- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- за или против униформите сте
Black`Wings, напълно съм съгласна с аргументите ти! И в моето училище не са се опитвали да въвеждат униформи (и няма да го направят, преди да съм завършила), но пак сме сред най-най. Когато бяхме подгответа на някой му хрумна великата идея, че нашият клас изгаря от желание да носи някакви си значки на училището и ръководството едва ли не със сълзи на очи от умиление ни раздаде. Никой никога не ги е слагал мн ясно! Какво се заблуждаваме, че едните униформи ще ни оправят образователната система. Първо да накарат учениците (в някои училища) да се замъкнат от близките кафета в час, че да има кой да носи толкова толерираните им дрешки...
It's like I can't breathe
It's like I can't see anything
Nothing but you
I'm addicted to you...
Против униформите съм, както и против всичко останало, което се опитват да ми налагат със сила. Те, униформите, унищожават индивидуалността на човека, за която той се бори и го правят просто част от 'стадото'. И като се вземе предвид и факта, че няма как да бъде избрана кройка, която да се хареса на всички е много жалко, защото, например, има момичета, като мен, коите не обичат да носят поли, или просто не чувстват комфортно в тях, или пък смятат, че не им отива. Защо някакви там, изкачили се по-високо в стълбичката на Смирненски, си мислят, че имат правото, да ни налагат как да се обличаме?! Директорите предават учениците за 40 000 лева/евро. Както винаги и тук са намесени парите. Жалко, но факт..
"Хората сега са глупави стада,
стискайки зъби подават си ръка,
не, аз не мога да спя сега!"
Ахат - Черната Овца
Не се спираше пред нищо и имаше сърце от лед.
Не чувстваше ни радост, ни болка, нито мъка и тъга.
...униформите показват принадлежност...и по този начин има шанс съзнанието на малките да спре да се промива...родителите на хората, нямащи достатъчно пари, да се мъчат, за да може дъщеря им/синът им да изглежда прилично, но пак да му се подиграват, защото няма ново парцалче всеки ден...училището е институция, като имате да показвате индивидуалност я показвайте в истинския си живот...училището не е място да си развявате новото минижупче, или новия телефон, то е обществено място и там трябва да се спазва някакъв етикет...освен това, униформите учат на ред и приучават към определен вид поведение, да, на вас може да не подействат, но на деца 1-2-3-4 клас....
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Това за табОретките не го схванах особено, ако имаш предвид, че всички ще са еднакви- аз и сега не виждам особено разнообразие в 60% от момичетата-така наречените куклички, фиешъни и тн. Иначе и двете страни си имат плюсове и минуси, но аз съм по-скоро за. А и съм напълно съгласна с едно мнение, което веднъж четох : Ако индивидуалността ви се изразява единствено в начина ви на обличане в училище-да ви имам индивидуалността.Първоначално написано от kuklichka_bg
Don't worry, be happy!
Protiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiv.nikoga nema da go obleka tvaaaaaaaaaaaaa![]()
![]()
![]()
Bubbly, не е толкова до това как ще се обличаш, а до факта, че някой друг те задължава да носиш някакви дрехи. Те ни вземат правото на свободен избор първо с това, а после ще тръгнат да ни промиват мозъците с нещо друго. Отдалечих се от темата, спирам.
Не се спираше пред нищо и имаше сърце от лед.
Не чувстваше ни радост, ни болка, нито мъка и тъга.
Първоначално написано от <sladka_me4ta>
i nie taka vikahme, ama segaa.. (e evrno 4e ne gi nosim postoqnno i vseki den ama....) kato vi slojat nqma kade da idete i 6te gi nosite
![]()
Ако е няква яка
ПРИМЕР: Стифлер от 6тата част на American Pie - DA DADA DA DA ИСКАМ уникално яки са![]()
The Spark
Индивидуалност..
вие да не сте на модно ревю бе?
