- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Даряване на кръв.Въпрос !
Make_Me_Laugh,слез малко от облаците..даряването на кръв трябва да идва с желанието на дарителя да помогне на някого от състрадателност,а не да си мисли,4е неговата кръв е свещена.
Много интересно,ако майка ти е пред спешна операция и се налага бързо кръвопреливане (което става 4рез близки на пациента) ,дали не би дал кръв на секундата,без да се замисляш за собствената си сакрална същност?
Със СПИН не можеш да се заразиш.Заразява се с ХИВ,не със СПИН,разликата е огромна.
Не е опасно да се заразиш при кръвопреливане защото,както каза експлойтед спринцовки се ползват еднократно,а даже може и ти да отидеш в центъра с купени от аптеката,за да си по-сигурен.И не го казвам,защото в омента не мога да дам,след 3 месеца живот и здраве,това ще е първото нещо,което ще направя.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Мисли ги за митове като искашНе те задължавам да ми вярваш.
Аз казах какво виждам и каква информация имам сигурна.
А това какъв е физическия ефект след като дадеш кръв, лично го видях както казах, мои приятели дадоха и съжаляваха..
Информация за места няма да дам, щото да не стават скандали или да обидя някойи после пайк л.с.-тааааа....пф.
Просто се информирайте, да даваш кръв не като игра
Лек ден![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Бързо си го прочела.казах, че на своя воля ей така не бих рискувал.
Но ако е за близък естествено, че ще дам.
НИКЪДЕ не съм писал, нито си мисля, че кръвта ми е свещена. Всеки има право на избор и на самосъхраненние.. Не си вади изводи, че съм копеле, щото не съм.
Има една приказка: Не си вади заключенията за човек, по неговите отделни постъпки, а по неговото ежедневие.
Добре за спринцовките вярно, мога сам да се подсигуря.
Каква е разликата дали ще е СПИН или ХИВ? Питам наистина..
Но каквото и да е. Предполагам никой не иска да му прелеят кръв с колкото и невинна болест да е, нали..
Дори у да убедите хората, че няма опасност от заразяване и т.н. и че всичко е 6+ (макар и без мен щото тука имаше случаи), физическите минуси си остават, особено за трениращите, които не са малко в днешно време.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Мерси
Значи все пак правилно си мислих, не сиках да се изказвам неподготевен
Все пак ще го прочета
---
Да доброволно е. Това е замисъла. Просто всеки изказва мненние и опит. Това беше целта![]()
Невинна болест няма.
Кръвта се изследва,след като я дариш.
Така 4е когато ти преливат,можеш да си 100 сигурен 4е е 4иста кръв.Извинявай,разбирам 4е не можеш да се довериш на такова нещо,но по тази логика ти въобще не можеш да идеш на доктор,защото не може да си сигурен и в неговите способности..
Разликата между хив и спин е огромна,но ще кажа накратко.Две разли4ни състояния са.Първо се инфектираш с ХИВ,докато се развие минават средно 8-10 години.СПИН продължава средно 2 години,през това време трябва да взимаш определени хап4ета и да ходиш всеки месец на изследвания и ако го правиш,можеш да живееш като "нормалните" хора.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Ок,кръвта се изследва след като се дари,съгласна съм с това.Но няма как да се съглася,че НЕ можеш да се заразиш от хепатит(най-малко) докато ти преливат кръв.Можеш и аз знам за такива случаи.Не бива да се разчита на това,че някъде си е изследвана.Вярно е,че не на всеки втори му се прелива заразена кръв,но все пак се случва и е направо трагедия.И ако се случи кой е виновен?
За 2-ра година ме връщат при кръводаряване в училище. Миналата нямах години (1, а тази заради глупости. ПУТКИ!
Здравейте!
Интерсна темичка сте подхванали тук... Реших да й помогна да излезе малко по-напред.
Виждам, че тук обсъждате едната гледна точка - да даря ли, мога ли, не мога ли, мога ли да се заразя, ще ми навреди ли, ще съжалявам ли, ще бъда ли удовлетворен/а.., да се възползвам ли от 5-те дни, какво ще получа... и т.н. Аз се намесвам, защото ми се иска да предствя и другата гледна точка - на тези, за които кръвопреливането означава живот. За деца, тинейджери и млади хора, които страдат от тежката форма на заболяването Таласемия (Таласемия майор), животът без кръвопреливане е невъзможен. С две думи, ако няма кръводарители (или хора като вас, които могат да даряват кръв), тези другите (пациентите) няма как да живеят.
Лично аз дарвям редовно кръв и до този момент не съм имала нито физически проблеми, нито страх от заразяване. Начинът, по който се работи във всеки един Кръвен център изключва възможността от пренасяне на каквито и да е зарази.
