- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Диетата на Пиер Дюкан
Поръчах си я днес книгата,ама при мен проблема е,че нямам достатъчно силна воля да спазвам диети.Тази обаче щом не е от типа "гладувай" може и да я избутам за 2-3 седмици,пък ще видим.![]()
хах мислех аз да пиша такава тема,но явно си ме испреварила,та има ефект определено мои познати са го по лзвали мн са доволни и най-важното не са оставали гладни.Аз самата мисля да пробвам...
Keep Walking...
i az 4sny kazano mn mn ne go razbraxПървоначално написано от State oF MinD
![]()
БоЛКа Ли?-СеГа Я ВиДя!МьКа Ли?-СеГа Я РаЗбРа!EлА Ме ВиЖ ПрЕд ТеБ Ст0я с КьРвАВи РьЦе.BиЖ с УсМиВкА ТьПчА ТвОеТо СьРцЕ...МоЛи Се,ПлАчИ,КьРвИ В АдА ВаРвИ,ТаМ иЗгОрИ,оТ УжАС КрЕщИ и НаКрАя Сп0мНи Си За МеН и УмРи ..
Абе я аз да питам тези,които са били на тази диета:нещо предимно за килограмите давате отзиви колко сте свалили,а мерките свалят ли се толкова ефикасно както килограмите?![]()
Първоначално написано от Undying
Естествено,че и сантиметрите са по-малко (все пак е мааалко трудно да смъкваш само килограми...)
ПхахахахахПървоначално написано от marilyn
![]()
![]()
![]()
И сигурно тези, които са я завършили успешно, след като са свалили 30 - 40 кг са малоумни, 'щото са останали без мозъчни клетки, а?
![]()
![]()
![]()
Мисълта ми е, че няма причина да ви измират мозъчни клетки от диетата, просто може да се окаже натоварване за организма да получава еднотипна храна дълго време. Затова и се препоръчват витамини по време на диетата - за да не си прецакате нищо.
Ако си била нисичка след 3-4 килограма, ще се източиш баяПървоначално написано от He}|{Ha_Dpo|`a
Поне при мен така стана, ама от липса на воля я спрях и сега пак ще почвам, ама съчетана със много спорт
Не че нещо, ама...Първоначално написано от babity
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Абе, що не се заинтересовате малко?НЯМА причина да ви измрат мозъчните клетки, НЯМА!Единствения "проблем" е наторварването на бъбреците, заради многото белтъчини, но и затова в диетата пише да се пие много вода, а за хората оставащи на "бруталния" режим след 5 дена, още повече вода и да са под лекарско наблюдение...
Първоначално написано от V3RsAc3_mAnQ4Ka
Хаха. По-пОмиЯрска диета не бях виждал, а овцете с нея - "от утре я почвам"
Мерси за поправката - не съм знаел как се пише тази дума![]()
Че кое й е пОмиЯрското?!Първоначално написано от lcl
И по какъв повод сравняваш някой от писалите с овце?!До колкото знам овцете месо не ядът ама айде!!!
Освен това диетата си е супер стига да не се спазва 100%-ово от тийновете
Аз си спазвах втория етап и ми беше много приятноНе се чувствах подута след всяко ядене,а и да си забелязал линка,който бях дала в една от предните страници?!Я виж,какви рецепти има там
Като ги гледам хич не ми приличат на пОмИарски (
даммм грамотен си
) или на овчи
П.П.Я първо се информирай и после пиши глупости(е освен ако не си прекалено тъп и не можеш
)
Тия лафчета за "прекалено тъп" си ги пробутвай у вас. Не ми знаеш годините така, че се съобразявай с приказките.
Ето ти и обяснението:
Ядат се САМО белтъчини (протеини) - Белтъчините не се усвояват от тялото направо. Първо трябва да ги разложи на аминокиселините и след това организма да образува необходимите му белтъци. Животните си набавят по същия начин белтъчини.
ЗАБРАНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ - картофи,ориз,царевица,грах, бакла,леща,нахут; това са източници на 8-те незаменимите аминокиселини. За какъв х.. са забранени. Аминокиселините са чувствителни на термообработка - те се разрушават и стават неизползваеми. Т.е. готвеното месо и яйца не са толкова носители на полезни белтъчини.
Чисти белтъчини ??? Месото, яйцата и млякото са киселино-образуващи храни. (Който се интересува за тези КОХ и как въздействат на тялото - вижте в google информация). Какви ти чисти белтъчини... При термообработката се губи аминокиселинната им стойност, което ги прави донякъде токсични... Също така "лош" холестерол.
Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма - пълни глупости. Животинските белтъчини се усвояват бавно. Млечните продукти за 2-3ч., яйцата - 3ч., месото - от 4 до 8ч. Това изисква продължителна работа на стомаха, т.е. обработката на храната взима енергия. А тази енергия идва в тази диета от белтъчините. При разлагането на белтъчините, част от тях отиват за играждането на въглехидрати. В такъв случай тялото черпи енергия от поетите мазнини с храната и от образуваните от организма въглехидрати. Неизгорените въглехидрати от своя страна се превръщат в мазнини. Толкова много обработка и танци и засилвали съпротивителните сили - пред група овце може и да мине.
Също така - високата консумация на протеини, натоварва черния дроб и бъбреците. За това чичката го е написал да се пие много вода. А колко от вас пият по 2л. на ден ???
Киселото мляко за изключване, зехтина забранен[/i]
Как ще са забранени зеленчуците бе?!Ти чел ли си всички етапи?!
Освен това аз всеки ден изпивам по една 3 литрова туба мин. вода + 2-3 бутилки от 0.500л. в даскало,а не съм на тази диета от много време
Освен това тези 2л.,за които говориш за желателни за всеки (и хора на диети,и хора на нормален хранителен режим)
А що се отнася до "така,че се съобразявай с приказките" - ми неНяма да се съобразявам
![]()
не се лъжете да я почвате,имам две фр които я спазваха и едната даже сега като спря да я спазва повече е надебеляла,а другата уж свали 5-6кг ама на външен вид няма резултат изобщо не й личи се едно не е почвала никва диета,а и тая диета не е за деца![]()
![]()
"ЗАБРАНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИПървоначално написано от He}|{Ha_Dpo|`a
Забранени са нишестените зеленчуци:картофи,ориз,цар вица,грах,бакла,леща,нахут. Без да забравяме авокадото,което много хора смятат за зеленчук, а то е плод и то много мазен. Артишокът също трябва да се избягва.
Важно: През смесената фаза на диетата не трябва да се добавя никакво олио/зехтин/ в салатите."
Хаха. Явно някой друг не чете... Направи 1 анкета кой колко вода изпива на ден и направи после анализ...Това, което намекнах е, че ако не пие някой достатъчно вода, тази диета ще му е чиста вреда. Не, че ако пие ще има някаква полза вообще.
Бе плямпай си каквото искаш, не ми пречиш. Виждам те колко ти е акъла.
iskam da popitam normalno li e ako ste zapo4nali vtori pyt dietata i az ve4e sym na 7 den i ne sym svalila nito 1 kg pls pi6ete 6ot po4vam da se razmotivirvam ;[
Хич не се и учудвам, че не си свалила нито 1 кг![]()
v smisyl ?Първоначално написано от lcl
В смисъл, че е пълна простотия.
За 7 дена само 1 килограмПървоначално написано от synito
Ми не!Не е нормално!Аз когато бях на тази диета (общо 3-4 пъти съм била) и за седмица съм сваляла по 4-5 кг. (като не съм спазвала всичко както трябва ...)
Хммм ти най-вероятно не спортуваш и водиш застоял начин на животТова е единствената причина,заради която може да си свалила само 1 кг.
![]()