- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- ГОРДЕЕТЕ ЛИ СЕ, ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ
Да! Естествено, че се гордея..тук съм се родила, тук е моето семейство, приятелите, близките хора.. тук е моят роден край! Обичам родината, мразя държавата!
В България няма реализация, и всички го знаят. И заради това много млади хора отиват да работят на запад, като си мислят, че там е "рая"... но родината им липсва..
Годрея се от миналото ни,от пра-дедине ни.
Но попрнцип-НЕ.
За какво да се гордея?
За това,че младите хора бягат от страната ни?
От това,че прдишното ни правителство,ни ограби по всякакъв възможен начин?
От това,че ме е срам да се нареча българка?
От това,че има хиляди гладуващи хора?
Или може би от това,че деца,раждат?
От това,че всяка трета майка,зарязва детето си по сиропиталища?
НЕ,НЕ се гордея.
Как да се гордея с нещо, за което нямам никаква заслуга?
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Аз харесвам родината ми - България, но мразя страната - България.
Като се почне от полиците до…………
Тъполудие,
Моля продължавате да не учите, да не ходите на даскало, да обеснявате как другите са най-велики, продължавайте да се жалвате! Колко идиоти съм видял да дойдат където съм аз и няма и 3 месеца да се върнат обратно в България защото тука няма такова като няма да работя...
Мързеливци с претенции...
ПОКЛОН!Първоначално написано от Nakadah
Точно в това се корени проблемът.
Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия
![]()
![]()
![]()
Lancia
Alfa Romeo
Мотори
Разликата я правя перфектно, и мога да ти кажа, че сме най - бедни в ЕВРОПА!!!Акъла ми е в пъти повече от твояПървоначално написано от mecho8888
![]()
http://www.teenproblem.net/teenid/K0rTexXx
"Бях нещастен , защото нямах обувки , докато не срещнах човек без крака"
Стига с тази чалга бе хорааа .... Не в нея е проблема ...Първоначално написано от K0rTexXx
Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия
![]()
![]()
![]()
Lancia
Alfa Romeo
Мотори
ГОРДА СЪМ!ГОРДА СЪМ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА!!!
Кой каквото иска да казва България си е България,а ако не я харесваме-ние сме си виновни,защото хората правят държавата.Вярно,че не всичко е наред,но няма перфектни неща.Ние сме Велик Народ,щом сме преминали през толкова изпитания до днес и сме оцелели.БЪЛГАРИЯ-ВЕЧНА!!!![]()
*~*Za VsIcHkO Si ImA PrIcHiNa!!!*~*
ПРАВИЛНИЯ КОМЕНТАРПървоначално написано от sladur4e_yo
Разговарях преди време с един американец. Той каза, че жена му учила история и толкова много я впечатлила българската история, че решили да дойдат да живеят и работят тук. Естествено, си помислих, какво е тяхната 300 годишна история, пред нашата - 1300. И те наистина живеят тук вече 4-5 години. Нека не се подценяваме като народ. Може би има някои, дори по-богати народи, които ни завиждат. И както се казва - горе главите. Щом сме тука, значи сме по-силни!
Разбира се, че съм горд.
А и държавата ни не е толкова зле, колкото са други държави, които са изкарвани като приказака и блян... Например САЩ... Не знам как тея хора поддържат общото убеждение, че тази държава върви нормално...
Особено след като антропогенните процеси разяждат природата, социалната политика крета, валутата им е пред пълен крах, всяка една страна на планетата я мрази(явно или скрито) и е готова да пречи на САЩ всячески, етнически конфликти заради черния президент...
Абе, честно казано... Масоните, които за мен са намесени тук, няма начин, са доста изкусни в този занаят, а именно да промиват мозъците на простолюдието...
Ние от своя страна си имаме една стабилна валута, социална политика, която е наистина зле, но поне знаем, че по-надолу трудно... Икономическа политика, чиято единствена цел не е да замаже очите на населението, а да търси подобрение за постоянно в по-дългосрочен план. Също етнически конфликти, които никак не са конструктивни(както и 97% от всичките подобни в света)...
Имаме известни предимства пред тях, а ни изкарват по-зле...
До автора:
като си горд че си българин поне се научи да пишеш на български
Не ме е страх да умра, просто не искам да съм там когато се случи!!!
Обичам България, тя е моята родина и като всеки друг родил се тук, изпитвам онази носталгия към нея, която само един българин може да усети.
С времето обаче, мисленето ми става все по песиместично, а то това се равнява и на реалистичното, имайки предвид в какво положение сме.
Няма друга като нашата държава, но от около година, година и нещо имам желанието да се махна от тук и да опитам да живея другаде.
Винаги съм си мечтала и желала да съм в Англия. Не знам защо, просто така. Искрено се надявам възможно най-скоро това да се случи.
Е, ако нещата се оправят може и да си остана но няма изгледи да стане.
И все пак - БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!
Обожавам страната,мразя държавата !
Учи се от вчера, живей за днес, надявай се за утре.
Аз мн се гордея че съм БГ!♥ ..макар че живея в Испания ;(