- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Българи в Италия
Poznavate li bulgari koito jiveqt v Italiq? Bihte li iskali da jiveete tam? Az jiveq tuk i e superrr!
7 точка от правилата
moderated by Coki
The Prodigy = The legend!
mnogo cigani ima v rim ... po zle i ot sofia
аз живея/уча в италия ама нещо не ми харесва особено щото не мога да се запозная с никой все още и ми е самотно![]()
M2O Musica allo stato puro!
Първоначално написано от nekaduren
![]()
и аз така ....
Se continui cos
Леля ми отиде в Италия да работи и е много доволна. Аз лично не бих напуснала Б-я но ако го направя ще бъде в САЩ
МОМИЧЕ СЪМ !
PEACE ||//
Suzuki - Way of life!
аз сега след 2 седмици утивам при наще в рим някой има ли там?
Аз сега уча в Италия за първа година и е мн мн яко!![]()
![]()
Всички тук са толкова добри; намерих си приятили; класът ми е мн як; горе долу знам италиански, (защото идвах и ваканоците за малко миналата и по - миналата год.) и съм доволна, че доидох!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз съм една от тях..Първоначално написано от visok
Тук съм от 7 години и не мисля да се връщам в България, дойдох малка и вече свикнах, тук бяха най-хубавите ми години и самото ми израстване за което културата и общоприетите норми много помогнаха.. Обичам България и се връщам доста често, о не виждам своето бъдеще там.. Имам много приятели, италианците са много ценни такива ако попаднеш на точните хора 'щото има и много боклуци ..
Аз съм в Legnano, Милано.. Видях, че има доста от Рим ..![]()
Имам роднини в Милано - леля ми и братовчедката и един др братчед
хах ... имала съм възможността да отида, но .. не съм![]()
Еми майка ми работи в Италия, но единствено нещо което я задържа там са парите.. Иначе каза че хората са отвратителни![]()
ПП. Тя е в северната част
Научете първо смисъла на думата "Уважение" и чак тогава говорете за "Любов"..![]()
^ Ами тя работи, не е дошла за да опознава хората, тоест да са фр..![]()
Не съм била в Италия, но много искам да отида. Харесала съм си 1 университет NABA (Nuova Accademia di Belle Arti) в Милано с графичен дизайн и се надявам, че ще уча там. За тези, които живеят в Италия как са хората според вас като характер. Много ми се ще да срещна хора, с които може да се разговаря, да се интересуват от изкуство и да се забавляват. Според вас италианците такива ли са?
Az moga da vi kaja za6to ne im haresva v 4ujbina,za6toto nqma takiva selski beci kato v blagariq da kre6tat i vikat kato zaklani zatova.Za6toto sa vazpitani horata a balagrite sa carvuli (ne vsi4ki i az se radvam 4e ne sam ot tqh).Horata sa vazpitani kato te vidat 6te te pitat kak si dobre li si...Apak balagrite kato se vidat poznaite kvo se pitat osbedno v 4ujbina (Kade raboti6 i kolko pari vzima6) te carvulite nqma da te pitat kak si ama kade raboti i kolko pari vzima6.Izsara me e da se nareka balagriq i mi e mnogo gadno 4e dicite selqni sa oti6li da zlepostavqt balgariq i v 4ujbina imame prekrasna strana s nekadarni opravni i prosti hora.Eto tova e balagriq.Tova lqto bqh na po4ivka!Poznaite kade?Ami v balagriq ot 3 god ne bqh se pribiral.I da vi kaja nqma nikakva promqna moqt krad Yambol ot koito sam rodom ni6to ne se e promenilo daje e stana o6te po zle ima nqkoi drug nov magazin i bakna i tova e.I nai gadnoto e 4e kato ima kaje6 4e ne jivee6 v balgariq i te sa super zavistlivi i mrasni.Kogato vlqzah v edin magazin stoq i 4akam da doide prodava4kata i i vikam zdravei imate li (ciagri primerno zabravih kvo izkah si kupq) i tq vika da imam drugo ko 6e izka6???...Oh tova e ot men i sled 50 nqma da se varna v balgariq.Tam vlastva6 mutrite i ciganite!!!
Izvinete che ne pisah na kirilica!
В Италия съм от 1 година.. е, какво да ти кажа.. има мн добри хора(говоря за по-порасналите) ,а иначе младеща е като нашите Teen-ове, даже по-изперкалаПървоначално написано от devi
Забелязал съм още, че са много набожни
![]()
Kогато съм спонтанeн, когато се доверявам на интоицията си, обикновено успявам.Логиката обаче ме вкарва в неприятности.
