.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 63
    Супер фен Аватара на Barbie

Говорите ли за бивши сексуални партньори?

С приятеля ми спорим - редно ли е да го питам с колко момичета е бил преди мен. Той смята, че нямам право да му задавам подобен въпрос. Аз смятам, че след като му отдавам тялото и емоциите си имам правото да му задавам всякакви въпроси, които намирам за важни. (За мен има значение и фактът, че той е първият ми сексуален партньор, следователно е бил част от първите ми такива преживявания, освен това знае що-годе абсолютно всичко за мен.)

Та, вие знаете ли с колко души е бил приятелят/приятелката ви преди вас? Интересува ли ви? Вие самите смятате ли, че половинката ви има право да знае това за вас самите. (Пояснявам, че не става въпрос да водите задълбочени разговори относно предишни сексуални преживявания, а просто да сте наясно кога приятелят/приятелката ви е започнал/а сексуалния си живот и колко други партньора е имал/а.)

(Аз лично смятам, че приятелят ми има право да попита всичко, което го интересува за всеки аспект от живота ми и заслужава аз да му предоставя отговор. Ние се отнасяме сериозно към връзката си и сме заедно вече от доста време и ако е имало граници на лично пространство, които преди съм се стремяла да не прекрачвам, то те с времето се стопяват.)

P.S. Темата я пускам по настояване на приятеля ми, който не разбира, че след като за мен е важно да знам колко предишни партньорки е имал, значи се в някакъв момент ще му се наложи да отговори...ако ще и когато сме вече пред олтара

Напълно съм съгласна с теб. В крайна сметка, ако връзката ви е достатъчно сериозна и си имате предостатъчно доверие един на друг, трябва да можете да водите разговор за всякакви неща. И неудобните въпроси вече не би трябвало да са чак толкова 'неудобни'.

Изхождайки от тази гледна точка, да, говорила съм с приятеля ми за това. Питала съм го каквото ме е интересувало или просто ми е било любопитно, въпреки че той в началото се дърпаше да отговори, защото щяло да ми бъде неприятно или дрън-бръм. Аз щом съм се решила веднъж да питам, значи съм преценила, че няма да има кой знае какви 'последици'.
    И намирам за напълно нормални подобен род разговори.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на amatorium
    Ami da. Govorim. Interesuva me razbira se. Tova e chast ot opoznavaneto na edin chovek. Kakto vsichki drugi neshta i prejivqvaniq.
    Eating isn't cheating - Arnold

Голям фен
    Абе според мен по-важното в случая е дали ти искаш да знаеш тези неща. Аз допуснах веднъж грешката да попитам гаджето ми за тези неща и въпреки че отговора, който получих беше повече от нормален, да не кажа дори под очакванията ми, после ми беше много тъпо и разни неща само ми се въртяха из главата доста дълго време. Та оттогава съм на принципа да не питам за неща, за които знам, че какъвто и отговор да получа няма да ми стане приятно. Някои неща са минало и по-добре да си останат в миналото. Каквото е било преди мен по-добре да не го знам - няма абсолютно никаква полза да го знаеш, само може да си докараш измислени главоболия.
    Това се отнасяше за бройки и такива работи. Иначе според мен няма нищо лошо да го попиташ кога е започнал и някакви такива работи, но по-добре да не се задълбавате в тези неща
    П.С. Много ли гот ще ти стане да ти каже, че е спал с 20 преди теб? Помисли над този въпрос. А дали няма да е същото за каквото и число да ти каже

