.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 65 от общо 65
    Мила, КУЦ ти е аргумента, не разбираш ли, че няколко хиляди години са незначителен период ако искаш да наблюдаваш значими еволюционни промени.

Имам един приятел, евангелист, който твърди, че първите хора живеели по 900 години...което е противно на всяка логика. Всеки ден водех безкрайни спорове с този човек и винаги, когато излизах с аргумент, той ми цитираше библията, а тълкуването му беше абсолютно буквално, без капка усилие за разбиране.

Не споря за достовеността на писанията в библията, но това сляпо да следваш и да се доверяваш на всичко прочетено, било то свещен текст или Шифъра на Леонардо, най-малкото не е признак на интелигентност.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    дай доказателства или поне някаква теория, която да има някакъв смисъл, а не да правиш изявление, че са били по няколко метра и т.н., откъде ти хрумна?

А Мулдашев е човека, който лансира тези простотии...
    Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит.
    Битие 5:3

А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери.
    Битие 5:4

И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря.
    Битие 5:5

Сит живя сто и пет години и роди Еноса.
    Битие 5:6

А откак роди Еноса, Сит живя осемстотин и седем години и роди синове и дъщери.
    Битие 5:7

И всичките дни на Сита станаха деветстотин и дванадесет години; и умря.
    Битие 5:8

А Ной беше на шестстотин години когато стана на земята потопът от водата.
    Битие 7:6

И след потопа Ной живя триста и петдесет години.
    Битие 9:28

И всичките дни на Ноя станаха деветстотин и петдесет години; и умря.
    Битие 9:29

----- И ето как след потопа човешкия живот става по-кратък! -------

А Авраам беше на сто години, когато се роди син му Исаак.
    Битие 21:5

Сара живя сто двадесет и седем години; тия бяха годините на Сариния живот.
    Битие 23:1

И числото на годините на живота на Авраама, колкото живя, беше сто седемдесет и пет години.
    Битие 25:7

На колко си години?

Нощни птици.......

Споровете са безсмислени,просто защото едни винаги ще си вярват в еволюцията,а други(включително и мен) в Бог.Всеки вярва в това,което смята за истина.В същия раздел в тема "Еволюция" писах достатъчно относно тези идеи.Който желае може да погледне.Просто нямам нерви да пиша наново всичко.
    Лека вечер на всички!

Цитирай Първоначално написано от -Myrth-
    На колко си години?

Пф,а ти на колко си?

Град
    София
    Мила, КУЦ ти е аргумента, не разбираш ли, че няколко хиляди години са незначителен период ако искаш да наблюдаваш значими еволюционни промени.

Не споря за достовеността на писанията в библията, но това сляпо да следваш и да се доверяваш на всичко прочетено, било то свещен текст или Шифъра на Леонардо, най-малкото не е признак на интелигентност.
    Самия факт че сравняваш Библията с "Шифара на Леонардо" говори за твоя интелект!

ПП.
    И като аргумента ми, ви е толкова КУЦ, що се занимавате с КУЦИ работи?

Достатъчно млад, за да допускам всичко и достатъчно възрастен, за да не се доверявам сляпо на нищо, както потребителката от по-горе.
    Библията не е аргумент, хора, размърдайте си малко акъла...или ви е страх, че новите идеи и познания няма да се понравят Богу?

Град
    София
    Достатъчно млад, за да допускам всичко и достатъчно възрастен, за да не се доверявам сляпо на нищо, както потребителката от по-горе.
    Библията не е аргумент, хора, размърдайте си малко акъла...или ви е страх, че новите идеи и познания няма да се понравят Богу?
    1во - на достатъчно години, че да мога да преценя какво е вярно и какво не!
    2ро Библията не е аргумент за теб, но за мен Е АВТОРИТЕТ!
    Сляпо вервающия си ти, защото човешките теорий, немогат да се сравняват с Божието слово!

Въпрос на лично обеждение, всеки избира в какво да вярва!

"Утрото е по - мъдро от вечерта!".Отивай да спиш.И утре(имам предвид след изгрев,защото вече е 'утре') на избистрена мъдрост и разсъдък ще пиша и аз.Зависи дали те ми "промълвят"въобще да пиша,защото някои съзнания винаги ще си останат заблудени,каквото и да говоря.....
    Приятна вечер на всички!

Не вярвам в никакви теории, но ми е интересно да чуя различни мнения, включая твоето.
    Библията е пълна с авторитет, даже прелива. Но не мога да я приема като такъв за себе си, някак не ми допада идеята да бъда грешен по рождение и да бъда съден за греховете си от някой друг, освен от есетсвеното стечение на обстоятелствата (каквото си надробиш, това ше сърбаш, за по-просто). Човешката мисъл е забележително явление, а твоят АВТОРИТЕТ не толерира употребата й. Затова следващия път, когато ми отговаряш, а аз се надявам да има такъв, моля, не цитирай Библията.

Не искаш да приемеш, че си грешник? Хах.

Цитирай Първоначално написано от Christ
    Не искаш да приемеш, че си грешник? Хах.
    Не. Всъщност самата дума не ми допада. Човек който прави грешки. Греши. Върши грехове...не обичам да ми се натяква.

Иначе допускам, че може да страдам за тези си думи някой ден. Общо взето нямам нищо против Бог и вярващите, стига да не се стига до физически (или Астрални ) конфликти.

Град
    тук таме
    Но никой не се пита,реално аджаба всъщност кое е истината.....а истината е пред вас!Само като се замислите какъв е смисъла на живота и ще достигнете до убеждението,че не съществуват сюриалистичните заблуди.
    "Утрото е по - мъдро от вечерта!".......доста грешна теория и ще ти кажа защо е грешна!Сутрин като се събудиш и започваш да мислиш "уффф ама сега имам да правя това и това и да не забравя това и на работа и зъбите и един душ и да хапна и т.н."....докато вечер се отпускаш....свършил си всичко което се е искало от теб,вече нямаш други ангажименти за които да мислиш и можеш свободно да разсъздаваш без да си разпиляваш мисълта и без да се разконцентрираш.

"Сляпо вервающия си ти, защото човешките теорий, немогат да се сравняват с Божието слово!"
    Религията е създадена от хората и словото е срердство за общуване,нищо повече!

Спрете да цитирате бибилията че ме разсмивате

Град
    Някъде по широкия свят...
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    Но никой не се пита,реално аджаба всъщност кое е истината.....а истината е пред вас!Само като се замислите какъв е смисъла на живота и ще достигнете до убеждението,че не съществуват сюриалистичните заблуди.
    "Утрото е по - мъдро от вечерта!".......доста грешна теория и ще ти кажа защо е грешна!Сутрин като се събудиш и започваш да мислиш "уффф ама сега имам да правя това и това и да не забравя това и на работа и зъбите и един душ и да хапна и т.н."....докато вечер се отпускаш....свършил си всичко което се е искало от теб,вече нямаш други ангажименти за които да мислиш и можеш свободно да разсъздаваш без да си разпиляваш мисълта и без да се разконцентрираш.

"Сляпо вервающия си ти, защото човешките теорий, немогат да се сравняват с Божието слово!"
    Религията е създадена от хората и словото е срердство за общуване,нищо повече!

Спрете да цитирате бибилията че ме разсмивате

Аз съм атеист и не вярвам в Бог,но още по-малко вярвам в приказките на някакъв тлъст дядка завършил "Харвард".
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си