- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- За педофилията и хомосексуализма
А какво ще кажеш да не ми повтаряш едни и същи неща като това за засукания ерген, май се чудиш само на кого да го напишеш.Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Ами именно това твърдя, че хомосексуализма е отклонение, не знам защо го пишеш това. И да някои от нещата ги казвам, защото ги знам, а други съм ги виждал при хомосексуалисти. И това, което е в блога ми не е преразказвано, ако искаш потърси из учебниците и ще видиш
![]()
Пиша си личното мнение основано на размишления, наблюдения, в някои случаи и на консултации, за разлика от теб.
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
От това, което прочетох в блога ти, ми остана това впечатление - преразкази. Нямам нерви дори една цяла статия да прочета. Неграмотно написани са. Правопис, пунктуация, членуване - трагедия. Постройка - ужас.
Не ми отговори, как ще се почувстваш, ако сина ти ти доведе гей у вас?
Grumpy old madman
Първо по български език имаш двойка, това е ясно, явно някой е бягал от часовете по бг или си е спинкал сладкоПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Второ няма как да знаеш преразкази ли са или не, защото явно нищо от това, за което говоря не си прочел. Не знам как бих се почувствал още нямам деца, но вероятно бих си поговорил с него (сина ми), но конкретно казано, то ще се усети дали би станал такъв, защото тези неща се формират по време на развитието или по-точно при спънки на развитието, а аз като баща бих съблюдавал развитието му.
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Я си прегледай блога пак.
Е това тук
http://zenfromm.blog.bg/nauka/2009/0...-myjete.298719
е неграмотно и за второкласник.трудността и неразрешимостта на това определение![]()
Едно определение не може да бъде неразрешимо, помисли малко.
Освен това говориш за предавния на Дискавъри. Абсолютно надежден и достоверен източник
А така с диагонален прочит мога да ти кажа, че доста от нещата съм ги чел, но в друг аспект и с цел да бъдат приложени другаде. Освен това говориш за толкова изтъркани неща, при това с такива клишета, че чак е скучно да се чете.
Grumpy old madman
Може да бъде, но да ти кажа не мисля да коментирам това, което съм писал с човек, който вярва, че хората не могат да бъдат обективни, а само субективно, тоест, ако използвам твоята идея, няма защо да си правя труда да дискутирам с теб, защото по твоята логика ти си субективен и мнението не е задължително правилно, а и при това се съмнявам силно в компетентността ти по тези въпроси. Изобщо на колко години си и имаш ли някакво образование в тази насока, ако имаш нека чуем какво е? Ако ли не, този спор е затворена страница за мен.Първоначално написано от Canis_Dirus
Едит: Сега погледнах, да може да има трудност и неразрешимост на едно определение. Това е употребено в смисъл, че няма доказателства, които да подкрепят това определение и то по този начин става трудно и неразрешимо, всъщност така се поставят нещата, че то да изглежда обективно и вярно, а всъщност е изпълнено с противоречия и неверни работи. Не вади от контекста, думите губят точния си смисъл извън контекста, в който се употребяват и е важно да се разбере смисъла им в самия контекст, а не извън него.![]()
![]()
Обективност = липса на собствено мнение?Първоначално написано от Ilikeliljon
На 34 години съм. Примерно.
И какво образование да имам? Образованието ли е определящ фактор?
Ако съм професор по Философия? Това променя ли нещо? Или просто искаш да подкрепиш твърденията си с необоримото доказателство - ДИПЛОМА от някой неизвестен университет?
Това е то - за 5 години са те научили да се уповаваш на утвърдени "авторитети" и да се лишиш напълно от възможността да погледнеш нещата от друг ъгъл. Търсиш човек, който да има подобно образоване и да е влязъл в коловоза, нали? Това обективност ли е? Възможно ли е да си обективен по този проблем, след като отказваш да напушнеш субективната си гледна точка?
Респект за първото изречение. Типично български академичен стил - дълго, сложно, с подчинителни съюзи и тотално неразбираемо
Е кажи "противоречиво", "неразбираемо", "необосновано". Както ти го охарактеризираш, звучи като проблем. А едно определение е решение.Първоначално написано от Ilikeliljon
Тук не става въпрос за контекст, а за нещо съвсем друго.
