- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ако не изкараш матурата...какво става
Последно!!!
Защото навсякъде пише и се говори различно![]()
Имаш ли завършено средно образование или нямаш?
Не, нямаш.
И се явяваш септември.
Но, не вярвам да не можеш да изкараш 3-ка.
Е...и аз не вярвам,ама за всеки случай...
ама гледай сега http://www.president.bg/adm_suv.php?mtype=8&type=120
тука в сайта на президенството пише
Представителите на МОН обясниха, че:
- зрелостните изпити са необходимо условие за кандидатстване във ВУЗ; ако ученикът реши, че няма да следва, матурите не са задължителни, той ще получи свидетелство за завършено средно образование. На по-късен етап може да положи матура и да кандидатства за продължаване на своето образование;
Веднага въпрос - няма ли да кандидатстваш?
едит:
Видя ли датата
Досега колко вода изтече...В детската и младежка приемна се състоя дискусия за матурите
02-05-2007 18:00 |
Ми не знам...чудя се...но мисля,че няма да е тая година...Първоначално написано от be_true
Но все пак матурите ше си ги карам...искам да знам все пак какво се губи...
Значи това не е вярно,така ли?
В случай,че не вземеш матурата имаш 'полузавършено средно образование'Майтап.
Ако не държиш матура не можеш да кандидатстваш,няма да те вземат на работа на повечето места,и освен ако не си завършил специализирано училище/по енергетика и електроника,мениджмънт и хотелиерство и т.н./ нямаш особени изгледи за реализация в бъдещето.Иначе ти дават диплома за средно образование,но се отбелязва,че нямаш издържана матура.
Дори и да те скъсат първия път на матурата винаги можеш да държиш колкото пъти искаш докато я вземеш.
Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?
Добре де .. аз съм в Морска гимназия .. и накрая след 12 (13 клас) имам държавен изпит по специалността и сега и матура така ли ?
НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<
Да...както и аз имам държавни изпити по фризьорствоПървоначално написано от mickelangelo
Да както и аз имам държавни изпити - теория и практика ... и тряа да запояваме на тоя изпитПървоначално написано от sexita
![]()
ест, но няма да запояваш на т0я изпит- сп0ко! Аз уча в механото и държавен изпит се държи по специалността ти и той е САМО писмен. Тей чи ак0 щеш зап0явай като никой човек досега, ако не щеш-недей, но без да има на листа ти черно на бяло написан въпр0са ти- ще видиш взет изпит през крив макарон![]()
Първоначално написано от Say It Right
Аз доколкото знам без да съм чел горните мнения :
Ако не я вземеш от 2-3 пъти май беше си получаваш дипломата за завършен 12 клас или нещо такова, обаче неможеш да кандидатстваш във ВУЗ
The Spark
Сайта на МОН играе важна роля при такива въпроси ...