Цитирай Първоначално написано от WaKo
    Абе според мен по-важното в случая е дали ти искаш да знаеш тези неща. Аз допуснах веднъж грешката да попитам гаджето ми за тези неща и въпреки че отговора, който получих беше повече от нормален, да не кажа дори под очакванията ми, после ми беше много тъпо и разни неща само ми се въртяха из главата доста дълго време. Та оттогава съм на принципа да не питам за неща, за които знам, че какъвто и отговор да получа няма да ми стане приятно. Някои неща са минало и по-добре да си останат в миналото. Каквото е било преди мен по-добре да не го знам - няма абсолютно никаква полза да го знаеш, само може да си докараш измислени главоболия.
    Това се отнасяше за бройки и такива работи. Иначе според мен няма нищо лошо да го попиташ кога е започнал и някакви такива работи, но по-добре да не се задълбавате в тези неща
    П.С. Много ли гот ще ти стане да ти каже, че е спал с 20 преди теб? Помисли над този въпрос. А дали няма да е същото за каквото и число да ти каже
    Аз съм изключително ревнива, а що се отнася за секс съм и консервативна. И точно там е проблемът - за мен това е важно. Смятам, че тази част от живота и/или характера на човека до мен е от голямо значение и искам да съм наясно (именно защото гледам на връзката ни като на връзка с бъдеще). Не съм първата му сексуална партньорка и въпреки че не искам да ми разказва с кого какво точно е правил в леглото, искам да знам колко партньорки е имал. Че всеки отговор ще ме подразни е така - но липсата на отговор ме дразни много повече.

Ако и го каже, поне момичето ще получи отговор на въпроса си. При една връзка доверието и искреността са най-важните, а малко или много до тях се достига освен с жестове и с разговори и споделяне. Според мен си права да се интересуваш
    A day without sunshine is like you know...night

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!

Re: Говорите ли за бивши сексуални партньори?

Повече от фен
    Град
    plovdiv
    ami na men li4no ne mi e priatno da me pitat.izob6to kakvo e zna4enieto kolko sa?i ne me interesuva s kolko e bil toi,kolkoto pove4e tolkova po-dobre,6te e po-opiten

Ne mi e priqtno nit0 da me pitat, nit0 da slusham za bivshi

Re: Говорите ли за бивши сексуални партньори?

Цитирай Първоначално написано от sexita
    може би са 1-2 момичета и се притеснява да ти каже,за да не го помислиш за загубеняк...може да звучи абсурдно,но момчетата наистина го мислят... Тъпа работа...
    С него се познаваме добре, минало е времето, в което да го мисля за "загубеняк" Още повече, аз съм ревнива и старомодна...по-скоро е наясно, че може да има разминаване в ценностните ни системи.

Голям фен
    Абе говорете каквото искате, но аз си оставам на мнението, че от ровене на миналото няма да се роди нищо градивно в бъдещето. Каква е идеята да питаш за нещо, от което ще ти стане тъпо? Мазохизъм... Все пак част от една връзка е и да уважаваш правото на другия да има някакво лично пространство, което да включва някои неща, които той не иска да знаеш. А щом не иска, значи си има причина. А за теб не е болка за умиране да не знаеш точно тази част от историята му. А и откъде пък може да си сигурна, че ще ти каже истината, ако тоя въпрос го притеснява. Още не съм чул някое момиче да заявява в открит разговор, че е спала с 20-30 човека - ако ги питаш всички ще ти кажат 5-6. Така че задаването на такъв въпрос си е безсмислено...

Абе говорете каквото искате, но аз си оставам на мнението, че от ровене на миналото няма да се роди нищо градивно в бъдещето. Каква е идеята да питаш за нещо, от което ще ти стане тъпо? Мазохизъм... Все пак част от една връзка е и да уважаваш правото на другия да има някакво лично пространство, което да включва някои неща, които той не иска да знаеш. А щом не иска, значи си има причина. А за теб не е болка за умиране да не знаеш точно тази част от историята му. А и откъде пък може да си сигурна, че ще ти каже истината, ако тоя въпрос го притеснява. Още не съм чул някое момиче да заявява в открит разговор, че е спала с 20-30 човека - ако ги питаш всички ще ти кажат 5-6. Така че задаването на такъв въпрос си е безсмислено...
    С приятеля ми мислите по подобен начин. Но мойта гледна точка е друга. За мен миналото винаги има значение. Прекарвам настоящето си с този човек, желая да планирам бъдещето си с него - трябва да знам миналото му.
    В крайна сметка в една връзка идва момент, в който може да се каже всичко. Приятелят ми се чувства спокоен и свободен да прави и казва ВСИЧКО (или почти) в мое присъствие. Смятам, че моментът между нас, в който вече можем да знаем що-годе всичко един за друг, е дошъл. Поне той знае всичко за мен. (Всъщност, поне в моето съзнание в емоционално отношение животът ми е започнал, когато станахме близки. Дори и да е имало нещо преди него, то в този момент ми се струва безумно незначително. )

