- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- на 12...дойде ми...
az sum na 12 i dnes mi doide cikulano ima prekaleno mnogo kruv... prez 5-6 min. smenqm prevruzkata a sled malko cqlata e v kruv
za6to e taka i normalno li e tova?
![]()
ii su6to iskam da vi popitam za da slagam tamponi trqbva li da sum pravila sex?
7 точка от правилата
moderated by Coki
ЧеститоНе може да ти тече толкова много тя превръзката може да си мислиш, че се е напълнила, но тя издържа средно 4 часа /на толкова трябва да се сменя/ Относно за тампона може да си девствена и пак да си слагаш има по малки
Поговори с майка си относно цикъла тя ще ти обясни всичко.Няма от какво да се притесняваш
...
mmm...az jiveq s ba6ta mi, maika mi e v Ispaniq i za tova pi6a tukПървоначално написано от [*Cr!ST!AnO`STyLe*
![]()
Добре аз ще ти обясняПървоначално написано от милоту...
Щом ти е дошло вече препоръчвам ти да ползваш превръзки always ultra normal за мен те са най-качествени.Сменяй превръзката средно на 4 часа , ако ти тече повече може и на по малко.Ще ти тече средно по 5 дни някъде, но при всички е различно.Може да те боли стомах, гърди, глава, кръст абе всичко.не се притеснявай!Направи си календарче, където да вписваш деня, в който ти идва.Първите месеци , дори година може да не ти е редовен въобще.Много е важна хигиената ти когато си в цикъл така че се грижи за себе си..Ако имаш някакви други въпроси питай
![]()
...
Първоначално написано от [*Cr!ST!AnO`STyLe*
мерсиимам още един въпрос -а може ли да се къпя???
Първоначално написано от милоту...
разбира се, че можеш![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
здр ,само малко съветче от мен, не започвай веднага с тампоните докато не си си опознала тялото да видиш как протича цикъла ти и всичко защото иначе може да стават и гафове , И освен това би било добре винаги да си имаш в теб една превръзка дори когато не си в цикъл ,че в началото дори първите 2 години не можеш да си сигурна кога точно ще ти дойде. По принцип статистически видяно трябва да ти идва на 28 дена,но при мен например никога не е било така .
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
Разбира се че трябва даже по добре се къпи по често, за да се предпазиш от инфекцииПървоначално написано от miloto_girl-4e
...
Честито!
1. Трябва да спазваш отлична хигиена.
2. Води си календарче.
3. На поне 6 месеца посещавай гинеколог, просто за профилактичен преглед и носи със себе си календарчето, с отбелязаните дати на започването на менструалния цикъл.
4. Ако имаш болки в корема, не прекалявай с болкоуспокояващите.
5. Винаги, когато излизаш за по-дълго - носи със себе си превръзка.
6. Като за начало недей да ползваш тампони.
7. Не се притеснявай от нищо - това е при всяко едно момиче/жена.![]()
не само че можеш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е според менПървоначално написано от милоту...
![]()
хайде бе аз съм на 16 и от 4 години имам цикъл, а не ми е редовен! Изобщо не е... задължително... тасмпони не ползвай скоро.. малка си и преживяването изобщо не е приятно... не ти е развито тялото... аз помня като слагах за пърти път тампон (това лято девствена бях) и после като го махах много ме боля, защото се беше надул.. неприятна работа ама само първите 1-2 пъти.. та на кратко не полвай тампон и не се шашкай като си в цикъл се къи по-често добре е за хигиената и хубаво се подмивай отдолу
ЧеститоАми ня някои момичета в началото им тече много-спокойно нормално е!А в връзка с тампоните-да можеш да използваш, но най-добре използвай ор най-малкия размер!Аз преди използвах тампони о.б. , но вчера си взех с апликатор(за по-лесно поставяне) на Playtex.Имат лек и приятен аромат и апликаторчето е едно такова розово и са мн хубави-ма кар, че още не съм ги пробвала, защото не ми е дошло още.
По-добре като се къпеш да е с по-хладна вода да не е гореща,шото може да ти текне по-силно.Можеш да пиеш по 1-2 Витамин С ако ти е много силно.Не се преуморявай,не носи тежко докато си в цикъл.Вечер за по-сигурно ползвай някакви нощни(препоръчвам ти Always ultra Night). Според мен наистина си малко малка за тампони.
