- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Признаване на Косово
Стига със сърбоманските глупости, първо Родопите е абсурдно да станат като Косово, защото просто това няма как да стане. И аз съм бил много пъти в тези райони и мога да те уверя, че макари да има едно 40% турци, българите са останалите 60%. И да ти кажа точно в едно Кърджали българите са много повече от турците. Проблема са само околните села, които в мнозинството си са турски. Така че в големите градове в района българите преобладават. И просто няма как ей така турците да обградят този район и да си направят държава, защото просто никой няма да им позволи да го направят, защото ще избухне гражданска война, освен това си нямат хал-хабер как се прави държава, а и ЕС няма да позволи да се отцепват в неговите рамки области, които да се превръщат в нови държави. А и не съм чул мнозинството от турците в Кърджалийско да са заявили, че искат да се отделят от България. Има тук там някой друг провокатор, който се опитва да всява паника и смут и да говори от името на всички турци, че искали да се отцепват, но това въобще не е вярно. Напротив, българските турци много добре съзнават, че свободата, която я имат в България никога няма да я имат ако се присъединят към Турция. Затова те не са толкова прости да изберат по-лошото пред по-хубавото. Просто в Турция тях ги смятат за българи и ги наричат "гяури". А и както съм казвал в други коментари, за да се отдели населението на една област в самостоятелна държава, то трябва да има някакви правни основания за това. Като например нарушаване на човешките права и свободи, както беше с албанците в Косово, които дълго време бяха мачкани от Сръбската държава. Тука при нас такова нещо няма и просто е невъзможно поне на този етап, а аз вярвам, че и по принцип е невъзможно турците да се отделят в самостоятелна държавна единица.Първоначално написано от NeNoRMaLNiKa
И още нещо- не наричай албанците цигани, защото те не са такива. Албанците са потомци на илирите, тоест траките и е смешно да бъдат приравнявани с цигани. Виж сърбите има много по-големи основания да ги наречеш цигани, понеже е имало много голямо смесване на сърби с цигани по време на турското иго. А и ако трябва да бъда искрен, предпочитам милион пъти повече съюз с албанците, пред такъв със сърбите, от които освен лошо не виждам какво друго сме видели. Едва ли и турците в исторически план толкова целенасочено са се опитвали да унищожават всичко българско, колкото тези злобни сръбски мръсници. А и албанците са ни били съюзници в борбата срещу сръбските тирани след попадането на Македония и Западните покрайнини окончателно в пределите на Сърбия.