Ако ти си му първата или не им знае точната бройка,за друга причина не мога да се сетя да не ти казва

Голям фен
    Град
    Нейде из Европа, по-точно Виена

Az sum suglasna s vsi4ko, koeto WaKo kaza dosega.
    Taka, men me zapoznaha sus sexualniq jivot na moq priqtel o6te predi da bqhme trugnali i izob6to da imah namerenie da sme zaedno, bqha mi razkazani bolezneni podrobnosti - koga, kak, kude e bil s biv6ata si i edinstvena sexualna partiorka...Ne6tata mi go spodeli gadjeto na nai-dobriq mu priqtel i da ti kaja posle kato trugnahme celi sceni mi se vurtqha v glavata za tqh dvamata. Posle zapo4nahme da si govorim na tazi tema (nqmah kakvo da spodelqm za biv6i v sexualen aspekt, za6toto nqma6e takiva ...) i da ti kaja mi stava6e mnogo nepriqtno i posle sujalqva6 4e izob6to sum pitala. DA, bqh lubopitna, no posle se 4uvstvah ujasno, a poneje sum i mazohistka samo mi se vurtqha nqkakvi momenti v glavata. Ob6to vzeto se tormozeh, a ne mislq 4e e imalo smisul. Sled tova sprqhme da obusjdame kakvito i da e bilo vzaimootno6eniq s biv6i i dvamata se 4uvstvame mnogo po-dobre.
    Barbie, makar i sega da iska6 da znae6 s kolko e bil kato 4ue6 1000% 6te se po4usvtva6 zle i ne zaradi broikata, kqoto 6te 4ue6, a za6toto suznanieto ni e taka ustroeno, 4e vednaga 6te si predstvai6 scenata, a ot tova boli, povqrvai! A i 6te te izbie na revnost, koqto e bezmislena, tui kato toi e bil ve4e s tqh, tova nqma kak da se vurne, 6te trqbva da go prieme6.Prosto go pomoli da ti kaje koga e zapo4nal da vodi polov jivot i do tam.

Uspeh ti jelaq!

P.S. Izvinqvam se za latinicata.
    "Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."

[quote="leti_cherry"]

Az sum suglasna s vsi4ko, koeto WaKo kaza dosega.
    Taka, men me zapoznaha sus sexualniq jivot na moq priqtel o6te predi da bqhme trugnali i izob6to da imah namerenie da sme zaedno, bqha mi razkazani bolezneni podrobnosti - koga, kak, kude e bil s biv6ata si i edinstvena sexualna partiorka...Ne6tata mi go spodeli gadjeto na nai-dobriq mu priqtel i da ti kaja posle kato trugnahme celi sceni mi se vurtqha v glavata za tqh dvamata. Posle zapo4nahme da si govorim na tazi tema (nqmah kakvo da spodelqm za biv6i v sexualen aspekt, za6toto nqma6e takiva ...) i da ti kaja mi stava6e mnogo nepriqtno i posle sujalqva6 4e izob6to sum pitala. DA, bqh lubopitna, no posle se 4uvstvah ujasno, a poneje sum i mazohistka samo mi se vurtqha nqkakvi momenti v glavata. Ob6to vzeto se tormozeh, a ne mislq 4e e imalo smisul. Sled tova sprqhme da obusjdame kakvito i da e bilo vzaimootno6eniq s biv6i i dvamata se 4uvstvame mnogo po-dobre.
    Barbie, makar i sega da iska6 da znae6 s kolko e bil kato 4ue6 1000% 6te se po4usvtva6 zle i ne zaradi broikata, kqoto 6te 4ue6, a za6toto suznanieto ni e taka ustroeno, 4e vednaga 6te si predstvai6 scenata, a ot tova boli, povqrvai! A i 6te te izbie na revnost, koqto e bezmislena, tui kato toi e bil ve4e s tqh, tova nqma kak da se vurne, 6te trqbva da go prieme6.Prosto go pomoli da ti kaje koga e zapo4nal da vodi polov jivot i do tam.

