.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25
    Мега фен

БАЛ за след 7 клас

Може ли да ми обясните как се образува бала за кандидатстване след 7 клас? Колко е минимума и колко е максимума?!

Град
    \/!|)!|\|
    Всяко даскало го образува по различен начин.Математическите гимназии искат хубава оценка по математика.Езиковите искат хубава оценка по езици и така...

Град
    Русе
    наистина за всяко училище е различно, но то трябва да пише какви оценки се искат
    ...

Град
    варна
    Сега по книжарниците са напускали справочници точно за това.Има всички училища(в града ти) и всякакви обяснения за тях,за профилите,с които можеш да влезеш и т.н.

A friendly look, a kindly smile, one good act, and life's worthwhile.

Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от krisi_bep
    Сега по книжарниците са напускали справочници точно за това.Има всички училища(в града ти) и всякакви обяснения за тях,за профилите,с които можеш да влезеш и т.н.
    +1 и също в сайтовете на училищата си има с какъв бал се влиза и кои оценки се искат от дипломата и т.н
    ...

Голям фен Аватара на Fiki_
    Град
    In the paradise
    Ами за моето у-ще е следния : Утроява се оценката по БЕЛ удвоявасе оценката по Мат и оценката по Език и ги сабираш
    What i want is obvious , what i love is unique

Голям фен Аватара на malko mace
    Град
    edin izmislen sviat...
    Цитирай Първоначално написано от yaggi_v-power
    Всяко даскало го образува по различен начин.Математическите гимназии искат хубава оценка по математика.Езиковите искат хубава оценка по езици и така...
    Глупости!!!В езиковите искали хубави оценки по езиците...Като не си запознат/а,по-добре мълчи!
    Иначе по въпросите на авторката-всяка година баловете са различни,както за всяко у-ще са различни...Няма един определен максимален или минимален бал.Всичко зависи от оценките на учениците-ако най-високата оценка е примерно 4,то балът на това дете ще бъде най-високият и ще може да влезе навсякъде-важно е,че другите ще имат по-малко.В сайтовете на училищата можеш да видиш баловете на приетите деца от по-минали години-от тях можеш да си направиш изводи и предположения.
    Иначе за езиковите балът се образува по следния начин(x-оценката от дипломата по БЕЛ,y-оценката от дипломата по математика,a-оценката от изпита по БЕЛ,b-оценката от изпита по математика,c-крайният бал):
    x+y+2a+2b=c
    Примерно,ако по всичко имаш 6,балът ти ще е такъв:
    6+6+2.6+2.6=36-това е и максималният бал за всички гимназии в БГ
    За НФСГ(икономическия техникум в София),балът се образува по следния начин:оценката от дипломата по география+оценката от дипломата по математика+оценката от изпита по математикаx3+оценката от изпита по БЕЛ=крайният бал
    Така се образува и балът за НТБГ(търговско-банковото училище в София)
    за СМГ-математическата-балът се образува от утроената оценка от конкурсния изпит по математика, оценката от изпита по български език и литература и оценките по математика и БЕЛ от удостоверението за завършен 7-ми клас(така се образува балът и за всички математически гимназии в БГ,аз само ти давам конкретни примери за едни от по-желаните училища в София и БГ).
    За НПМГ(природоматематическа а)мисля,че балът се образуваше от утроената оценка по предмета,с който кандидатстваш(биология,гео графия,физика,химия или математика-изпитът се провежда от самото у-ще,в сайта му пише конспектите,по които да се готвиш)+удвоената оценка от изпита по математика+оценката по БЕЛ от изпита(оценките от дипломата не се гледат(за по-сигурно провери обстойно в сайта на у-щето).Добре,хайде,стигат ти толкова гимназии! Надявам се да съм помогнала!Ако имаш някакъв въпрос за конкретна гимназия,която съм пропуснала,а те интересува,пиши!

Цитирай Първоначално написано от yaggi_v-power
    Mnoo si v fre6ka pi4.Ezikovite iskat samo bg i mat .Po4ti nikade ne drugi predmeti osven BG i MAT,samo v NPMG i 4astnite.Pak bala sled sedmi klas v ezikovite e taka edin pat ocenkite ot u6te i dva puti tezi ot izpitite !! V razli4nite u4ili6ta razli4ni balove vsqka godina ,na purvi JUNE izlizat balovete ,kogato i trqbva da se zapi6e6 za kandidatstvane !!

Град
    За повече контакти търсете разклонители. :)
    Значи аз като кандидатствах ми трябваха оценките от Изпитите по български математика и оценките от дипломата по география и история. Това е за икономическа паралелка и се сметаха така:

3 пъти поценката по математика + 2 пъти оценката по български + оценката по история и по геогафия.

Но да знаеш за всяко училище е различно. По принцип когато се записваш те ти казват как ти се изчислява бала за различните училища.

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Абе вие изпити няма ли да имате???Май нещо за тестове чувах...?
    И бтв как може 7 клас, а да не са ви обяснили подробно процедурата по кандидатстването Ние още от 6 клас всичко знаехме и се подготвяхме (по-скоро психически )
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Ами ако кандидатстваш в много и различни у-ща трябва да имаш хубави оценки по Мат, БЕЛ, Физика и География от дипломата.Мат и БЕЛ се искат от повечето, Географията от НТБГ и Физиката от у-щата с техника.И разбира се трябва да се стремиш към по-високи оценки на изпитите.

