.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Тема: Водата

Водата

Една приятелка твърди ,че честото къпане / по 3-4 пъти на ден и повече/ не е полезно за кожата.
    Моля ,изкажете мнението си,за да мога да и покажа че бърка.
    Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!

Повече от фен Аватара на plamka
    3-4 пъти на ден?! Ти от банята излизаш ли? Аз ако си измия косата докъто си е чиста и не омазнена започва да ме сърби кожата на главата.

Град
    Лапландия!?
    По 3 пъти само лятото иначе никак не е полезно

Голям фен Аватара на SunnyG
    Град
    In the future..
    Косата не трябва да се мие често,защото почва да се омазнява прекалено много.
    Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.

За къпане не знам, но аз лично доста често си плискам лицето с водица

Не хора,не говорим за миене на косата - а за тялото.ДУШ!

И относно дали по цял ден седя в банята - не - 10-15 мин дори по 5 пъти на ден не ми се вижда мн.
    Но исках вие да ми кажете какво мислите.
    Моята фр точно това твърди - че кожата си *ее.. ма*ката от мн вода
    Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!

Ако кожата се мие само с вода няма никакъв проблем.Но прекомерната употреба на миещи продукти няма да се отрази добре на кожата-съдържат изсушаващи съставки и какви ли не още химии.Но сапун
    с ph равно на това на кожата е идеалното решение и няма да и навреди.Ph-то на здравата кожа е 5.5 ако не се лъжа.Но малко са хората които могат да се похвалят с такава.Дори една пъпка показва че не е напълно здрава.ph то на проблемната кожа нямам представа колко е сигурно за всеки е различно в зависимост от дълбочината на проблема.Как може да се изчисли-не знам вероятно в някое здравно заведение но не знам колко хора ще се заемат с това а и дерматолога може да им предложи други подходящите продукти.
    Друг вариан е бебешкият сапун който също е подходящ за нормална кожа.Но не толкова колкото такъв с пе-ха отговарящ на нейната.
    В крайна сметка-не е вредно ако се миеш само с вода или с бебешки сапун.
    А водата изобщо не е вредна за кожата.С часове да седиш нищо няма да ти стане.Това е природен продукт все пак!

Град
    Плевен

ds

В случая най-много финансите да са единствения проблем-нищо другоо(ако е с вода и по-малко препаратаи!).
    bgroot@mail.ru
    Smile=all u Can,Want and happy with.

Град
    [Градът, който никога не спИ]
    Еми разбира се, че не е полезно.. Както каза някой по-нагоре и прекалено хубаво в големи количеста не е на хубаво.Вредно е за кожата, естествено!Сега е такова време че, нито се потиш много, нито пък имаш такава огромна нужда да се къпеш през 1 час..виж за лятото разбирам, ама сега ..
    It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful!

не водата изсушава кожата,а сапуните,геловете и т.н.

и все пак не мисля,че е вредно да си взимаш душ дори 5-6 пъти на ден.

Мдам, ама ако стоиш продължително време във вода, нали знаете как се сбръчква кожата.. Ето това не е полезното, вредното, тоест. То и обяснение си имаше какво става с кожата ти ако стоиш продължително време във вода.. нещо като разлагане, е не точно, но не си спомням. Ся, полезно е да се къпеш, по колко пъти на ден.. може би 15 мин няма да навредят, все пак не е мн време Но не мисля, че чак 5 - 6 пъти е толкова наложително, наистина може да е вредно, но ти си знаеш, ако кожата ти още е здрава и не е получила някоя нежелана реакция, значи всичко е наред.
    "Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)

"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)

Мега фен Аватара на EarthShaker
    ае сичките тия химии дето се изливат върху тялото ни са едва ли не радиация 1 път на ден е напълно достатъчно за мен... плюс това си имам по-важни занимания от това да кисна в банята

чувал съм, че от прекомерно миене на ръце се изсушавали много и дори се белела кожата, някви такива

За кво да се къпа като мога да се почеша...

Супер фен Аватара на Sarabi
    Цитирай Първоначално написано от bub4eto_933
    За кво да се къпа като мога да се почеша...

А такаа
    -Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
    -Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
    -Мръсен старец.
    (Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)

Град
    TAM KADETO OBI4AM
    аз сам способна и по пове4е п1ти! немога без хигиена... маниа4ка сам ! до сега никак не ми е навредило това!
    Цитирай Първоначално написано от ™G-Baby™

Научих се - да копая дълбоко в мене,
    моите кладенци за да търся отново ,
    искрица надежда и частицата
    останала вяра.

Ей богу - кажи ми ти ,
    струва ли си риска,
    да дълбая отново?

И защо да го правя…?

Разбира се, че не е полезно.Още повече ако се задържаш за повече от 10 мин под душа.Кожата започва да се изсушава, а тва определено не е хубаво.

ами на мен 5 пъти ми се вижда много-айде лятото 3 пъти ама 5

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Абе на мене дядо ми ми плещеше някфи глупости, че кожата прекалено мн се изнежвала и микробите се приспособявали към сапуна/душ гела който използваш и така имало мн повече риск да се разболееш от някфо кожно заболяване.Може и да е вярно незнам.
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Аз мисля 4е по 4-5 пъти не е хубаво за кожата защото ще се изсуши.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Аме не е особено полезно,особено ако живееш във Варна ,Бургас или някой друг черноморски град,защото тук водата е още по-твърда и кожата се изсушава

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    kapete se 4-5 pati den vie dobre li ste we?!?! samo pod dusha li stoite z sega zimata samo ve4er i pred 2 dena kosata lqtoto razbiram togava e normalno da sa kapesh 2 3 pati se pak ama sq
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си