Uspeh ti jelaq!

P.S. Izvinqvam se za latinicata.
    И аз преди да тръгнем бях чула (мани само да бях чула - бях съпреживяла и тн....че и доста време след като тръгнахме продължавах да слушам и преживявам...) достатътчно за предишната му връзка (не само сексуален живот...по-скоро емоционален...и само аз си знам колко зле съм се чувствала). И все пак, след като питам, значи съм преценила, че за мен е по-добре да знам, от колкото да не знам. Той е премълчавал неща, които за разлика от предишния му сексуален живот, са имали съвсем пряка връзка с отношенията ни...и сам знае, че когато рано или късно аз науча дълго време се отразяват зле на връзката ни....

ООоо аз си питам и знам за всичко.
    Както и тя

Друго ме мързи да пиша. лека нощ
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Ама.. тя си е преценила че иска да знае?! За да опознаеш един човек напълно няма как да не погледнеш в миналото му. Независимо какво е то..
    A day without sunshine is like you know...night

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!

Мега фен Аватара на amatorium
    Az dosega ne sum sreshtal gadjeta, pri koito tozi vupros ne e iskachal. Tova e edna ot nai-lubopitnite temi obiknoveno. I za momicheto i za momcheto.
    Eating isn't cheating - Arnold

Супер фен
    Град
    Венера
    Не сме имали такива проблеми...
    Нещата са в доста по- прекия си вид.
    Не се тръшкай- всяко зло за добро... Тия неща не са много за мислене.
    Представи си, че ти каже някаква по- голяма бройка... после ще почне тя да ти занимава мислите.
    Хубаво е човек да има своето лично пространство от време на време.
    Ние с него си позволяваме подобни разговори, по простата причина, че и двамата не сме ревниви, още повече, че специално мойте възгледи относно междучовешките връзки са малко по- изкривени ( да се разбира 'разкрепостени').
    Щом си консервативна и ревнива, давай напред и пропускай тези неща.
    Мисли за момента и нещата при вас, не за тези моменти които вече са си отишли...

Супер фен
    ами на мен не ми пречи да ме питат ... казвам си истината и очаквам да чувам истината. Със сегашната ми приятелка нямаме тайни за предишни партньори/ки. Когато тя ме попита и отговарям аз като я питам и тя ми отговаря

Вярно е че има хора който питат но не искат да чуят отговора защото знаят че няма да им хареса ... трудно става когато човека хем пита, предполага какъв ще е отговора и се сърди когато го чуе ... но когато не го чуе пак се сърди ... ако се опиташ да спестиш истина (той/тя знае че е така) пак е недоволна ... бе ... жени (в моя случай)
    Облякох черни дрехи върху бялата си душа
    за да се слея със сивата безмълвна тълпа.

Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
    Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!

TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !

Мега фен
    Град
    SF
    Да! Аз също съм на мнението, 4е в една сериозна връзка, връзка, в която правиш планове за съвместно бъдеще с 4овека до теб, такива въпроси не би трябвало да са неудобни и забранени за обсъждане. Държа си на тезата и затова винаги съм разпитвала.
    Да, окей, ревнива съм като всяка жена, цупя се, става ми неприятно, но вси4кото това е ужасно моментно и е много по-добре пред пълното неведение. Понеже аз съм от хората, които ще се тормозят с въпроса периоди4но, а когато нещо не ти дава мира, може да се полу4и много мъ4ително.
    Държа да знам и за бройката и за 'изпълненията в леглото' с предишните моми4ета. Полу4ава се неприятно, ако се окажат много пове4е, отколкото си о4аквала, но за да зададеш въпроса, трябва да си подготвена за всякакъв възможен отговор. И аз ли4но никога не бих направила проблем, дори и да се по4увствам изненадана или шокирана или каквото и да било още. Нямам и никакъв проблем да говоря за предишните връзки (мои и на другия 4овек) от 4исто емоционална гледна то4ка. Дори съм на мнение, 4е такива разговори могат да помогнат. Става ясно кой къде е сбъркал, защо нещата са се полу4или за дълго или съответно не са... изобщо дават ти много и важна информация, която би могла да използваш за вашата връзка. Освен това, в един момент това 4увство на ревност от бившите из4езва. Нормално е да го има в на4алото, но 4овек бързо се осъзнава колко е безмислено и го преживява.

