Темата е малко стара, но мисля че ще помогна. Не съм експерт, всеки знае, че пълнозърнестия хляб е по-полезен, неискам да повтарям, че има вече много боклуци по пазара. Един хляб за да е пълнозърнест трябва да е трърд, да има следи от ядки, трици и т.н. и да има голям срок на годност(имам предвид срока на годност да е няколко месеца). Засега съм чул само за една марка хляб тя е "Местемахер" внасят се от Гютерсло, Германия. Хляба им се замесва от шрот, който се приготвя от едро смлени зърна и към него се прибавят ръж, витамини и др. Няма консерванти. Единственото, което ме учуди е , че има срок на годност 6 месеца
Не съм си купувал такъв хляб, но съм чул, че е хубав и качествен. Другия начин е да си ги правим ние . Не мисля, че трябва да се лишаваме от хляба , защото все пак пълнозърнестия е полезен. Надявам се, че съм помогнал.