Насилието в училище и по принцип насилието си е отвратително нещо. Не мога да разбера как може да има толкова бездушни хора, че да тормозят другите за удоволствие, но ги има. И колкото и да не съм фен на насилието единственият начин да им се противодейства е с насилие. Защо? Ами порочната системата която би трябвало да се справи с проблема изглежда е ужасно калпава и неспособна да постигне каквито и да било. Много от учителите са незаинтересовани и гледат да не се намесват в пререканията между учениците. Агресорите пък по принцип са изключително тъпи индивиди без една мозъчна гънка, за да проумеят колко жалки и противни са всъщност. При тях думите не помагат - те не са в състояние или не искат да ги разберат. За това единственият начин да бъдат спрени е с агресия. Важно е да се знае, че една огромна част от тях са големи бъзливци избиващи комплекси и когато нещата загрубеят подвиват опашки. И аз съм имал проблеми с подобни типове и след като видях, че с добро няма да има развитие и започнах да раздавам юмруци и столове всичко се оправи. Разбира се винаги има по - лесен начин - преминаваш на самостоятелно обучение или един вит бягаш. За съжаление обаче животът е гадна и несправедлива игра и рано или късно пак ще се сблъскаш с тези индивиди и ще трябва да ги смажеш ако искаш да те уважават. Понеже забелязах, че някои хора говорят за самоубийство... Защо самоубийство? Разбирам какво имате предвид, но нима е по - страшно да се изправиш пред някакви агресорчета, от това да застанеш пред смъртта?! Изобщо замисляте ли се, че след като се самоубиете ще нараните тези които ви обичат и които вие обичате. Пътят наистина е стръмен, осеян със скали и остри камъни, болезнен, но когато стигнете върха ще видите, че въпреки всичко си е струвало. Дали ще изкачите зависи от вас, но аз знам, че дълбоко в себе си всеки има силата да го направи. Следвайте мечтите си ^^
suzka33 не вярвам да те изключат, особено ако до сега нямаш тежки провинения. Но пък напоследък много от учителите нещо са по изперкали та знаеш ли им акъл. И все пак мисля, че няма да те изключат, загубата на ученици води до загуби за училището.