може да си показвате 'индивидуалността' където си пожелаете извън даскало
Против ест. Егати те кои са,че да ми казват какво да нося?!Аз ако нося някакви мизерни вратовръзки,полички на карета или ризки...е,значи държавата наистина е отишла на майната си,ебати. Според мен тия неща са напълно ненужни. По този начин децата в училище не могат да изразят себе си,не на всички ще им отива. Абе въобще министъра да го духа...
![]()
За!
Във всички "бели" държави в елитните училища се носи униформа.![]()
Това цели наистина равенство между учениците, за да няма проблеми на тема ВИЗИЯ поради финансови затруднения на дадено семейство. Тук идва проблема, обаче с цените на униформите. Моята информация идва от ученици от Руската гимназия в Бургас. Униформите им са 130 лв. и са направени коя от коя с по лошо качество: къса се, разшива се, зимата държи студено, лятото държи топло.. УЖАС. Ако ще има униформа, то нека да е съобразена по цветове и модел с модата за годината. Без това се налага всяка година да се купува нова униформа, щот от предната година е умаляла вече. Нека бъде съобразена цената и качеството, та да издържи "задължителното облекло" по- дълго време.![]()
И все пак не мога да кажа дали съм против униформите... то не става въпрос само за училищата. В Макдонълдс също има униформи. Те пък са със зашити джобове, което не позволява на работещите да взимат бакшиш. Униформата е гадно нещо.![]()
Против, защотооо к'вато съм слаба сичко ще ми седи адски смешноне базикам се амм против сам се пак аз си се обличам както искам, щото имахме едни неща кат гердани с знака на училищетоо целите тъмно зелении ужасни бяха
и ти висят на врата , аз си го сложих на кръста като коланче и беше мн якоо обаче мина директорката ''МЕТЪР, НА ДЕКЪР '' ии тя кат ме погнаа оо ужС не не не против !
пък и всеки си има собствен стил
![]()
ЗА!...Ако е няква яка...
зАкФо Да сЪ нАпИя и дА лАзЯ пО зЕмЯтА..кАт мОа дА сЪ нАпУшЪ и дА лЕтЯ иЗ НеБеСаТа..?
protif est.to ostava i za drehite da ni kazvat..kak trqq![]()
I don't want to be anything other than what I've been tryin to be lately
All I have to do is think of me and I've peace of mind
ПРОТИВ...Са кво с тея униформи искат да ни върнат в 18 век ли?! В патриархалното време на миналия век..На края ще искат и да ни избират и мъжете като едно време както са ги женели нито си виждал за кой се жениш,нито нищо.Така че съм против униформите.
Първоначално написано от Morskoto_oko
Ааа в Макдонълдс ризките са им много сладкии :]]
Против! Всеки трябва да има право да се облича както си иска : =D>
PROTIV za kfo sa vi uniformi(na teq det sa ZA)ebati gadnoto seki den s edni i su6ti drehi i bez grim i bez mnmnmn ne6ta![]()
Ako imah 10 sredni prusta i desete 6tqha da sa za vas!!!! :*
Определено съм ЗА въвеждането на униформите . В крайна счетка не сме там на модно ревю , а на УЧИЛИЩЕ ! Не сме там за да си показваме /без извинение/ задниците , а за да получим образование![]()
ако единствените ви социални контакти са само в училище ("пък къде ще си показвам дрешките") ви съжалявам....
госпожицата - 18-ти век сме били под турско робство![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
se pak seki ima pravo da se obli4a kakto si iska tva e tupo da ti nalagat nqkvi drehi
az sum vijdava uniformi da hodi6 s poli4ki 4orapoga6tnici i nekvi sme6ni rizki nikoga ne bih oblqkla uniforna vijdala sum mnogo deca po ulicite s uniforni tva e mn gadno....![]()
Ako imah 10 sredni prusta i desete 6tqha da sa za vas!!!! :*
да ти кажа говоря метафори4но