Робинята на Quench

Цитирай Първоначално написано от SINDEL
    Да! Аз също съм на мнението, 4е в една сериозна връзка, връзка, в която правиш планове за съвместно бъдеще с 4овека до теб, такива въпроси не би трябвало да са неудобни и забранени за обсъждане. Държа си на тезата и затова винаги съм разпитвала.
    Да, окей, ревнива съм като всяка жена, цупя се, става ми неприятно, но вси4кото това е ужасно моментно и е много по-добре пред пълното неведение. Понеже аз съм от хората, които ще се тормозят с въпроса периоди4но, а когато нещо не ти дава мира, може да се полу4и много мъ4ително.
    Държа да знам и за бройката и за 'изпълненията в леглото' с предишните моми4ета. Полу4ава се неприятно, ако се окажат много пове4е, отколкото си о4аквала, но за да зададеш въпроса, трябва да си подготвена за всякакъв възможен отговор. И аз ли4но никога не бих направила проблем, дори и да се по4увствам изненадана или шокирана или каквото и да било още. Нямам и никакъв проблем да говоря за предишните връзки (мои и на другия 4овек) от 4исто емоционална гледна то4ка. Дори съм на мнение, 4е такива разговори могат да помогнат. Става ясно кой къде е сбъркал, защо нещата са се полу4или за дълго или съответно не са... изобщо дават ти много и важна информация, която би могла да използваш за вашата връзка. Освен това, в един момент това 4увство на ревност от бившите из4езва. Нормално е да го има в на4алото, но 4овек бързо се осъзнава колко е безмислено и го преживява.
    Аз ревнувам силно, дълго и мъчително. Той това го знае. Въпреки че не ревнувам от всяко момиче, с което знам, че е бил близък. Ревнувам, когато ми е дал повод да се чувствам наранена. Най-наранена се чувствам, когато ме е държал в неведение (или когато ме е лъгал!).

Проблем - зависи каква бройка чуя. Една бройка ще ме изненада, по-голяма - ще ме шокира...недопустимо голяма - ще го убия Така или иначе, предпочитам да сме наясно. Този въпрос няма да го забравя - и е по-добре да ми каже сега и просто да се потюхкам и после да ми мине, от колкото след време, когато ще сме още по-близки, а на мен ще ми е още по-криво.

(Освен това, мъжете трябва да минават подготвителен курс по това как да представят киселата информация в опаковка от шоколадови бонбони. Правилно поднесена, дори и по-неприятна новина може да ми направи незначително впечатление. Аз съм толкова лесна за манипулиране в това отношение...а той все да не успява да се възползва. Язък! )

Голям фен
    Да
    Никога никой,няма да заслужи сълзите ми,а този който ги заслужи,никога няма да ме разплаче!!!

Мега фен
    Град
    SF
    Сама си казваш, 4е няма да спре да те тормози този въпрос.. Набий му го в главата и го убеди, 4е ще е по-добре и за двамата да говорите сега. Предполагам ще се предаде, накрая винаги така става

Робинята на Quench

Цитирай Първоначално написано от SINDEL
    Сама си казваш, 4е няма да спре да те тормози този въпрос.. Набий му го в главата и го убеди, 4е ще е по-добре и за двамата да говорите сега. Предполагам ще се предаде, накрая винаги така става
    След като се изпокараме...защо да е лесно, като може да е трудно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си