертификат за език (TestDAF,DSH) и един семестър е около 500

Голям фен
    Град
    Констанц
    Цитирай Първоначално написано от FOOTSOLDIER
    В Германия приемат само с оценки + сертификат за език (TestDAF,DSH) и един семестър е около 500
    ако трябва да сме точни 500 евро + таксата на самия университет които варират до около 200 евро, тоест в някои унита таксата може да стигне до 700 евро , но рядко де . А иначе наистина се влиза относително доста лесно единствения проблем който може да има човек е с езиците. Тук има доста инфо за цялата система в Германия www.daad.de .Успех
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Ами за Австрия,Германия,Англия,Шв йцария..Аз уча английски и немски в езикова гимназия и сега искам да се ориентирам затова попитах за някакъв сайт.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Такова животно като балообразуване в чужбина няма, това е наша измишльотина. Там си даваш оценките от диплома, изпити, сертификати и всякакви квалификации, които имаш и лелките ги гледат и преценят дали ставаш или не ставаш.

В Англия семестъра тази година струва 3145 паунда. Кандидатстването е лесно, онлайн, всичко става чрез един сайт (http://ucas.com/) и няма почти никаква бумащина. Нашата диплома се признава там и е най-важния документ за кандидатстване. Хубаво е да имаш и TOEFL.

Ок,ами горе-долу каква диплома ми се иска? Щото май повече от 4 няма да вържа.. ;/

Голям фен
    Град
    Нейде из Европа, по-точно Виена
    Цитирай Първоначално написано от mrysnika
    Ок,ами горе-долу каква диплома ми се иска? Щото май повече от 4 няма да вържа.. ;/
    Ами тогава трудно би имал шанс в чужбина...
    И ти в БГ не можеш да вържеш повече от 4, какво си се запътил за чужбина?!
    "Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."

Ех,ами не че съм тъп или нещо такова,ама уча в най-елитното училище в града и просто няма как да съм с по-хубави оценки..а и защо..не става ли някъде там и с 4?

Голям фен
    Град
    Констанц
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Такова животно като балообразуване в чужбина няма, това е наша измишльотина. Там си даваш оценките от диплома, изпити, сертификати и всякакви квалификации, които имаш и лелките ги гледат и преценят дали ставаш или не ставаш.

В Англия семестъра тази година струва 3145 паунда. Кандидатстването е лесно, онлайн, всичко става чрез един сайт (http://ucas.com/) и няма почти никаква бумащина. Нашата диплома се признава там и е най-важния документ за кандидатстване. Хубаво е да имаш и TOEFL.
    сори ама точно това е разликата между българското образование и това в чужбина, а именно че всеки(който може да си плаща семестрите) получава шанса да започне и ако е кадърен ще завърши и ще излезне с някакви знания. А некъдърните просто рано или късно ги скъсват и не продължават на горе. Точно от там идва и престижа в това да си завършил в университет . Докато в България обикновено много често се случва че точно кадърните ги късат на приемните изпити защото не са бутнали на някой.. А тези които един път са приети после може и да не стъпят в университета,но завършват...или си купуват дипломата в книжарницата
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си