Превръзките много протичат и могат да те преебат яко. Няколко пъти са ми го причинявали![]()
![]()
Лично моя съвет е тампони - ако се поставят правилно не се усещат и е доста по-комфортно с тях.
Кристияно Стайл - браво, справи се отлично с работата на майка![]()
![]()
Memento moriendum esse!
normalno e kato ti e za pyrvi pyt
....
Както повечето момичета казаха не си слагай тампони изчакай да ти се понормализира цикъла. Аз съм почти на 18 и от около 5 години имам цикъл.До сега тампони не съм ползвала, превъзките никога (да чукна на дърво) не са ми изигравали лоша шега. И за тампоните съм говорила с лекарка и тя ми каза, че ако ползвам тампони да не карам само с тях,(смисъл.. да не карам постоянно с тампони а само ако ми се налага), а и от тампоните е мн вероятно да се хванат разни болести. Скоро може да дойдат в училището ти от always(ако вече не са де) да ви изнесат една лекция за пубертета и т.н. и да ви дадат едни книжчици. А относно тва за къпането на мен лично ми е мн приятно да си седя под душа и да си обливам коремчето с топла вода.. успокоява ми болките и е мн приятно, дори това го пишат и тези книжки, които на мен са ми давали едно време.. при тези лекции които споменах. Ако възникнат други въпроси задавай.. аз, смятам и дргутите момичета с удоволствие ще ти помогнем.
Aми като говориш, че от олеис могат да дойдат, и при нас дойдеха-преди няколко дена в новото ми училище идваха и в старото ми училище бяха идвалиПървоначално написано от angel_girll
Много е приятно, защото ти обясняват всичко и ако имаш въпроси спокойно може да попиташ
Но за тампоните не мисля, че не бива да избързва-още в първия си цикъл пробвах като поставих един тампон-да, вярно е, че при вадене малко боли, но се търпи, а и тва става за секунди ваденето!Е да в началото не трябва да се прекалява с тампоните-най-много по 2 на цикъл
Аз имам цикъл от почти 1 година и използвам тампони само в крайни случаи-е 1-2 пъти пробвах ей така без причина
Към публикаторката-но помни, че не трябва да прекаляваш с употребата на тампоните-все пак не са много препоръчителни(особено за постоянна употреба) и най-добре ги сменяй на 4 часа, а ако ти тече по-силно може и на по-малко време(но колкото по пълен е тампона, толкова по-лесно се вади!)
Не съм съгласна .Много зависи от превръзките видът им..и как си ги слагаш абе всичко!Относно тампоните незнам не съм ползвала, но ми се струва малко гадничко пък и мисля че една превръзка е по сигурна отколкото тампон!Тампона е подходяш когато има повод.- море, трябва да облечеш нещо прилепнало по теб., за да не се очертае превръзката.А превръзката е по за ежедневна употребаПървоначално написано от ThunderGoddess
...
i az otna4alo si smenqh prevrazkata na 15 min xaxaxaxaxa![]()
![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
и не защото ще ти протече а защото първия път само така си мислишПървоначално написано от kuklichka_bg
![]()
знам и аз бях така
![]()
няма как да не се повторя.. ама и аз да си кажа... още недей слага тампонии не се шашкай бее.. не е никак страшноуу
![]()
![]()
Честитоооооооо!Ти си вече жена!
А относно тампоните-незнам аз лично ги предпочитам и ти ги препоръчвам горещо-мн мн мн по комфортно е,не те е страх да ти протече превръзката,не усещаш противната и влага постоянно,а и наистина забравяш че си в цикъл!Опитай за начало с най малките О.В.
с времето се научаваш как да ги слагаш!
Споко,сичко ще е 6+! УСпех!
Питай,ако имаш др въпроси,за това сме тук!
на една тъпачка от нашият клас също и дойде на 12 и то в даскало и тя подмокри стола с мензис и повече не е на даскало от 2 седмици баси тъпачката е.иначе е нормално на една моя приятелка и дойде на 11 ДОБРЕ ЧЕ НЕ В ДАСКАЛО![]()
qko mi e
Порасни.Първоначално написано от neonskull
Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
Споко девойчеАко се притесняваш че ти е дошло рано - недей. Мен ми дойде когато бях на 10. И сега за начало следи си цикъла. Нормално е около 2 години да е по-нестабилен. Внимавай да не си алергична към превръзките с найлоново покритие или каквото и да е, но не памучно понеже познавам жени които са алергични към тях. Говори с майчето и дишай
Welcome
![]()