.
Резултати от 1 до 25 от общо 642

Threaded View

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Wednesday666 Виж мнението
    Интересно ми стана на мен каква оценка/анализ ще ми направиш, като и при мен го има това. Говорех за проблема в отношенията с родителя.
    Също ми е интересно защо казваш всичко това с такава убеденост, че си абсолютно прав?
    Не съм убеден в нищо, това са просто теоретични модели обясняващи човешкото поведение. Те не са пълни и са само условни, както всеки модел.

Колкото до анализа на егото ти, мисля че самото ти искане за такава оценка е породено от същото его. Нуждата да слушаш неща за себе си, както и да изговаряш такива е в основата на постоянно поддържания АЗ образ. Ето моята теория за отговора ти:
    Понеже аз направих кратък анализ на момиче, с която ти споделяш една и съща черта (проблем в отношенията с родителя), и понеже моя анализ вероятно се е приел от теб като негативен, то излиза че аз един вид засягам теб. А явно засегнах и друга част от женската страна на форума. Оттук при това засягане се появява една ответна реакция. Щом част от теб е засегната, нормално е да има ответна реакция. Според твоите лични убеждения тази реакция приема различни форми. Може да се засегнеш, може просто да ти "стане интересно". А ти с последното си изречение целиш да умаловажиш написаното от мен, или поне да го подложиш на съмнение... Но защо изобщо ще го умаловажаваш? Според мен беше защитна реакция - така ако в твоя ум написаното от мен изглежда несериозно, то следователно думите ми те засягат по-малко. Което е и идеята на психичната защита. Да умаловажи застрашаващата информация и да я принизи до незастрашаваща информация.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-10-2013 на 21:12

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си