Преди три месеца баща ми отриде в Италия да работи.
Оо да.. познавам.. себе си.. живея тук от 5 месеца и определено бих дала и живота си да се върна в България, защото може да е мизерия и т.н. както всички я наричате, но когато я напуснете разбирате колко всъщност сте си свикнали с тази мизерия и как като родината втора нямаИ така де.. аз ако можех да се върна.. жалко, че нямам право на избор.. но повярвайте Италия далеч не е по цвете от България.. все едно и също е.. тука даже хората са много по ограничени и глупави.. аз лично ги мразя
![]()
България ис дъ бест!![]()
Don't stop..make it pop..DJ..blow my speakers up..tonight..Imma fight..til we see the sunlight..tick tock on the click..but the party don't stop..
Аз само като виждам колко грамотно пишеш (нямам предвид латиницата) и си изваждам изводите.. България за теб защо е такава.. защото си много горд, че живееш в друга държава ли.. но ако трябва да сме честни Италия е същото като България.. а ако трябва да сме още по честни хората в Италия са много по - ограничени, глупави, лицемерни и т.н.Първоначално написано от c4
Но всеки си има право на мнение де!
![]()
Don't stop..make it pop..DJ..blow my speakers up..tonight..Imma fight..til we see the sunlight..tick tock on the click..but the party don't stop..
Момиче,бях на твоите години когато отидох във Италя да живея при майка ми и брат ми.първата година беше рай-без проблеми,на всички в даскало си им интересен и те водят по кафета,нагоре-надолу..в училище сичко е перфе..не знаеш още езика,даскалите ти пишат яки оценки ..айляк от всякъде...докато на втората година ти се ебава майката от всякаде ...тогава идват проблемите,наркотиците [всеки втори],нощните клубове е дискотеки,момчета,вечерен час,проблеми с родителите... тогава заебх всичко защото с майка ми не се понасяхме...бях bucciata [преповтарях в училище] и заобиколена от проблеми и нерви ...много кофти се получи ...и все пак се прибрах в Б-я е си чувствам по щастлива от всякога...вече се връщам само да ваканцийте да видя майка ми и някои приятели....Първоначално написано от vikanri96
надявам се при теб да се получи различнонаистина ти желая успех!
^ Да ти кажа честно забелязвам защо си била bUcciata !
Ужасно набожни!! Тва тяхното никъде не съм го виждала..Първоначално написано от InvaiDeR
AniChka37, за 5 месеца успя да опознаеш всички италианци и да разбереш какви са, каква е държавата им и какво ли още не.. Така като гледам ти си ограничената, не те.. Аз съм тук от 7 години и мисля, че съм видяла много много повече от теб и въобще и през ум не ми минава да ги нарека ограничени, лицемерни и не знам си още какви.. Просто още не си разбрала много неща.. Но всеки с мнението си..
Сестра ми се ожени в Южна Италия и хода при нея за лятото , майка ми иска веднага след като завърша средно, да ме изпрати там да уча више .Кво мога да кажа за хората там...Ми там си беше нещо като в провинцията .Много са мързеливи , набожни ии неграмотни.Никой не знаеше английски или немски, да не говорим за лекарите как мъчиха сестра миНо ми харесва да някъде , че са по-освободени от българите не са толкова консервативни.Как може да отидеш в съседката за да си направиш макароните
Без покана.Рядко съм ги чувала да се карат или нерват , друг е въпроса , че тяхното говорене е викане и ми беше трудно да свикна.Хареса ми , че не приемат повечето неща толкова на сериозно
![]()
You can't play on broken strings.You can't feel anything that you heart don't want to feel.You can't feel something ain't real.
Първоначално написано от c4
Не си прав/а!! Ако отидеш например в Белгия хората те подминават на улицата и въобще не те забелязват защото всеки е сноб и се мисли за нещо повче от останалите ... нещо което в българия не се случва. Ти срещал ли си българин в чужбина и заговарял ли си го? Ако не си казвам ти държат се с тебе се едно са видяли господ! Аз супер много се гордея с България! Италиянците са също яки хора и са близо до нашите характери.. и са много емоционалниаз хубаво написах темата, но за съжаление вече не живея в италия и много ми липсва!!
+1111!!! мноооого правилно .. всичко което казаПървоначално написано от Linns
![]()