.
Резултати от 1 до 25 от общо 642

Threaded View

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    ^
    Съмнявам се да има реално такава зависимост и момичето да търси повече вниманието на бащата и съответно синът на майката. Ако има засилено търсене на внимание спрямо който и да е родител, това едва ли се дължи толкова на пола и сексуалните предпочитания на детето, колкото на определени качества и текущата роля в семейството.
    Това търсене на внимание породено от сексуално привличане може да не ти се иска да го приемеш, но го има. Момичетата обичат повече бащите си, а момчетата - майките си. И това освен, че е забелязано от науката, аз също съм го забелязал, казах вече примера със сестра ми. Дори съм го забелязал в себе си. Поне различни аспекти от него. Няма да навлизам в подробности...Така че "характера" на родителя има значение но и отношението на детето в случая е важно. Защото и хората по улиците се държат гадно или пък са добрички, но не се опитваш да спечелиш тяхното благоволение защото те и мнението им не значи малко за теб. В детството обаче мнението на родителя значи много. Като родителска, като морална, като сексуална и т.н. фигура. И всъщност образа на бащата или майката се запазва като един подсъзнателен коректив, който контролира отвътре и определя търсенето(компенсирането) на някакъв недостатък.
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Че всичко това не е ли ясно за всяка една тема първо заради твоя отказ от самоидентификация и после заради пределно ясната същност на думата "теория" ? Дори да не ставаше въпрос за теория, нали сме обсъждали вече невъзможността за обективизъм и липсата на абсолютна истина като резултат спрямо което и да е нещо?
    Ако си говорех само с теб половината неща тук не бих ги написал. Надявам се разбираш това...Но понеже исках да наблегна на това, че тези идеи не са мои, не бива да се възприемат като мои и аз съм само техен условен говорител, затова изписах всичко това. Нищо повече. Защото хората се идентифицират с думите, действията, мислите и емоциите си, и е нормално да възприемат това, което пиша като моя идентификация, като моя образ. Което е неточно.
    Също така отказа от самоидентификация е самоидентификация. Така че не бих го разглеждал като отказ, а по-скоро като липса на такава.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-11-2013 на 18:00

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си