Grumpy old madman
Примерно, не примерно, не отговори на въпроса. И да, ако имаш образование и познание извън чисто любителските по тематиката, тогава може да се дискутира в друг случай ти си оставаш просто на ниво говоря си ей така наизуст без напълно да съм вникнал в същността на материята. И не знам какви пет години все те гонят след като бакалавърската степен е 4 години, а магистратурата година и половина. Явно изобщо не знаеш какво е обективност, то си личи и по опитите да изкараш, че аз съм субективен. Но така и не се замисли над това което ти писах за твоята идея за субективността. И за последно наричаш субективност това, че съм видял нещо, усетил нещо от личен опит. При това наричаш "авторитети" хора като Фройд, Фром, Юнг, Дако и други, само се замисли над това колко неща са открили и видели тези велики мъже на човечеството. Нормално е човек да се учи от тях, нормално е да види къде са им ограниченията, нормално е, когато види, че са прави да ги споменава. Темата за хомосексуалността е много голяма, но според мен безспорни остават засега доказателствата на психологично и биологично ниво, че тя е отклонение. Нямам какво повече да кажа по темата!!!Първоначално написано от Canis_Dirus
Едит: Да има определения, но кой казва, че определенията не могат да бъдат противоречиви и необоснавани. Ето определение-дума, словосъчетание, изречение или текст, които точно, кратко и ясно описват значението или определят границите на понятие, предмет, процес, яление или термин. Всъщност дефиницията на определение не изключва възможността, то да бъде необосновано, противоречиво и така нататък. Пример за мъжа-ловец дава се определение защо той е ловец, но то е противоречиво с оглед на едно обективно, безпристрастно изследване, което разкрива, че това е невярно в сексуален смисъл.
Нещо не смееш да оспориш авторитетите, а?
Това, което се опитвам да ти кажа от няколко страници насам е, че ти изобщо не си допуснал, че авторитетите могат да грешат. Признавам те, че си обективен. Ти си обект - записваш и предаваш, без да мислиш.
Grumpy old madman
Нещо четеш през редовете май, написах "нормално е да виждаш техните ограничения". А още веднъж ти повтарям не бъркай понятията в зависимост от тяхното значение за различни науки, едно е обект в информатиката, едно е във физиката, едно е във философията. Ето ти малко синоними на обективен: безпристрастен, неутрален. Не мисля сега да се хвърлям и в лингвистични спорове. Така че дотук се спирам.Първоначално написано от Canis_Dirus
Първо-какво прави 16-годишна да се налива с алкохол?Колкото и тя е виновна,толкова и собственика,даже той повече.И къде по моята логика видя,че е невинен?Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Второ-Човечеството така или иначе не е заслужило да живее,все ми е тая дали ще се самоунищожим.Даже за планетата ще е по-добре.
Трето-отново не разбра разликата между ПЕДОФИЛИЯ и ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ!Не са едно и също,колкото и да ти се иска!
Четвърто-И аз имам правото да си изразя мнението,но не и очевидно да подклаждам омраза у тъпи пубери.ПОнеже половината тук още не могат да мислят,поради бушуващите хормони,те мразят всичко различно и ти само наливаш масло в огъяня.Не мога да те спра,прав си.Обаче един нормален,пък дори и нетолерантен човек,няма да тръгне да пуска теми АЗ СЪМ АНТИ-ГЕЙ!Това е точно толкова долно,колкото и хомосексуални да пускат теми колко е велико да си хомо.
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire
САПУН! ВЕРО! ОМЕКОТИТЕЛ! ДУШ-ГЕЛ! КЛИЗМИ СЪС СОДА КАУСТИК!
Вие май защитавате тезата, че дупе пол няма а?
Grumpy old madman
Aз защитавам тезата,че стига да не е криминално деяние,всеки има правото да бъде щастлив.
Не, аз вече защитавам тезата, че си много яко ограничен и не искам другите да те нападат. Не, че се правя на ангел хранител, но ти си от хората : ,,Знам си моето, знам, че е грешно, но пак искам да ви нервя!''Първоначално написано от Canis_Dirus
Сапун и веро се купуват от магазина, ако имаш нужда, купи си!![]()
Дано детето ти да стане хомосексуалист и да видим какво ще правиш тогава! Не съм злопаметен, но това ти го пожелавам съвсем искренно!
Много си ограничен!
П.П. Приятен ден ти желая!![]()
Първоначално написано от ScionOfStorm
Първоначално написано от Extremescream
Когато завали дъжд от обиди, използвай усмивката си за чадър!
