.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 88

ЗАЩО МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ ПСУВА ???

Познавам доста чавета на по 10-15 години които псуват като каруцари. За всеки разбира се е нормално да изкаже неволно някоя благословия, който каже че никога през живота си не е теглил една- ЛЪЖЕ! Чесно казано съм разочарован :S Какво мислите вие по въпроса, според вас нормално ли е подобно поведение ???

Град
    Ha MopeTo (sun)
    нали се сещаш,че тези човечета са се научили от някъде,а от къде-можеш и сам да си отговориш
    Не Е вЯрнО, чЕ сИ На мОеТо НиВо ... Ти сИ нОмЕр 2 , а Аз НомЕр 1 [!][!][!]

Супер фен Аватара на kPuCkA
    Град
    Варна
    Еми псуват щото се правят на гъзари,мен лично ме е срам да го правя.Вчера се изпуснах и казах за една,че е "тъпа путка" и приятелите ми ме обсипаха със странни погледи,защото не е нормално за мен (:

Цитирай Първоначално написано от kPuCkA
    Еми псуват щото се правят на гъзари,мен лично ме е срам да го правя.Вчера се изпуснах и казах за една,че е "тъпа путка" и приятелите ми ме обсипаха със странни погледи,защото не е нормално за мен (:
    И аз съм така..

Когато псувам всички ме гледат странно,щото не го правя често.
    Просто когато съм много ядосана псувам.
    London Tipton

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    vsi4ko idva ot roditelite i semeinata sreda,vqrno e 4e i priqtelite okazvat vliqnie,no vuzpitanieto e na 1vo mqsto-ako edin 4ovek e selqndur,murlio ili nagul tip,to osnovnata vina za tova e na roditelite.ako puk edin 4ovek e vuzpitan,iziskan,s vkus kum ne6tata to tova su6to e zasluga na roditelite mu!

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Майка му д*ба, кви са тия тъпи л**няни топици...

Аз никога не псувам по принцип, мн рядко и даже малко ако се изнервя
    The Spark

Град
    Мездра
    Цитирай Първоначално написано от BaBy_bS
    нали се сещаш,че тези човечета са се научили от някъде,а от къде-можеш и сам да си отговориш
    +1

Виновно е обществото за това, защото малките подражават на тях. Аз съм чувала и петгодишни деца да псуват приятелчетата си, щото взели посленото списание за кеч. ЕБАСИ . Има деца от много възпитани семейства, които също говорят някакъв диалектен каруцарски, смотан език, защото са попаднали в такава среда. Ми това е обществото - какво да направим?
    Memento moriendum esse!

Щото живеем в България

След загубата 7:1 от Ман. Юнайтед от Рома изпратили официален факс до ЦСКА с текст: НЕ СТЕ САМИ! И разбира се най-новата оферта от Вивател плащате за 90 минути а говорите още 6 БЕЗПЛАТНИ!!!

в днешно време абсолютно всичко се приема за нормално ..
    Да сме скромни ? Ооо,не мерси

Абе няма ли да се научите кога се пише '' и '' и кога се пише '' й ''?!!

Цитирай Първоначално написано от KuPO
    Щото живеем в България
    Всъщност испанците псуват повече от нас и имат доста цветущи изрази
    Да не забравяме и братята сърби, които като се видят по пътя не си казват "здравей", а "да ти еба майката"
    Memento moriendum esse!

Щото живеем в България
    Да, съгласна съм. Вече стнана съвсем нормално едно 12-13 годишно момиче да пие, пуши, води полов живот, да не се прибира по цяла нощ... Пък ти за псуването питаш ...
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Мега фен Аватара на BioX
    Град
    Клан Изток // Видиш ли високи блокове и си в квартала оуууу Шит..
    napalno normalno....pak i parvoto ne6to za koeto se se6tam ako mi napraqt nqkva mrasotiq e da im teglq edna maina bez zna4enie kva ina4e nai 4esto ispolzvanite mi dymi sa mamka my ama tova mai ne e 4ak tolkova psyvnq ddz...

Аз съм на 15 и съм доста изобретателен в псувните (но стига съм се хвалил) та прави са хората че децата виждат тва поведение от някъде. Аз съм чувал не веднъж и учители да псуват така че..

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    psuvam rqdko pred momi4e nikoga sram me e
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Takaaaa... Interesna tema, koqto podhva6ta edin dosta nabolql v posledno vreme vapros (da ne kaja problem). Stavame svideteli na edno oprostqvane na ezika otkam leksika, gramatika, proizno6enie i t.n. ( loshoto sashto taka e, 4e pi6a po otnoshenie na balgarskiq ezik, no ne na kirilica, za koeto se molq da bada izvinen). Osoben prinos za tova ima mladata i podrastva6ta 4ast ot balgarskoto naselenie. Koi sa faktorite za tova? Shte se opitam da konkretiziram otgovorat na tozi vapros v nqkolko aspekta:

1. Obrazovanie - Uchili6teto otdavna ve4e izgubi obrazovatelnata si stoinost za ogromna 4ast ot mladejite (dumata "teenager-i" izbqgvam da q upotrebqvam v slu4aq, za6toto e gadna chujdica, a imame kade po-zvu4ni i hubavi balgarski ekvivalenti). Ako se pose6tava po-4esto 4asa po BEL, nqkoi hora s uchudvane 6te otkriqt, 4e sa6testvuvat neshta kato balgarska gramatika, punktoaciq i pravogovor. Moje bi togava 6te se zamislqt dali izrazat "Zdravei, kak si?" e po-udachen ot obiknovenoto "K'vo staa be, kopele/bokluk/p*dal i drugi podobni naricatelni.

