- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Моята стая
Моята стая
Във моята стая
Крехки са сивите лъчи.
Тяхната омая
Шепне ми: „Всичко забрави.”
Във моята стая
Прокоп сляп към душата
Тихичко копая.
Изгарям светлината.
На лъчите зноя
Обгръща ме в мекота.
Сетен ми покоя...
На духа, а и на плътта.
И живот тука няма
Така съм си избрал.
Само огромна рана.
Нямам тежест. Умрял.
Във моята стая
Тихичко ще загина.
Под сива омая
Кротко ще се спомина.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Харесвам. При това - много. Доста различно от предишните ти неща и е много много хубаво. Тонът е чудесен.
Saatana vittu perkele hate crew!
Сигурно защото си излях насъбраното, ама не в поток от думи, а в пестелива и синтезирана като емоции/етс реч...
И на мен ми стана едно от любимите ми, може би и най-силното![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Уловил си цаката на поезията - да казваш всичко с малко думи и все пак да оставяш вратичка за свободни интерпретации на читателя. За другото си има проза. Пак поздравления![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Много ми харесва. Невероятно е![]()
Мдаа, и на мен ми харесва.
Макар че ритъмът се губи. Мислиш ли, че броенето на срички убива част от чара на писането?
Моето мнение е, че ще е добре да се занимаеш с ритъма и да започнеш да построяваш стихотворенията и по друг начин.. (:
Ъъъ.. аз пък колко съм критична. Харесва ми нещо в стиховете ти, затова се опитвам да измъдря нещо градивно. Извини ме, ако не ми се получава (:
Доста по-градивно е отколкото маса други са го правили тук, мерси за критиката
А за броенето - понякога не го правя. Структура...зависи, забелязал съм, че когато съм ядосан пиша по-кратки и по-ударни, а като съм по-тъжен - по-дълги и едва ли не "разводнени".
Поздрави =)