Първоначално написано от ANTIHUMAN
Те това ще правя. А ако стане хомосексуалист, то няма да го иска, просто ще му е кеф да го подава на твоя син у дупето и после в устата.Първоначално написано от Canis_Dirus
А като криминализираме хомосексуализма? А? Както в Иран примерно. Да ги бесим на площада!
Grumpy old madman
Колко си оргинален само!Първоначално написано от Canis_Dirus
Първоначално написано от ScionOfStorm
Колкото и живота. На такива безгръбначни като теб, синчетата им обичат да го полапват, особено, ако е от малцинствен произход, а дъщерите им правят всяко момче в 3-4 квартала мъж.Първоначално написано от ANTIHUMAN
Grumpy old madman
Shansa deteto mu da e gei e prosto nulev. Lichi si, che ima pravilen nachin na mislene, s koito shte vazpitava. Izglejda pri teb, che bashta ti e izpusnal nqkolko vajni proceduri, pa i za tova tvardi6, che si bisexualen, makar che za men si si chist gei. Ako si mislish, che tova, che se vazhi6ava6 na jenskata hubost i taka natatak te pravi hetero, to vseki maj, koito gleda body builder, poneje mu haresva kak izglejda, e gei.Istinata e, che barkash esteticheskoto privlichane, sas sexualnoto. Pak kazvam, ti samiq si chast ot ogranichenite hora, za6oto ako ne be6e, sega nqma6e da se vprqga6 ot podobna tema.
Ot druga strana, kakvo lo6o ima v tova da si ograni4en ? Ne moga da razbera... Chovek ako ne se ogranichava v nqkakvi ramki, to togava v kakva anarhiq jivee ? Az lichno se chuvstvam ne na mqsto ili vse edno sam kurva, razkrachena za celiq svqt, kogato se izpravq pred neshto, nesazadarja6o se v onazi sistema, koqto sam izgradil ot pelenache v sebe si. Jalko, che tazi sistema vse po-4esto q nqma v hora kato teb.
И как го реши?И ние сме цивилизовани,а не като в Иран,каквото и да си говорим,там е Ад!И не виждам как това,че си толерантен води до тези неща.Майка ми и баща ми са такива,а не съм се таковала с всяко второ момче в квартала.Първоначално написано от Canis_Dirus
Иран имат цивилизация много преди нас. Защо не си толерантна към тяхната цивилизация и гледаш на нещата от своята ограничена и тесногръда гледна точка и не приемеш, че има и други цивилизации?Първоначално написано от Extremescream
Погледни се! Опитваш се да говориш за тесногръдието и да порицаваш чужди грешки, като не забелязваш, че мислиш и построяваш аргументацията си по начин, който осъждаш.
Grumpy old madman
Аз не говоря,че нямат цивилизация,не ми извъртай думите.Имам предвид,че страна,в която се приема за нормално жените да ходят забулени,за мен не е нормална.Първоначално написано от Canis_Dirus
И както казах:това,че родителите са толерантни не значи,че ще станеш курва или хомосексуален.
Е защо не си толерантна към тяхната религия и обичай? Ето пак ти казвам - изхождаш от логика, която сама осъждаш.Първоначално написано от Extremescream
Думите ти бяха
Аз от това разбирам, че тях не ги смяташ за цивилизовани. Противопоставяш нас като цивилизовани на тях, които следва да не са цивилизовани.ние сме цивилизовани,а не като в Иран
Никакво извъртане не е това. написа си го в прав текст. Явно си нямала време, да го обмислиш и си написла това, което в действителност мислиш.
Е това е разликата, че аз съм наясно с природата си, че винаги се изхожда от личната гледна точка и него крия. Мога да живея спокойно със себе си и да си лягам с чиста съвест, че не се преструвам на нещо, което някой се опитва да наложи като общоприето. Спокоен съм, че съм запазил личността си.
Grumpy old madman
Ще откриеш,че толерантен не е задължително да се отнася за всичко.А колкото до религията-не съм религиозна и не мога (и не искам) да се занимавам нито с нашата,нито с чиято и да е.Да си съществуват,но да не ми ги натрапват.Ако видя забулена жена на улицата ми иде да ударя и нея,и мъжа до нея.Както и да е,толерантен не значи да харесаш нещо,а да го признаеш и да си съществува,без да го обръщаш на проблем.
И моята гледна точка е от личното ми мнение.Не е от мама,тати,баба и обществото.Има много неща по които с толкова много хора съм спорила,понеже общоприетото не ми допада.Но да не изместваме темата:
Защо според теб толерантни родители могат да доведат до курви дъщери и хомосексуални синове?
SS