- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Защо чалгарите станаха "хаусъри"?
Ей това не го разбирам. Тая събота бях на дискотека на едно хубаво парти.. и засичам аз насред дискотеката някакви чалгари от моето училище дето вървят по коридора и слушат 2,3,4 на Тони Стораро. Започнах искрено да се притеснявам... то половината пияници ти пречат да си прекараш добре..... след това идва второто ми притеснение..... вече факта,че слушам някакъв вид електронна музика ме прави едва ли не един вид чалгар в очите на другите... доста се притеснявам.
Поне винаги ще знам, че аз разбирам а те просто позират....
Защото следват модата ли.. и аз не знам.
Аз имам също притеснителен случай - метал ( от години метал) стана чалгар![]()
Мда, очевидно не правите разлика между чалгар и чалгаджия. Чалгаджията е просто човек, който слуша чалга. Докато чалгар... това е манталитет. Това е поведение, това е способността да се вкопчваш във всичко, което е "хит комерс", възможно най-масовото, най-харесваното в момента. Чалгарят има огромно самочувствие и най-често нулево покритие. Той (по мое мнение) е рожба на 21-ви век и е пресечната точка между комерсиалната музика, фалшивите идеали и грешките, наречени "родители".
Чалгарят слуша най-масовата музика. В момента Техно и Хаус имат тенденцията да бъдат такива... фешън са ^^. Следователно е гордост за един чалгар да каже "Аз слушам хаус и техно, а не чалга". Един вид "Измъквам се от анти-чалга нападките, но все пак оставам готин".
Ииии да, това мисля с две думи![]()
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Чат пат съм съгласен с Сам....
Но продължавам да с епритеснявам, че скоро ще се наложи да се оправдавам, че дефакто аз не съм чалгар.
Za6toto e moderno da se slu6a haus i da se drusat amfeti...
Напълно съм съгласен,значи и аз съм фен на хаус-а,не 0тричам,че слушам чалга н0 т0ва се случва по куп0ни и диск0тека,кудет0 нямам изб0р.И те така позират,какт0 ем0-позьорите така и хаус-позьори ще излезнат ск0роПървоначално написано от Sam90'
и аз се яд0свам ама на.
Типичен пример,наск0ро едно м0миче ми се включи в скайп и нали оп0знаваме са,и тя ма пита ква музика слушам аз отг0ворих хаус и от време на време чалга,и тя вика кв0 е т0ва жив0тно чалга вика аз слушам сам0 хаус и техн0,а пък й погледнах профила в сайт за запознанста /не уточнявам/ и на представянет0 и беше написан текст на чалга![]()
мммм не е ли ироничн0 ??![]()
Не аз прсото се изумявам как може да не правите разлика между хаус и хаус и да твърдите,че въобще слушате таква музика.
всеедно някой от нашите другарти метъли да не прави разлика между Мейдън и Сепултура.
Това наричам аз псевдо култура.
az pak sam protiv 4algarite I protv 4algadjiite,a haus zapo4vat da slu6at vse pove4e ot tqh,6toto si mislqt 4e taka 6 sa po qki,no 98% ot tqh ne mogat da izredqt pove4e ot 5 dj-q!
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
Касае ме пряко, защото съм фен ан електронната музика от около 6-7 години и досега поне бях себе си.. а сега се излизват мои клонинги на килограм.Първоначално написано от Psychopath*
Да правилно 6-7 години някъде от 7 клас започнах да слушам некакви много леки технота.
За н-ти път казвам.... Просто вече аз като фен ан електрониката.... визирам прогресив, минимал, трайбал и дръм'н'бейс бивам асоцииран с новопоявилите се фешъни и това доста вреди на ренюмето ми.Първоначално написано от Deadlock
Просто се скъсвам да позирам.. особено хората когато ме питаха"та каква къща слушаш?"Първоначално написано от Deadlock
Защото така е модерно...![]()
Обичам и теб...Обичам и нея...Но нея мога да си я посея...
щом наистина те бърка, значи си комплексар...не е ли важното ти и твоите приятели да знаят какъв си в действителност?
Съвсем скоро ще сменям обстановката....Първоначално написано от Psychopath*
Това значи,че ще имам нов приятелски кръг.
Бе вий си говорете по темата.... не се занимавайте с мене.
И чалгата и хауса са изключително тъпи стилове музика, така че и да не те смятат за чалгар, хаусър пак е сериозна обида да те нарекат.![]()
Левски шампион але але!
Първоначално написано от air_J
![]()
Хааах w0sh точно тая тема съм си я мислил от мн време.. последните 4-5 години само аз си слушах Хаос, сички ме гледаха мн тъпо...а ся секи се пише голям маняк на тема хаос...Не че ми пука да аз слушам всичко..зависи от компанията + градуса![]()
The Spark
в наща тучна мила страна, за добро или за зло всичко е изкривено под някаф ъгъл... криво огледало ако щеш![]()
кото им пускат по музикалните канали, туй ще слушат, кото им пускат по дискотеките, това е
нали от време навреме лятото пускаха по дискотата по 1 песен на Рамщайн така откъсче и ся сички ги 'уважават' мн![]()