моята кръвна група е А +
Кръвта е единствения свързващ човешките същества елемент. Бъдете кръводарител! Дарявайте редовно кръв!
http://ca.youtube.com/watch?v=J_WMn62fX9E
az nqmam ni6to protiv vzimateno na kruv no prosto ne moga da se prestra6a da go napravq imam fobiq ot vsqkakvi bolnici igli i proceduri![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
В университета сега има кампания. Всеки път като видя плакатите се чудя как точно да го измисля, че да мога да даря кръв и после все пак и да почивам, но за съжаление не ми се връзва. Всеки ден лекции, работа, ходения.
Иначе много ми се иска и все пак ще мисля за решение![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Бих далЗнам ефекта теглили са ми като по малък сиг съм бил под 50 кила,но ми теглиха и по-малко и то не су спомням точно за кво.Иначе имах операция миналата година за апандисит и знам,че трябва да се дава кръв щот ако нямаше можеше и аз да не съм вече тук
Знам и за ефекта самолетна катстрофа
![]()
![]()
![]()
![]()
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
Бих дарила кръв и искам някой път да го направя, но има куп причини, заради които не мога:
- страх ме е, че не са чисти иглите
- страх ме е от всякакви игли и кръв
- ужасявам се от мисълта да ми бръкнат във вена със спринцовка и да изсмучат кръв от мен
Сигурно е много егоистично, но не бих посмяла да даря кръв...
И аз се замислям за това в униерситета...и уж ме увериха,че щом съм 60кила може да се чувствам зле малко време.Ама на следващия ден съм на спорт и вечерта пак...дали ще си повлияе?
Помня как веднъж ми взеха съвсем малко кръв за изследвания и после едва се движех... кво ли остава за повече.
Все пак не е като да нямам желание, но не е и като да имам, освен ако не става въпрос за близък човек.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
за LONSDALE - това със кръводаряването е БЕЗВЪЗМЕЗДНО И ДОБРОВОЛНО.... така че нито в София нито в другите градове не дават пари...освен ако не се наредиш с тези дето все чакат пред кръвния център и чакат някой нуждаещ да му поискат 200-300лв. В интерес на истината има и платени кръводарители, на които плаща кръвния център-но това са си картотекирани кръводарители, които се викат когато има спешна нужда от кръв.
за justme__ - а пробва ли да се изправиш срущу страховете си? А ако ти се наложи да отидеш по някаква причина на кръвопреливане в болницата-пак ли ще те е страх и няма да отидеш?
за Boot - ако наистина искаш ще намериш време - може петък към обед примерно, пък и мисля че вече и в събота работят.
за Jamalska - не мисля че е подходящо същия ден след даряването да се спортува, пък дори и да тренираш шах. За другия ден - пробвай, сам ще разбереш как се отразява даряването на организма ти- при всеки е различно.
за pussycat_doll_nicole - вече няколко пъти нагоре в темате се каза, че се използват еднократни игли. Прочети и какво казах на justme__
В общи линии това е...защо да търсим начин защо да не стане, по добе да мислим - КАК ДА СТАНЕ
Моята кръвна група е А+
Хе, много ме впечатлихте с вашата активност и разнообразие на мнения.
desiko, готини отговори ...
пор, хубаво е че мислиш за близките си. Но ако на тях никога не им се наложи ( и дай Боже да е така) да се възползват от твоето кръводаряване, това означава ли, че ти никога не би дарил?Все пак не е като да нямам желание, но не е и като да имам, освен ако не става въпрос за близък човек.
Ако човек разшири мирогледа си, сигурна съм, че ще види и нуждата на другия (непознатия), но реално нуждаещия се от нещо, което ние имаме даром и което можем да споделим без огромни проблеми за нас самите.
моята кръвна група е А +
Кръвта е единствения свързващ човешките същества елемент. Бъдете кръводарител! Дарявайте редовно кръв!
http://ca.youtube.com/watch?v=J_WMn62fX9E
Не бих жертвал безценната си арийска кръв напразно!
Ами ако кръвта ми бъде прелята на някой циганин или друг подчовек?
ДА ЖИВЕЕ ПОБЕДАТА!
LONSDALE, кво ти пука на кой ще я прелеят. Нали знаеш, че като ти изтеглят малко кръв, костният мозък се стимулира и възстановява количеството..току виж си се подмладил.... а само като си помисля, че твой кръв е тече във вените на някой низш-току виж че след 1 милиард години всички са ти задължени.
Моята кръвна група е А+
"Човешката кръв няма цена."Първоначално написано от LONSDALE
![]()
и заместител.Първоначално написано от Pliok0019
Моята кръвна група е А+
Е, за никога не знам... в момента не бих.Първоначално написано от mar4ella
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
В темата писаха момичета (поне за 3 се сещам), които не рядко се дупчат. Не се надъхвайте че щ дарявате, защото мен ме върнаха заради татуировка, с ваш ще е заради обиците.
И всъщност е полезно да ти дръпнат малко кръвчица. А и ти плащат - в натура. Тез кила шоколад който дават...
НЕ се прави на хуманист,ако трябва да бъде спасен циганин не бих дал и една капка кръв!Първоначално написано от desiko
Но за теб например бих дал всичко,просто си е мое мнение!
ДА ЖИВЕЕ ПОБЕДАТА!