Събира се 2 пъти оценката ти от у-ще по мат. и по бел и плюс оценките от изпитите.. максималния бал е :36 минимален... ми смятай.. в у-ще завършваш с 3,3 и на изпита изкарваш 2,2-за нищо няма да ти стигне отиваш в боклу4ииско у-ще

А бала във всяко училище е различнои става ясно колко е след изпитА! За да се установи колко силни са учениците! Ако випуска е по силен..по висока терифа-по трудно влизане,ако випуска е зле-лесно влизане

Мега фен
    Аз искам да разбера за езиковите гимназии...
    По-точно за тази в Ловеч.

Град
    pernik
    4estno kazano i az nz ama zn 4e trqa da mina ispitite i posle mai se gleda po to4kite ili po ocenka nz abe moite daskali mi kazvat 4e moje i 3 da imam amada sum s nai visok bal zavisi kvo imat drugite uspeh na ispitite :P

Град
    In the middle of Nowhere
    напиши rio в google и влез в първото...
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Цитирай Първоначално написано от LipSoFAnAnGel
    Цитирай Първоначално написано от krisi_bep
    +1 и също в сайтовете на училищата си има с какъв бал се влиза и кои оценки се искат от дипломата и т.н
    Ъмм.. всъщност в сайтовете никъде не пише колко бал искат и сега аз много не мога да сметан къде биха ме приели :/
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Мега фен Аватара на Pamaa
    Град
    Карлово <33
    В езикови гимназии се умножават по два пъти оценките от БЕЛ и Мат. от изпита и се събират с годишните от дипломата, пак БЕЛ и Мат .
    В математически/природо-математически - 3 пъти по Мат от изпита и се събират оценките от БЕЛ (изпит и диплома) и Мат (диплома).
    Максималния бал е 36 .
    И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33

Цитирай Първоначално написано от PinkFloydSound
    Аз искам да разбера за езиковите гимназии...
    По-точно за тази в Ловеч.
    От Ловеч ли си? Ако имаш над 30 БАЛ ще влезеш с първи език английски за езиковата в Ловеч.

Smile

Извинете, можете ли да ми кажете как се образува балът за ФЕГ (Френската) и АЕГ (Английската) в Пловдив? Търсих навсякъде, но никъде не ми излизаше. Благодаря предварително!

Повече от фен Аватара на zlatko98
    Цитирай Първоначално написано от Vility98 Виж мнението
    Извинете, можете ли да ми кажете как се образува балът за ФЕГ (Френската) и АЕГ (Английската) в Пловдив? Търсих навсякъде, но никъде не ми излизаше. Благодаря предварително!
    x-оценка от изпита по математика
    y-оценка от изпита по БЕЛ
    z-оценка за годината по математика
    p-оценка за годината по БЕЛ

2x + 2y + z + p

Пример: имаш на изпитите 5,50 ( и по БЕЛ и по математика), а в училище имаш шестици
    твоя бал е : 2*5,50 + 2*5.50 + 6 + 6 = 34

Повече от фен Аватара на zlatko98
    Цитирай Първоначално написано от Vility98 Виж мнението
    x-оценка от изпита по математика
    y-оценка от изпита по БЕЛ
    z-оценка за годината по математика
    p-оценка за годината по БЕЛ

2x + 2y + z + p

Пример: имаш на изпитите 5,50 ( и по БЕЛ и по математика), а в училище имаш шестици
    твоя бал е : 2*5,50 + 2*5.50 + 6 + 6 = 34

Балът се образува от оценката по математика от изпита умножена по 2 + оценката по БЕЛ от изпита умножена по 2 + оценката за годината по математика + оценката по БЕЛ за годината

Минималният бал е, ако имаш само 3.00 (с по-малко не можеш да кандидатстваш) и се получава 19 бал.
    Максималният е, ако имаш само 6.00 и се получава 36 бал
    3MSC

Exclamation Професионална Гимназия по Икономика-Сливен

Ако някой знае как се изчислява бала моля ви пишете!

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от kokakolataa Виж мнението
    Ако някой знае как се изчислява бала моля ви пишете!
    http://www.pgisliven.com/specialnosti => Документи - Прием 2012/13 най-отдолу
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

rolexa943
    Guest
    Вместо само да размишлявате поровете се малко в нета.Ето на какво се натъкнах:

- За профил "Хуманитарен" - утроената оценка от теста по български + оценката от теста по математика + оценката по български в дипломата + оценката по още един предмет, определен от съответното училище, и взета от дипломата за завършен 7 клас.

- За профил "Природо-математически" и "Технологичен" - утроената оценка от теста по математика + оценката от теста по български + оценката по математика в дипломата + оценката по още един предмет, определен от съответното училище, и взета от дипломата за завършен 7 клас.

- За профил "Чуждоезиков" - удвоената оценка от теста по български + удвоената оценка от теста по математика + оценките по български и математика в дипломата за 7 клас.

- За профилите "Изкуства" и "Спорт" и за определени специалности, изискващи изпит по изобразително изкуство, музика или хореография - оценката от теста по български + оценката от теста по математика + удвоената оценка от теста за проверка на способностите + оценките по още два предмета, определени от съответното училище, взети от дипломата за завършен 7 клас.

Ако искате разпространете текста по горе в темите свързани с балообразуване след 7 ми клас за да не пита всеки по отделно за неговото даскало

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си