- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Жените ще произвеждат синтетични сперматозоиди
Статия от http://science.actualno.com
Скоро жените може да произвеждат сперматозоиди, което ще позволи на лесбийски двойки да си раждат биологични дъщери, твърди в. "Индипендънт", като се позовава на резултати от английско изследване.
Авторите на изследването планират да искат разрешение да произвеждат клетки на синтетични сперматозоиди от тъкан на женски костен мозък. Преди това бе доказано, че от тъкан на мъжки костен мозък могат да се получат рудиментарни клетки на сперма.
Постижението подсказва, че е възможно да се възстановят оплодотворителните способности у мъже, които не могат да произвеждат сперма по естествен път.
Тези резултати показват също, че е възможно от тъкан на женски костен мозък с помощта на стволовите клетки да се получат клетки на сперматозоиди, заяви проф. Карим Найърния от Университета на Нюкасъл он Тайн (Великобритания). Това означава, че жените ще могат да си зачеват само дъщери.
За зачеването на момчета пак ще е нужна Y-хромозомата от мъжката сперма. "Женското самооплождане е теоретично възможно", каза проф. Найърния.
"Въпросът е дали клетките на спермата функционират или не. Не мисля, че съществува етична пречка, тъй като процедурата не е опасна. Ще поискаме разрешение да използваме наличната банка на стволови клетки от костен мозък в Нюкасъл.
Нужно ни е разрешение от жената, предоставила костния мозък, от комитета по етика и от самата болница". Ако от женски костен мозък бъдат получени клетки на сперматозоиди, те ще бъдат доведени до зрелост в лаборатория и ще бъде изпробвана способността им да преминават през външната обвивка на яйцеклетка от хамстер.
Проф. Найърния увери, че на този етап екипът не планира да произведе женска сперма за оплождане на човешка яйцеклетка.
Резултатите от изследването са публикувани в сп. Reproduction: Gamete Biology. Миналата година под ръководството на проф. Найърния екип от Гьотингенския университет в Германия за пръв път произведе жизнеспособна изкуствена сперма от ембрионални стволови клетки на мишки.
От нея биха получени седем живи мишлета. Най-новите изследвания на учения върху клетки от човешки костен мозък дават възможност да се помогне на мъже, които не могат по естествен път да образуват сперма. БТА
хехеми мн хубаво
Когато се изкачваш по стълбата поздравявай,защото когато слизаш срещаш същите хора!
Лесбийките сега трябва да се радват ама и да почерпят![]()
Абе тва е голяма глупост.Браво че са го открили като метод или там квото е, ама се пак мъжете би тряло да си я варшат тая работа. А за лесбийските семейства н.к.Нз тва дете колко нормално ша израсне![]()
Жалко, че живея в града на курви и педали... Мразя всичко и всички..не ми трябват приятели, нито тъпата любов..уважавам всички истински играчи,ама в последно време всички са тъпи лизачи и подмазвачи..
Без коментар... Мъжа и жената са създадени с функции... простотия пълна.
Еййй не е чесно, че то ние мъжете в скоро време май няма да сме ви нужни вече!?!![]()
Всичко свързано с компютри!
Taka e tova e prostotiq !
Ейй какво не измислят вече бе![]()
След време остава да открият и месечен цикъл при мъжете![]()
![]()
![]()
Аааах не баси гадното откритие.. Мъжете няма да са нужни :І какво ще правааа
The Spark
Абсолютно..Първоначално написано от Christ
![]()
Животът е адът описан в Библията!
На мен ми звучи малко странно,някак вървим срещу Природата си. Независимо от откриятията,ние,жените,вин ги ще имаме нужда от някой представител на мъжкото племе![]()
![]()
поредното откритие,с което тъпите феминистки ще оправдаят грешните си виждания![]()
Представяте ли си момчета будите се една хубава сутрин...хубава само привидно де...и чувате думите "Скъпи съжалявам , но искам да имам дете от най-добрата ми приятелка" както аз така и вие сигурен съм ще сте шах и мат!
А бе ако това беше нормално, природата щеше да ни е създала да можем и така - с човек от същия пол да можем също да.....налитака че колкото и да съм либерална, не мога да го приема това
![]()