2. Knigi - Da, edno takova, napraveno ot hartiq, ponqkoga pridrujeno ot razni iliustracii. Da, ne stava samo za podpora na mebeli ili za drugi "intelektualno-stoinostni" funkcii kato postavka za gore6tata vi chiniq, v koqto ste sipali obqda si. Cheteneto na knigi doprinasq za bezbroi polojitelni resultati, no nai-ve4e za obogatqvaneto na ezika i leksiklniq nabor na daden chovek. Ako ne me laje pametta, oficialno v balgarskiq knijoven ezik sa6testvuvat 150 000 dumi. Sredno v ejednevnata si rech balgarinat upotrebqva edva 3000. Predi edna sedmica, ne sam siguren to4no koga, pro4etoh,4e spored naskoro prikliu4ilo prouchvane, golqma 4ast ot balgarite upotrebqvat do edva 800 dumi kato aktiven govoren rechnik dnevno. Pravete si izvodite za kakvo nivo na izprostqvane stava duma.

3. Sreda na obshtuvane - Kogato vsi4ki okolo teb s4itat, 4e dumi sastaveni ot pove4e ot tri sri4ki, sa nenujni, rano ili kasno ti nesaznatelno zapochva6 da misli6 kato tqh. Ili pone da plqmpa6 kato tqh. Dori i nai-istaknatiqt ezikoved e obrechen na ezikovo-govorno izprostqvane ako postoqnno e zaobikolen ot maloumnici, koito i edna kniga ne sa pro4eli prez saznatelniq si jivot.

4. Semeina sreda - Sa6tata situaciq. Ako v tvoeto semeistvo knigata se qvqva rqdko qvlenie i za roditelite ti tova e neshto napalno logi4no, sa6toto 6et vaji i za teb samiq. Oshte pove4e, ako v semeistvoto ti psuvnite se qvqvat osnovno leksikalno sredstvo za komunikaciq... potarsi profesionalna pomosht dokato e vreme. Ima se predvid nai-kasno 10-12 godishna vazrast (da ne kaja 7). Sled tova vaob6te nqma da ti puka dali psuva6 kato karucar i ne moje6 dori da kaje6 neshto milo, bez da vmakne6 slovosa4etanieto "da go e*a" pone edin pat.

Tova e v obshti linii, dragi mi saforumci.Zamislite se nad napisanoto ot men, kogato nqkoi pat kajete "Blagodarq!", a ot drugata strana vi otvarnat "E*i se v g*za!".

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
    Щото живеем в България
    Да, съгласна съм. Вече стнана съвсем нормално едно 12-13 годишно момиче да пие, пуши, води полов живот, да не се прибира по цяла нощ... Пък ти за псуването питаш ...
    Според мен това за 12- 13годишните е леко преувеличено. За добро или за лошо още не сме достигнали този етап. Пък и да искаш, не можеш да ме убедиш, че българите ,и то само младите, псуват. Пък и аз лично познавам доста младежи, които не псуват- въпрос на възпитание и разбира се среда. А пък на mizantrope мога да кажа, че езикът е нещо, което се развива, и книжовният затова е книжовен, защото се използва в книгите, телевизията, научните среди и писменото общуване. На улицата, извивинявай, но не съм чула човек, който да употребява термини от молекулярната биология или атомната физика. Съвсем естествено е едни думи да са по-употребявани. В никакъв случай не оправдавам неграмотността или простотията, обаче съм против подобно генерализиране на нещата от типа- младите не четат. Просто ми звучи несериозно. Аз например много обичам да чета и в крайна сметка хайде веднъж да оставим другите и всеки да гледа себе си.
    Don't worry, be happy!

Цитирай Първоначално написано от Bubbly
    Аз например много обичам да чета и в крайна сметка хайде веднъж да оставим другите и всеки да гледа себе си.
    Да гледаме себе си! Никой не гледа себе си, винаги гледаме дози до нас, стремим се да го прецакаме и даже може да не сме добре ама оня там задължително треа да е зле. Искам да припомня българската мудрост: "Не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле!" Много съжалявам обаче е точно така и със право са си го казали хората

Цитирай Първоначално написано от Your Nightmare
    Цитирай Първоначално написано от kPuCkA
    И аз съм така..

Когато псувам всички ме гледат странно,щото не го правя често.
    Просто когато съм много ядосана псувам.
    +1
    А иначе - псуват, за да се правят на интересни

Тва не е нищо. Чувал съм 5 годишни да казват "да си ебеш майката".

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    Цитирай Първоначално написано от TheBeastInBlack
    Тва не е нищо. Чувал съм 5 годишни да казват "да си ебеш майката".
    mi te ciganite na tolkoz tei 4e
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    ama to ostei 4e psuva

xhaxha to drugi kade kade po-loshi rabuti pravi
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Защото са невъзпитани простаци

Супер фен
    Град
    Варна
    Аз псувам ако се ядосам за нещо...А другите, които го правят волно и неволно то е ясно за какво предполагам - да съберат погледите, да покажат колко са велики, колко са пораснали...
    За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    Според мен, защото все се учат от някъде да псуват. От там нататък особено ако са малки, тва става като гъзария, след което като навик. На мен лично ми е много грозно някой да псува - а ако е момиче дума да не става Много ми е тъпо също и като чуя някое момиче да говори на "братле", "копеле", "брат"...

Животът е адът описан в Библията!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си