- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Урок по правопис
като не си сигурен в някоя дума напиши я Google както се мислиш че се пише, а ако е грешно то ти излиза правилния начин![]()
И кво като седнеш да пишеш съчинение на изпита и ще ходиш до интернет залата всеки път?Първоначално написано от oth_fenka
вече са 9..Първоначално написано от find_m3
![]()
иначе е обясних
London Tipton
ЛаВка идва от лавица. За тази и аз се интересувах и питах учителката си по БГ![]()
П.С.:Познавам човек, които в 8 клас е написал сарце, просто няма да коментирам...
My heart is broke but I have some glue
Вярно е ,че има много неграмотни ,но има някои ,които съзнателно правят грешки - например верно/вярно ... верно звучи много по-яко :]]
а как е правилно ... сграда или зграда :P
Сграда! Иначе имаше няколко думи, за които наскоро се чудех как точно се пишат, но в момента ми излязоха от главата. Както и да е, по-нататък като се сетя за тях ще се включа в темата.Първоначално написано от _siNNer_
![]()
Левски шампион але але!
хах и на мен ми казата даскалката ,че идвало от лавица , а аз мислех ,че е от лафя![]()
^ и аз имах такива думички,но сега не се сещам
обясних
тъй или тей според вас( в преводе не гледайте гуугъл и речници!!!)
Ми за "тЕй" не съм чувал...![]()
чуй![]()
Първоначално написано от SonyEricsson
Първоначално написано от comics
Първоначално написано от Make_Me_Laugh
ми обясних е...
точно тази дума не би трябвало да е проблем,но много често се греши при думи с променливо Я,например 'голям- големи' ,'бял-бели','пял-пели' и т.н..
аз не допускам такива грешки де,но много често срещам такива из форума...
лично аз имам проблем с бройната форма
/т.е как звучи и се пише някоя дума в мн.ч - двама ученици или двама ученика,например/![]()
ОбЯсних е... има правило за "Е" и "Я", ама не ми се пише![]()
еlsy![]()
Абе вчера ми се регистрирал и вече му пораснала работата.И се пише ВЕРНИ тая тема е за такива дебили недорасли на мозък ,а може и на години.Поне да се беше постарал да ми докажеш ,че няма смисълПървоначално написано от alex_devv
Забелязва се едно ужасно явление - заменяне на "на мен" с "аз".
Днес в две теми срешнах такива изречения и едното беше "аз понякога ми тече кръв, когато ..."
То и аз не пиша особено грамотно, но се старая![]()
Адски много се дразня, когато някой почне да се оправдава, че това било само чат или само форум и т.н.... мамка му, езикът е създаден, за да се използва, а не да се променя - като сте грамотни, пишете грамотно. Какво значение има дали сте в чата или на контролно? Мисля, че човек трябва да се старае винаги да говори и пише правилно - не само защото е по-културно, но и защото така свикваш да не правиш грешки, което ти печели много точки в една по-интелигентна среда.
Аз правя грешки... но в повечето случаи се усещам и се поправям.
Дразня се на неграмотно изразяване - писмено или словестно.
-> Естествено, че е обясних...
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
И аз го мислех за "естествено",но резултатите говорят сами за себе си.
Пу.. Трябваше да изровя темата от четвъртата страница..
?ДоВтасах?
?ДоФтасах?![]()
EnjoY the LifE while u still can, 'cause u gonna be DeaD for a very LonG TimE
Да, но има и такъв момент, че някои хора нарочно си пишат неграмотно, или просто ги мързи да си напрегнат мозъчните гънки и да помислят.. "Как беше правилно.. Така или така?" Ама ние си ги търпиме и такаНа мен лично не ми пречат - това си е за тЕх
![]()
When I was young
It seemed that life was so wonderful
A miracle
Oh it was beautiful,
magical.
All the birds in the trees
They could sing so happily
So joyfully..
Всичко е относително