Цитирай Първоначално написано от Alabalaportokala
Флаерка,сервитьорка,барман ка,танцьорка,администратор ка?
Лололол полека полека бейби полека. Слез на земята. Първо за да е флаерка трябва да е комуникативна личност която знае английски и немски. А не да ми се изчерви от първия германец който и се усмихне. За барманка е просто е абсурдно. За да я вземат в някой хубав хотел се иска опит. Мене миналата година едвам ме взеха на Хелена с 8 месеца зад гърба си. Отделно трябва да имаш диплома за барман. В Слънчев бряг ако не си син / дъщеря на собственика на хотела барман няма да станеш. Танцьорка къде ще я кара ? Ахахаха а за администраторка дума да не става. Затова се иска 25+ с висше образование. Сервитьорка при 16 годишна възраст може само ако има стабилни връзки.

Нямаш ли някой познат / роднина който да те уреди да продаваш нещо - детски играчки, сувенирчета или някакви такива работи ? Това ще свърши идеална работа. Или пък сладоледи да правиш или дюнери. Фрешовете са нашумели.

А пък най си е оферта да покажеш цицките си пред чужденците с оферта за 50 евро докосването
Почти нищо общо. ^^

За флаерка може да стане абсолютно всеки. Повечето не подбират. Комуникативна? Да научиш 5 изречения как да упътиш някой немец/руснак/румънец? 9-10 клас се шмааааткат цяло лято на Златните с тия флаери. Пък и вече кой не знае английски?

За барманка също не е абсурдно. Естествено, някой, който развее една псевдо 'диплома', че е изкарал такъв курс ще бъде с предимство, но това далеч не е задължително. Миналата година един приятел работи като барман... обучиха го там колкото го обучиха и толкова. За барманка в дискотека пък там гледат предимно визията и опаа - ти си.
Там на Слънчев бряг се тежкарят явно. При нас на Златните/Дружба хора не могат да си намерят... така че...

Това за танцьорките не го разбрах, но също всяко момиче може да го 'работи', което умее поне малко да танцува. Само дето не се славят с много добро име тия девойки.

А т'ва за администраторите беше най-изтрещялото мнение. На мен на 18год ми предложиха да бъда администратор в хотел, дето едва бях завършила гимназия... камо ли да съм на 25+, че и с висше. Tииииху малку. На 25 с висше никой няма да се хване да работи за 400-500лв.

Сервитьорка също може да се стане лесно, само че трябва да се търси да се пита. В интернет редооооовно търсят такива. Имах съученици още 11-12клас, които лятото работеха това.

Вече далеч не ти трябват чаааак толкова връзки, че да си намериш работа. При тоя нисък процент на безработица и трудното намиране на персонал да не мислиш, че кой знае колко много подбират. След месец-месец и нещо започва сезона.
А и това не са някакви 'длъжности' /гореизброените/, които да изискват някакво специално образование или нещо. Плюсовете са единствено езиците по курортите. Това е. Излъчване и визия също. Даже умствения капацитет не е кой знае колко необходим. ^^

Така че смело напред. Единственият недостатък обаче е работното време. Казват ти на смени. Идват и ти съобщават 'ами то втора смяна няма да може да дойде' дрън-бръм и айде още 8-9часа. Така като нищо могат да ти се съберат 13-14ч и на следващия ден пак, и пак, и пак...